Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Copilul de 12 ani care a fost admis la facultate. S-a luptat cu peste 100.000 de persoane şi a reuşit

Publicat

in

Se numeşte Carlos Santamaria şi pe 6 august urmează să aibă primele sale cursuri la universitatea de Fizică Biomedicală. Va fi un elev foarte diferit de colegii săi, pentru că este primul student în vârstă de 12 ani care îşi va începe cariera la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM).

Instituţia, cea mai importantă şi cea mai mare din ţară, a anunţat că băiatul a obţinut una dintre cele mai rare medii la care mii de tineri aspiră în fiecare an.

La prima probă din acest an, peste 144.000 de persoane au participat la examenul de admitere, dar mai puţin de 9% au obţinut calificativul de trecere la UNAM.

Carlos Santamaria a participat de asemenea la testare şi a devenit un caz extraordinar în ţara sa, scrie BBC. Acesta a răspuns bine la 105 întrebări dintr-un total de 120, potrivit instituţiei.Advertisement

Cel mic recunoaşte că a depus un efort considerabil pentru a se pregăti pentru examenul care, în mod normal, este dat de către copii de 17 sau 18 ani.

Acesta a declarat că „niciodată nu trebuie să spun <nu se poate>, mă voi întoarce la şcoala primară. Întotdeauna e o formă de a încerca”, dar şi că a studiat pe Internet, aşa a putut învăţa biologie şi matematică, iar sprijinul familiei sale a fost cel mai important.

Conform Universităţii, efortul copilului se va realiza în fiecare zi, el „va trebui să lupte împotriva scepticismul înainte de capacitatea şi performanţa sa”.

Încă de când avea 9 ani, băiatul a fost interesat de domeniul biomedicinei. Atunci a început să înveţe şi să caute informaţii, iar mai apoi a fructificat toate cunoştintele dobândite.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie!

Publicat

in

De

Dezvăluire BUGETUL.RO. Ministrul de Interne, Marcel Vela, trece la fapte. Șeful Internelor urmează să facă o mutare importantă în luna februarie a acestui an.

Ministerul Interne urmează să achiziționeze 9.000 de camere video pentru Inspectoratul General al Poliției Române.

În luna februarie, MAI urmează să demareze o licitație în acest sens. Camerele video vor ajunge la atât la polițiștii din mediul rural, cât și la cei de la Brigada Rutieră. Ministerul de Interne a alocat 5.805.000 de lei pentru achiziția de camere video.

Dezvăluirea a fost făcută, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, chiar de ministrul Marcel Vela.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Bubuie un uriaș scandal sexual în Poliție: ‘Favoruri sexuale pentru promovarea în funcții’/Paradoxal, șeful IPJ Călarași nu este cercetat și disciplinar

Eu ce spun și fac! Am alocat 5.805.000 de lei pentru achiziționarea a 9.000 de camere la IGPR. Caietul de sarcini se finalizează în maximum două săptămâni.

În prima jumătate a lunii februarie se publică licitația”, a precizat, pentru Bugetul.ro, ministrul Vela.

Astfel, conform lui Marcel Vela, fiecare post de poliție din zona rurală și fiecare polițist de la Brigada Rutieră, aflat în misiune, vor primi câte-o cameră.

Câte una pentru fiecare post de poliție din zona rurală, respectiv pentru fiecare polițist de la Poliția Rutieră, aflat în misiune”, ne-a mai dezvăluit șeful Internenor.

‘Va eradica fenomenul corupției la Poliția Rutieră’

Dotarea polițiștilor rutieri, aflați în misiune, cu camere video va duce la dispariția corupției la nivelul Poliției Rutiere, este de părere ministrul Marcel Vela.

Mai mult, această măsură ar urma să responsabilizeze atât polițistul, cât și șoferul care interacționează cu omul legii.

Vezi și Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

„Vis-a-vis de șpaga de la Poliția Rutieră. Vom cumpăra camere video pentru fiecare polițist de la Rutieră, care va eradica fenomenul corupției la Poliția Rutieră, va responsabiliza polițistul în dialogul cu șoferul și-n același timp, șoferul în dialogul cu polițistul, fiind proba camerei.

N-o să mai găsiți deputați care înjură polițistul și nici polițiști rutieri care abuzează de funcția lor”, a declarat șeful Ministerului de Interne, invitat fiind în emisiunea lui Silviu Mănăstire, la B1 TV.

Vezi și Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Dumitru Coarnă, solicitare scrisă către ministrul Marcel Vela! Cerere de urgență, care îi vizează pe toți polițiștii

Publicat

in

De

În contextul în care pe rețele de socializare au apărut controverse privitoare la eliminarea pensiilor de serviciu ale polițiștilor, Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, îi solicită ministrului de Interne, Marcel Vela, să facă lumină în acest sens.

Astfel, liderul sindical i-a făcut, miercuri, o solicitare scrisă șefului de la Interne, pentru a lămuri subiectul pensiilor de serviciu ale oamenilor legii.

Vezi și E panică printre polițiști! ‘Ce spuneți, le vor elimina?’

„Solicitare scrisă adresată conducerii MAI, pentru comunicare transparentă și profesionistă pe tema apropiatei dezbateri a proiectului legislativ care face referire inclusiv la pensiile militare de stat (în completarea PRECIZĂRILOR noastre anterioare, tot pe subiectul în discuție, la finalul cărora am specificat că vom solicita poziția oficială a MAI pe acest subiect)”, informează SNPPC.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

„FSNPPC/22.01.2020

PRECIZĂRI IMPORTANTE PENTRU POLIȚIȘTI

Raportul Comisiei pentru Muncă privind proiectul legislativ Pl-x 292,
care va fi pus în dezbaterea Camerei Deputaților, luna aceasta,
propune menținerea polițiștilor în cadrul juridic actual al Legii pensiilor militare de stat (clipul video este din dec. 2019 și redă poziția președintelui FSNPPC în Comisie)

Având în vedere faptul că actuala sesiune extraordinară a Camerei Deputaților vizează în mod special ,,Pl-x nr. 292/2019 – propunere legislativă privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special (…)”, facem următoarele precizări, în completarea comunicatelor noastre din luna decembrie 2019, pe același subiect de maxim interes, care generează, în aceste zile, nedumerire și confuzie în rândurile polițiștilor:

– în data de 17 decembrie, Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților, care este comisie de raport, a dezbătut Pl-x 292/2019 referitor, între altele, și la pensiile militare de stat, și a votat pentru menținerea polițiștilor din MAI și din Ministerul Justiției in cadrul juridic al Legii 223 din 2015 (a se vedea pct. 5 de la pag. 35 a Raportului Comisiei – disponibil pe site-ul Camerei, care prevede, în Anexa cu amendamente, eliminarea din proiect a art. 4, cel referitor la Legea 223/2015, articol care nu mai face parte din forma finală a documentului ce va fi pus în dezbatere pe data de 28 ianuarie);

– în Decizia președintelui Camerei Deputaților, publicată în Monitorul Oficial, de instituire a sesiunii parlamentare extraordinare, în luna curentă, care va dezbate Pl-x 292, se reia titulatura inițială proiectului legislativ (în care apare și sintagma ,,poliţişti, funcţionari publici cu statul special”), fapt care a generat interpretări confuze.

Așa cum am informat constant, în perioada 10-18 decembrie 2019 (a se vedea comunicatele postate pe site-ul nostru), președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, vicepreședinte al Biroului Național al Confederației Sindicale Cartel ALFA, a fost prezent la toate dezbaterile din Comisie, susținând acest amendament, care are în vedere: riscurile profesionale, importanța socială și permanența serviciului public prestat de polițiști, incompatibilitățile și restricțiile stabilite prin lege, calitatea de militar în rezervă, după pensionare, conform legii, dar și altele, care țin de integritatea și stabilitatea Sistemului de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, precum și de calitatea României de stat membru NATO și UE.
În cursul zilei de astăzi vom solicita, în scris, conducerii Ministerului Afacerilor Interne, să deruleze cu celeritate o campanie de comunicare publică pe marginea acestui subiect: menținerea polițiștilor în cadrul Legii 223/2015 și eventuale intenții, dacă există, de modificare a cuantumului/vârstei de pensioanre, dat fiind faptul că el prezintă maxim interes pentru toți polițiștii în activitate, dar în mod special pentru colegii noștri aflați în pragul vârstei de pensionare, care au nevoie de informați veridice din partea instituției în slujba căreia își desfășoară activitatea, pentru a decide în deplină cunoștință de cauză! BIROUL EXECUTIV CENTRAL”, a precizat anterior sindicatul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend