Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Coreea de Nord anumit un fost ofiţer al armatei la conducerea diplomaţiei Phenianului

Publicat

in

Regimul nord-coreean a numit un fost ofiţer cu experienţă diplomatică limitată la conducerea Ministerului de Externe al Coreei de Nord, au confirmat vineri media oficiale, ceea ce ar reflecta un plus de fermitate pe care Phenianul ar intenţiona s-o impună în politica sa externă, comentează France Presse, potrivit Agerpres.

De mai mult timp experţi în probleme nord-coreene presupuneau că fostul ministru de externe Ri Yong Ho a fost înlocuit cu ex-ofiţerul armatei Ri Son Gwon, în cadrul unei remanieri majore legate de impasul în negocierile cu Washingtonul asupra programului nuclear. 

Contrar predecesorului său, a cărui carieră diplomatică dura de peste 30 de ani, Ri Son Gwon pare să nu aibă decât o experienţă diplomatică foarte limitată. 

Presa oficială nord-coreeană indică doar că el a participat în calitate de reprezentant al ţării sale la o reuniune a emisarilor străini. 

Printre membrii delegaţiei figurau „ministrul afacerilor externe al RPDC, Ri Son Gwon, şi mai mulţi responsabili din minister”, relevă unul dintre organele de presă oficiale, utilizând iniţialele oficiale ale Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC).

Citește și: Preţurile petrolului au scăzut cu 2%; Răspândirea coronavirusului din China poate reduce cererea

Unii experţi estimează că această numire ar putea reflecta o înăsprire a poziţiei Coreei de Nord faţă de SUA, care era deja perceptibilă în decizia Phenianului anunţată la începutul lunii de a renunţat la moratoriul asupra testelor balistice şi nucleare. 

În 2018, peninsula cunoscuse o destindere remarcabilă, care permisese în special desfăşurarea unui summit istoric între liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump la Singapore. 

Dar discuţiile asupra programului nuclear au intrat în impas după eşecul ultimei întrevederi între cei doi lideri, în februarie 2019 la Hanoi. 

„Numirea unui fost ofiţer al armatei la şefia diplomaţiei ilustrează cea mai mare intransigenţă a Phenianului faţă de Washington”, a declarat pentru AFP Ahn Chan-il, un transfug din Nord, în prezent cercetător la Seul. 

„Este un fapt rar ca ministrul de externe să provină din armată”, a adăugat el. 

Coreea de Nord a refuzat orice reluare a dialogului cu Washingtonul dacă SUA nu-şi dau „acordul total” asupra tuturor punctelor ridicate de Phenian în cursul negocierilor precedente.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

CESAR 2020: Anais Demoustier, cea mai bună actriţă

Publicat

in

De

Tânăra artistă Anais Demoustier a câştigat vineri seară premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul său din filmul „Alice et le maire” (Alice şi primarul).

Celelalte actriţe aflate în cursa pentru premiile Cesar au fost Eva Green în „Proxima”, Adele Haenel în „Portrait de la jeune fille en feu”, Noemie Merlant în „Portrait de la jeune fille en feu”, Doria Tillier în „La Belle Epoque” şi Karin Viard în „Chanson douce”.

În „Alice et le maire”, rolul primarului este scris pentru Fabrice Luchini, care împrumută personajului stilul său nobil, însă Anais Demoustier (Alice) face faţă cu brio scenelor pe care le joacă legendarul actor francez.

Născută în 1987 în Lille, Anais Demoustier a jucat în peste 50 de filme din anul 2000. Ea este cunoscută mai ales pentru rolurile sale din filmele „L’enfance du mal” (2010), şi „Les neiges du Kilimandjaro” (2011).

Este primul său Cesar câştigat, deşi a fost nominalizată de două ori la categoria cea mai bună speranţă feminină.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CESAR 2020: Roschdy Zem, cel mai bun actor

Publicat

in

De

Roschdy Zem a câştigat premiul Cesar pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa din filmul „Roubaix, une lumiere” (Roubaix, o noapte de Crăciun).

El îl interpretează în acest film poliţist pe comisarul Yacoub Daoud care încearcă să rezolve un caz în care o femeie în vârstă este ucisă cu brutalitate. Filmul este regizat de Arnaud Desplechin şi este inspirat dintr-un documentar de televiziune din 2008.

Roschdy Zem este un actor şi realizator francez de origine marocană. El a împărţit premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul său din filmul Days of Glory la Festivalul de Film de la Cannes din 2006. Este primul său premiu Cesar câştigt după ce a mai primit o nominalizare în 2007.

Alţi actori nominalizaţi la aceeaşi categorie au fost Damien Bonnard pentru „Les Miserables”, Vincent Cassel pentru „Hors Normes”, Jean Dujardin pentru „J’Accuse”,
Reda Kateb pentru „Hors Normes” şi Melvil Poupaud pentru „Grâce a Dieu”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend