Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Contractul de finanțare pentru stația de epurare, semnat astăzi la Consiliul Județean  

Publicat

in

Mai mulți primari din județ au semnat astăzi, la Consiliul Județean, în prezenţa preşedintelui Florin Tecău, contractele de finanţare pe O.G. 28 pentru investiţii în alimentări cu apă, rețele de canalizare și modernizări de drumuri. Finanțările alocate sunt pentru proiecte derulate în municipiul Curtea de Argeș și în comunele Domnești, Boteni, Vedea, Nucșoara, Ungheni, Stâlpeni și Tigveni. Lucrările ce vor beneficia de finanțare sunt:

·         Curtea de Argeș – Stație de tratare cu treaptă mecanică, biologică și terțiară și instalație de primire vidanjă – 500.000 lei

·         Nucșoara – Modernizare DC 268 Sboghițești – Nucșoara – Brădetu, L=6,875 km, comuna Nucșoara – 1.000.000 lei

·         Stâlpeni – Prima înființare a rețelei publice de apă uzată – 500.000 lei, respectiv Reabilitare și stație de epurare în zona centrală (blocuri noi) în comuna Stâlpeni – 600.000 lei

·         Ungheni – Alimentare cu apă Satu Nou – 200.000 lei

·         Tigveni – Reabilitare și extindere alimentare cu apă satele Blaj, Bălteni și Bârsești – 500.000 lei

·         Vedea – Modernizare DC 167 și DC 167 A în comuna Vedea – 300.000 lei

·         Boteni – Reabilitare DC 289 în satul Boteni  – 1.239.782 lei, respectiv Extindere rețea de canalizare în comuna Boteni – 1.133.195,89 lei

·         Domnești – Prima înființare de rețea publică de alimentare cu apă în comuna Domnești – 1.300.000 lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești mari- Toți buncii vor primi bani în plus – Care sunt condițiile

Publicat

in

De

Senatorii au repus pe tapet o inițiativă legislativă care a fost depusă și dezbăbută la Senat încă de la începutul toamnei.

Este vorba de acordarea unui ajutor financiar destul de consistent pentru bunicii care au grijă de proprii lor nepoți, dar în anumite condiții.

Ideea acestei prevederi este ca părinții să se poată întoarce în câmpul muncii mai devreme. Așadar, pentru ca bunicii să poată primi ajutorul de 650 de lei lunar, părinții trebuie să renunțe la concediul post-natal și să revină la muncă.

Proiectul legislativ care prevede această măsură va primi, cel mai probabil, până la sfârșitul anului, votul favorabil al senatorilor, având propunere de adoptare. Documentul are nevoie, pentru a se putea aplica, de adoptarea de către Parlament și de publicarea în Monitorul Oficial.

Cererile pentru indemnizația destinată creșterii nepoților se vor putea depune la primăria din orașul de domiciliu și vor fi însoțite, pe lângă actul de identitate al solicitantului și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților.

Vezi și:EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Frații Micula atacă din nou! Acțiunile statului puse în pericol

Publicat

in

De

Frații Micula vor să pună mâna pe alte 2 mari companii de stat, pe lângă sechestrul pe care l-au pus deja în proporție de 22%, respectiv 58%, din Nuclearelectrica și Conpet Ploiești.

Potrivit Ziarul Financiar, Virgil Popescu, ministrul eco­no­miei, energiei şi al mediului de afaceri, spune că fraţii Micula, care se judecă de mai mulţi ani cu statul român şi care au pus un sechestru pe 22% din Nuclear­electrica şi pe 58% din Conpet Ploieşti, au încercat să pună sechestru şi pe Romgaz şi Hidroelectrica, cele mai va­loroase două companii ale statului ro­mân, dar decizia a fost ulterior suspen­da­tă în Instanţă de Ministerul de Finanţe.

„S-a încercat să se pună sechestru pe mai multe companii, şi pe Romgaz, Hidroelectrica sau Petrom. Mi se pare un uragan într-o ceaşcă de cafea. Vor să ia de la toate companiile aceeaşi sumă. Însă nu Ministerul Economiei şi Energiei are proces, ci Finanţele sunt în litigiu de fond cu ei. Deja a fost câştigat procesul pentru suspendarea executării, iar companiile vor acţiona separat în Instanţă pentru ridicarea sechestrului“, spune Virgil Popescu pentru ZF.

LUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend