Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CSM o acuză pe Ana Birchall de „dezinformare”, într-un comunicat din nou neasumat de 7 membri ai Consiliului

Publicat

in

Consiliul Superior al Magistraturii o acuză pe Ana Birchal de „dezinformare” și de „alegații intenționat eronate cu scopul exclusiv al decredibilizării activității” CSM, într-un comunicat care nu este din nou asumat de cei 7 magistrați care au boicotat numirea Adinei Florea la Secția specială și care spun că nu au fost consultați sau informați.

În cursul dimineții, ministrul Justiției, Ana Birchall, a somat CSM să trimită în regim de urgență punctul de vedere al instituției legat de raportul GRECO și a acuzat-o pe Lia Savonea că a „uzurpat” atribuțiile Ministerului Justiției, transmițând direct în Senat propunerile pentru Legea ANI.

CSM a postat miercuri seara pe Facebook un comunicat în care vorbește despre „dezinformările ministrului justiției”.

Comunicatul de presă este transmis în numele CSM, însă cei 7 magistrați care au boicotat numirea Adinei Florea la Secția specială nu au fost consultați sau informați, a declarat pentru HotNews.ro judecătoarea Andreea Chiș.

Cei 7 membri ai CSM care se delimitează sunt judecătorii Andrea Chiș, Bogdan Mateescu și Mihai Bălan și procurorii Tatiana Toader, Florin Deac, Mihai Cristian Ban și Nicolae Andrei Solomon.

În acest comunicat, CSM argumentează că prin lege are prerogativa de a formula propuneri legislative, „de care a uzat dintotdeauna în scopul îmbunătățirii cadrului normativ necesar bunei desfășurări a activității judecătorilor și procurorilor”.

„Drept urmare, afirmațiile ministrului justiției, Ana Birchall, sunt contrazise de prevederi cuprinse în Legea nr. 317/2004, alegația acesteia, astfel cum a fost expusă, fiind intenționat eronată cu scopul exclusiv al decredibilizării activității Consiliului Superior al Magistraturii.

În ceea ce privește întârzierea transmiterii poziției privind cele două rapoarte GRECO, reamintim opiniei publice imposibilitatea dezbaterii acestei lucrări care figurează pe ordinea de zi a Plenului CSM, aflat la a V-a ședință la care cvorumul nu a putut fi întrunit din cauza absenței unor membri”, potrivit comunicatului CSM.

Miercuri dimineață, cei 7 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii i-au cerut președintelui CSM, Lia Savonea, să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu înregistrările apărute în spațiul public în care premierul Viorica Dăncilă spune la o ședință cu parlamentarii PSD că mizele moțiunii de cenzură sunt „legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor”. Ei consideră că prin aceste afirmații Viorica Dăncilă „ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti” și demonstrează că Guvernul şi-a arogat competenţa constituţională a autorităţii judecătoreşti.

Asupra acestei solicitări CSM nu a postat încă un punct de vedere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Lovitură pentru Ludovic Orban! ‘Nu vom participa’

Publicat

in

De

Lovitură pentru premierul desemnat Ludovic Orban și pentru Guvernul PNL!

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, duminică, că ALDE nu va participa la „jocul de-a anticipatele pe care l-a inițiat PNL”.

Astfel, conform lui Tăriceanu, ALDE nu va participa la votul privind învestirea Guvernului Orban II.

ALDE a hotărît să nu intre în jocul de-a anticipatele pe care l-a inițiat PNL și, în consecință, nu vom participa la votul guvernului Orban II.

Constituția spune la art. 103 alin. 2 următoarele: “Candidatul la funcția de prim ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, VOTUL DE ÎNCREDERE al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului”. Ori luni, dl Orban nu ne cheamă la un vot de încredere, ci la unul de neîncredere. Nu înțeleg de ce Ludovic Orban și cel care îl dirijează crede că Parlamentul poate fi partener în această păcăleală odioasă. În condițiile în care guvernul Orban II nu va fi votat de PNL, nu înțeleg de ce s-ar aștepta ca noi să intrăm în acest joc?

De aceea, am decis să îi lăsăm pe cei din PNL să se afunde și mai mult în penibil și să voteze împotriva propriului guvern și să nu conteze pe prezența noastră! Nu vrem să validăm această mascaradă parlamentară. Mai mult, nu cred că ar trebui să discutăm despre votul de învestire al guvernului Orban II atâta timp cât nu se rezolvă problema OUG privind alegeri anticipate, care are cel puțin 2 teme care contravin legii: legalizarea turismului electoral și grava discriminare la adresa unora dintre partidele parlamentare mai mici.

În cei 30 de ani de politică am crezut că le-am văzut pe toate, dar ce se întâmplă în aceste zile îmi depășește orice imaginație. Credeam că, în principiu, toate partidele politice vor același lucru: o societate liberă, o viață mai bună pentru români, o economie care să asigure locuri de muncă bine plătite. Obsesia celor din conducerea PNL pentru alegeri anticipate, fără să ia în calcul efectele negative asupra românilor, mă face să-mi pun serioase semne de întrebare cu privire la această credință.

Nu o să obosesc să arăt că această criză politică artificial creată va avea foarte curând efecte economice grave care ne vor afecta pe fiecare dintre noi în mod direct. Am expus motivele în mai multe rânduri (https://www.facebook.com/tariceanu/posts/3376903515657773?__tn__=K-R). Pe termen lung, cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare va omorî temele locale importante (poluarea orașelor și satelor, trafic, curățenie, spitale, școli) și se vor promova teme strict politice (stânga-dreapta, ciumă roșie vs ciumă galbenă, etc), teme care nu interesează cu adevarat cetățeanul.

Oare asta vrem?”, a anunțat șeful ALDE.

Vezi și

EXCLUSIV Susținere totală pentru un cunoscut șef de la ANPC: Gabriela Firea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își dau mâna

EXCLUSIV Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mai mulți rugbyști din naționalele României și Spaniei s-au bătut într-un club după meciul de la Botoșani

Publicat

in

De

Mai mulți jucători de rugby ai naționalelor României și Spaniei s-au luat la bătaie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un club din Botoșani. Au intervenit agenții de pază ai clubului și au folosit sprayuri lacrimogene, potrivit Mediafax.

Totul a avut loc noaptea, când polițiștii din Botoșani au fost sesizați prin apel la 112 să intervină la un conflict dintr-un club.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în jurul orei 01:30 în club se aflau un număr de circa 30 jucători de rugby ai naționalelor României și Spaniei. La un moment dat între 4 jucători ai României și 3 ai Spaniei a avut loc un schimb de replici, iar la scurt timp între aceștia s-a produs o altercație, toți lovindu-se reciproc”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Maria Carp.

Pentru a aplana conflictul, a fost nevoie de intervenția agenților de pază care au folosit spray-ul iritant lacrimogen și au dispersat cele două grupuri, întrucât exista riscul ca în conflict să fie atrași toți cei 30 de sportivi.

În urma intervenției toți au părăsit clubul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botoșani, nu au fost persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale și nu au fost depuse plângeri penale de către cei implicați. Polițiștii fac cercetări pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

România a întâlnit Spania la Botoșani în cadrul celei de-a treia runde a Rugby Europe Championship.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend