spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Crestături în lemn – expoziție la Muzeul Municipal Curtea de Argeș

Facebook Twitter Google+
Crestături în lemn – expoziție la Muzeul Municipal Curtea de Argeș

Ieri dupa amiaza, Sala multifuncțională a Muzeului din Cetatea Basarabilor, a găzduit expoziția familiei de meșteri populari: Daniil, Dan și Luca Gherasimescu, la care au participat, iubitori de cultură, profesori și elevi de la școlile din municipiu.

Prezent la eveniment a fost părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu, Consilier Cultural și Comunicații Media care a transmis Arhiereasca Binecuvântare, precum și cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic: „La Argeș avem cel mai mare artist, de acest gen, din lume. Altă țară dacă ar avea un așa creator genial, i-ar face statuie, un spațiu potrivit pentru expunere – muzeul Dan Gherasimescu – și difuzarea tuturor acestor frumuseți, care se adaugă frumuseții lumii văzute!

Toți cei prezenți s-au bucurat să vadă cu ochii trupești, și s-au bucurat cu ochii sufletești de bogăția exponatelor, adresând întrebări meșterului popular, aflând astfel că obiectele „meșteșugite” sunt strâns legate de gospodăria țărănească și de viața spirituală a satului românesc.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....