Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Controale 1 mai 2017: Ce afaceri sunt în vizorul autorităților în preajma Zilei Muncii 

Publicat

in

În preajma sărbătorilor majore, cum este, de exemplu, Ziua Muncii, inspectorii statului au obiceiul de a-și înmulți numărul de controale pe care le desfășoară la companii, așa cum reiese din informațiile oferite de autorități de-a lungul anilor precedenți. În aceste condiții, redacția noastră vă prezintă o estimare a afacerilor ce au șanse mari să fie vizate de controale în minivacanța de 1 mai.
În acest an, Ziua Muncii, ce va fi sărbătorită la data de 1 mai, va pica într-o zi de luni. Astfel, din moment ce aceasta este o zi nelucrătoare de sărbătoare legală, salariații se vor bucura de timp liber și, în mod automat, de o minivacanță de trei zile în intervalul 29 aprilie – 1 mai 2017.
În baza informațiilor puse la dispoziție de autorități, redacția noastră a putut să identifice categoriile de companii ce sunt vizate an de an de controalele inspectorilor, în special când vine vorba de sărbătorile majore precum Ziua Muncii. În principal, în perioada premergătoare minivacanței de 1 mai, dar și în timpul acesteia, sunt șanse reale să vedem intensificări de controale din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Inspecției Muncii (IM) și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Înainte de toate, bine de știut este că estimările făcute de redacția noastră sunt strict orientative, nicidecum bătute în cuie, și că nu toate firmele ce ar putea fi vizate vor fi controlate efectiv. Totodată, trebuie reținut că există șanse ca și alte autorități să desfășoare controale suplimentare în perioada Zilei Muncii, nu doar cele amintite aici. Deoarece vacanța elevilor va fi destul de lungă și va îngloba atât Paștele, cât și minivacanța de 1 mai, inspectorii IGSU vor apărea, cel mai probabil, în taberele școlare și în alte locuri în care copiii se mai pot duce în grupuri mari. Controalele sunt făcute de obicei înainte de începutul vacanței școlare, aceasta ținând de pe 15 aprilie 2017 și până pe 1 mai 2017 (adică două săpămâni și jumătate). De asemenea, verificările pentru securitatea la incendiu ar putea fi extinse și în domeniile în care se estimează creșteri în vânzarea de bunuri și prestarea de servicii, în special în zonele turistice ale țării. În esență, vorbim despre supermarketuri și hipermarketuri, dar și despre unitățile de turism și agrement (hoteluri, restaurante, cluburi, baruri, discoteci etc.). În mod obișnuit, principalul aspect urmărit de personalul IGSU este autorizarea pentru securitatea la incendiu.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Orban, despre plafonarea prețurilor la alimente: ‘Dacă producătorul a crescut prețul, eu nu pot să impun să nu dea la un preț’

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că se face ”o analiză serioasă” în ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la alimente, dar afirmă că multe produse vin din import, iar dacă producătorul a crescut preţul nu se poate impune un preţ în România.

Ludovic Orba a fost întrebat, luni seară, la Realitatea Plus, despre posibilitatea plafonării preţurilor la alimente şi a spus: ”Suntem în curs de analiză. Facem o evaluare foarte serioasă. O mare parte dintre produsele alimentare de pe piaţa românească provin din import. Dacă producătorul a crescut preţul, eu nu pot să impun să nu dea la un preţ, dacă el cumpără la un preţ mai mare”.

Premierul a precizat că nu pot fi puse preţuri ”din burtă”.

”Nu poţi să impui un preţ din burtă pentru că produsele vor dispărea de pe piaţă şi vor fi vânduse pe pieţele ilegale. Abia atunci apare o penurie alimentară. Eu nu pot să fixez preţul la cartoful sau la mărul care vine din Polonia. Pe anumite categorii de produse, cum ar fi cele de dezinfecţie, într-adevăr aici au luat-o razna preţurile. Dar dacă sunt produse în România, preţul nu a crescut foarte mult. Trebuie văzut adaosul comercial şi trebuie făcută o analiză”, a mai spus Orban.

În ceea ce priveşte produsele pentru dezinfecţie şi sistemul medical, Orban a spus că ”soluţia este să dăm drumul la producţie”.
”Până acum ne-am împiedicat de comitete şi comisii”, a mai declarat premierul, conform news.ro

Vezi și:

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Eugen Teodorovici trece la acuze dure: ”o mână de oameni de la vârful puterii ne-au ascuns un adevăr crunt”

Publicat

in

De

Eugen Teodorovici trece la acuze dure la adresa autorităților! ”Trebuie să facem, împreună, ORICE este omeneşte posibil”

”Trebuie să facem, împreună, ORICE este omeneşte posibil”, a scris luni Eugen Teodorovici pe Facebook.

”Ce este mai RĂU, mai GRAV și mai CINIC? Că o mână de oameni de la vârful puterii ne-au ascuns un adevăr crunt, că nu au acționat imediat, că ne-au mințit în speranța că noi nu vom avea ghinion ca alții sau că nici măcar acum nu sunt în stare să ia niște MĂSURI FERME care să salveze populația!?

Că ăștia încă se gândesc la viitorul lor politic care ar putea avea de suferit din cauza unor restricții mai dure!?”, a mai scris acesta.

”Nu mai e timp, Iohannis, de exerciții de imagine și de mesaje sforăitoare! E bine și cu imnul național al României, însă doar cu intonarea acestuia pe străzi nu oprim virusul, nu testăm și nu protejăm cadrele medicale și populația, nu salvăm bolnavii și nu producem echipamente de protecție!

Nu mai sunt suficiente mesajele de încurajare pentru că NU MAI ESTE TIMP!

Acum trebuie să luați cele mai URGENTE și FERME MĂSURI! Trebuie să DAŢI ORDINELE pe care nu le-ați dat atunci când era momentul și pe acelea pe care încă evitaţi să le dați!”, cere Eugen Teodorovici.

Vezi și:Atenție, români! Câți bani veți primi, de fapt, din șomajul tehnic

Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend