Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cristoiu: Condamnarea lui Dragnea – o aberație istorică. ÎCCJ face politică

Publicat

in

Ion Cristoiu consideră că decizia în dosarul Referendumul este un al doilea exemplu major că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia decizii politice. Jurnalistul vede condamnarea lui Liviu Dragnea ca pe o aberaţie istorică.

„Potrivit Rechizitorului întocmit de procurorul Lucian Papici aceşti 74 de inşi au fraudat Referendumul sub comanda lui Liviu Dragnea. Pentru ca o astfel de acuzaţie să fie întemeiată, Dosarul ar fi trebuit să aibă dovezi zdrobitoare din care să se vadă că Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a dat dispoziţii să se fraudeze Referendumul”, scrie Cristoiu, care remarcă absenţa dovezilor indubitabile.

„Nu voi mai repeta ceea ce am scris iar şi iar din octombrie 2013, cînd am citit Rechizitoriul. Am vrut însă să subliniez un fapt peste care Presa a trecut. La Procesul de la ICCJ, 46 dintre membrii Comisiilor din teritoriu au fost achitaţi pe motiv că fapta n-a existat! Aşadar, Liviu Dragnea a comandat o maşinărie de fraudare redusă acum de la 74 la 28. Cu o singură excepție – Stan Vili de la Suraia, ceilalţi 26 au fost condamnaţi cu suspendare. De ce am atras atenţia asupra acestui amănunt? Pentru a arăta că acest Dosar a fost din start politic. Era nevoie să se confirme juridic, printr-un Proces spectaculos, ca Referendumul a fost fraudat. Fireşte, Referendumul fusese fraudat în multe locuri ca prezenţă. Dar una e să susţină asta Presa anti-USL şi alta e să susţină asta Justiţia. E ceva care s-a petrecut de multe ori în istoria României. (…)

În cazul Referendumului era nevoie de un număr cît mai mare de inculpaţi. Una e să spui c-au fraudat Referendumul sub conducerea lui Liviu Dragea 74 de inşi şi alta e să spui că l-au fraudat doar 28! Procesului îi lipsea însă altceva, mult mai important, pentru a fi spectaculos din punct de vedere politic. Îi lipsea un şef de la USL, unul de la Bucureşti, a cărui acuzare să dea impresia de acţiune coordonată. Din punct de vedere politic nu mai era vorba de niște mărunți USL-iști din teritoriu care, știind lecția, s-au apucat să fraudeze. Era vorba de o Operațiune bine pusă la punct, concertată la nivelul întregii țări și coordonată pînă în cele mai mici amănunte de la Centru.

Referendumul a fost iniţiat şi dirijat de toţi liderii USL de atunci, altfel zis, de liderii PSD şi PNL. Dintre aceştia a fost cu penseta doar unul: Liviu Dragnea. S-a ajuns astfel la aberaţia istorică a acestui Dosar. Deşi Suspendarea şi Referendumul erau opera a numeroși inși din conducerile PSD şi PNL, dacă ar fi să credem Rechizitoriului, singura persoană care a pus totul la cale a fost secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Toţi ceilalţi lideri, inclusiv Victor Ponta şi Crin Antonescu, culegeau floricele pe cîmpii în ziua Referendumului şi în zilele anterioare! Stăpînul absolut al USL era Liviu Dragnea. Atît de puternic încît frauda de zor Referendumul fără ca şefii lui, Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-o ştie”, mai scrie Ion Cristoiu pe blog.

Vezi şi: BOMBA NUCLEARĂ care rupe DNA: probele ASCUNSE din dosarul lui Dragnea

Pe baza unui interviu dat de Lucian Papici, procurorul care a trimis în judecată dosarul, în revista Kamikaze, Cristoiu trage următoarele concluzii:

  1. ”Sunt informaţii copleşitoare din partea serviciilor cum că se pregăteşte o fraudă de proporţii la referendum”. Ca să vezi! Serviciile nu erau cu ochii pe spioni sau pe terorişti, ci pe politicienii USL.
  2. ”Va trebui să facem o investigaţie preliminară”. Nici n-avusese loc Referendumul şi DNA lucra deja la Dosarul Fraudării.
  3. Procurorului Gheorghe Bucşan i-a luat locul chiar şeful Secţiei, Lucian Papici, în prezent plecat din DNA pe uşa din dos, învinuit în cîteva dosare!
  4. „Lipsea clu-ul acestui dosar”. Şi clu-ul a fost găsit: Liviu Dragnea.

„De ce am insistat pe aventura acestui Dosar? Pentru a sublinia geniala soluţie politică găsită de Livia Stanciu. Dacă-l achita pe Liviu Dragnea (cum ar fi fost corect) producea următoarele pagube politice:

1) Afecta imaginea Binomului SRI-DNA, Binom care a clocit acest Dosar.
2) Îi administra o lovitură amicei sale Laura Codruţa Kovesi, cea care a verificat Rechizitoriul în 2013.
3) Întărea forţa PSD în detrimentul PNL, Partidul meu.
4) Îşi ridica în cap electoratul anti-PSD.

Dacă-l condamna cu executare, risca următoarele pagube politice:

  1. Îi dădea satisfacţie deplină lui Traian Băsescu, noul duşman al Binomului SRI-DNA.
  2. Destabiliza PSD acum, cînd Sistemul are nevoie de un PSD ţinut în frîu de Liviu Dragnea.
  3. Stîrnea şi mai tare milioanele de români care votaseră la Referendum împotriva lui Traian Băsescu.
  4. Era o nedreptate juridică strigătoare la cer”, mai scrie Ion Cristoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Pantone a ales culoarea anului 2020 – Este elegantă prin simplitate, denotă încredere şi profunzime

Publicat

in

De

Culoarea anului 2020 a fost aleasă de Pantone pentru eleganţa prin simplitate şi pentru că exprimă încredere şi profunzime în vremuri care necesită aceste calităţi, scrie news.ro.

Pantone 19-4052, albastru clasic, este fără vârstă, elegant prin simplitate. Sugerând cerul la amurg, ea subliniază dorinţa noastră pentru o bază stabilă pe care să clădim pe măsură ce trecem pragul într-o nouă eră, este explicaţia specialiştilor companiei.

Reacția lui Eugen Tomac după ce unii colegi din partid s-au instalat în Guvernul Orban: ‘PMP nu este la guvernare’

Cunoscută drept o culoare odihnitoare, albastrul clasic aduce un sentiment de pace şi linişte spiritului, oferind refugiu. Nuanţa încurajează optimismul.

„Trăim vremuri care necesită încredere şi convingere. Acest tip de constanţă şi certitudine este exprimat de Pantone 19-4052 Classic Blue, o nuanţă de albastru solidă pe care te poţi baza întotdeauna. Albastrul clasic ne încurajează să privim dincolo de evident, să ne dezvoltăm gândirea”, a transmis Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Experţii Pantone aleg de 20 ani culoarea care exprimă cel mai bine spiritul perioadei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Marcel Vela: Auditul de la IGSU va fi finalizat săptămâna viitoare

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că auditul care se desfăşoară la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va fi finalizat săptămâna viitoare, iar atunci îi vor fi prezentate concluziile legate de partea tehnică, financiară, de licitaţii şi achiziţii. El spune că la IGSU este un spectacol de imagine şi că nimeni nu încearcă să caute cauzele unor evenimente precum prăbuşirea avionului din Munţii Apuseni, Colectiv sau Caracal, scrie news.ro.

„În prezent, la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este un audit, care este prezent acolo, desfăşoară activităţi şi probabil săptămâna viitoare o să îmi prezinte o concluzie legată de partea tehnică, de partea financiară, de licitaţii, achiziţii”, a declarat Vela, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

El consideră că IGSU a avut în ultimii ani şi părţi bune, şi părţi mai puţin bune.

„Eu, ca şi ministru, am perceput că, de-a lungul timpului, acest Inspectorat pentru Situaţii de Urgenţă a avut şi părţi bune, dar şi părţi mai puţin bune, începând cu prăbuşirea din Munţii Apuseni, din ianuarie 2014, dacă nu mă înşel, continând cu Colectivul, continuând cu Caracal, acum cu Timişoara şi cu altele pe care dumneavoastră le ştiţi mai bine, în urma cărora au demisionat în 2014 Radu Stroe, după Apuseni, după Colectiv premierul Ponta şi după Colectiv (Caracal – n.r.) ministrul Moga. Dar la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă este în continuare atmosferă pozitivă, un spectacol de imagine extraordinar, fără să se analizeze sau fără să încerce cineva să caute cauzele unor asemenea evenimente, nu neapărat pentru a găsi un vinovat sau a schimba un şef de departament”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Citește și: Klaus Iohannis s-a SUCIT la 180 de grade: recomandările MCV NU sunt obligatorii: Președintele garantează că șefii de la Justiției nu vor fi numiți politic

Vela spune că vrea să fie curăţenie în MAI pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete.

„Printr-o logică simplă şi elementară ca asemenea evenimente ca accidentul din Apuseni, unde doctorul Zamfir a fost un erou, evenimente dramatice ca la Colectiv, nenorociri ca la Caracal sau ca la Timişoara, prin incompetenţa unora sau altora dintr-o structură, să nu afecteze pe nimeni şi să riscăm noi ca naţiune, nu eu ca ministru sau un secretar de stat fie că îl cheamă Arafat, Popescu sau Georgescu să nu fie preocupat să nu se mai întâmple în viitor. Dacă nu s-ar fi întâmplat după primul eveniment, după al doilea înseamnă că cineva lua măsuri şi s-a rezolvat. Dacă se întâmpă o dată, de trei, de patru, de cinci ori, ceva este putred în Danemarca. Şi eu care vreau să fie curăţenie în acest minister, evident că sunt preocupat să caut orice element care să mă ajute ca pe viitor să nu se mai repete asemenea evenimente nefaste pentru România şi din grijă pentru compatrioţii mei, pentru că nimeni nu îşi doreşte să se mai repete vreodată ceea ce v-am explicat mai devreme cu acele tragedii pe care le-am trăit cu toţii”, a mai spus Vela.

Întrebat dacă va fi analizat şi filmul intervenţiei de la Colectiv, ministrul a răspuns: „Tot”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend