Conecteaza-te cu noi

Stirea Ta

Contele de Bradu se însoarǎ – Primarul Fratica se insoara din interes ????

Publicat

in

Vineri, 13 noiembrie, primarul comunei Bradu din Argeş, Florin Frǎticǎ, va jura credinţǎ, în faţa lui Dumnezeu, jumǎtǎţii sale, Alina. De asemenea, o datǎ cu nunta va avea loc şi botezul fiicei celor doi care de altfel au o relaţie de ani de zile. Si cum un personaj cu notorietatea lui Frǎticǎ nu putea avea o nuntǎ « anonimǎ” deşi, de menţionat este cǎ se aflǎ la a treia cǎsǎtorie, pregǎtirile sunt în toi. Umblǎ vorba prin sat, dar şi în mediul virtual, cǎ, de, trǎim în generaţia Facebook, cǎ aceastǎ nuntǎ ar avea şi alte motive în afarǎ de cele ce ţin exclusive de dragoste şi întemeierea unei familii creştineşti. Dar iatǎ ce postare a început sǎ umble zilele trecute, pe Facebook, pe paginile localnicilor din Bradu şi nu numai.
« Nu mai este decât o săptămână până la marele eveniment monden din comuna noastră, şi anume nunta primarului Frătică. Celor mai puţin informaţi trebuie să le-amintesc că este pentru a treia oară când Bot Îmblănit se prezintă-n faţa altarului cu câte-o aleasă a inimii. De data asta, noua fericită din viaţa primarului de Bradu poartă numele de Alina, fostă Guşe.
Eu, spre deosebire de alţii, am un motiv în plus de satisfacţie văzând că Frătică s-a dovedit un om raţional, deoarece mi-a urmat întocmai sfatul pe care i l-am transmis exact acum doi ani, cu ocazia căsătoriei civile: «Domnule primar, nu ştiu a câta nevastă e cea de azi, Alina Guşe, dar ai grijă să fie… ultima. Ce e mult strică, nu-i aşa? Şi-apoi ai şi dumneata o vârstă, a-nceput să-ţi albească barba, ce dracu’!? Ar cam fi cazul să te aduni, să te-aşezi la casa dumitale şi să te-apuci de treburile casnice. Adică să-ţi numeri banii. Că, după cum se vorbeşte, ai aşa de mulţi că-ţi va lua ani buni până-i vei pune cap la cap. Apoi, dacă-ţi mai rămâne timp şi te mai ţin nădragii, trebuie să te grăbeşti să faci şi copii, că parcă asta-i principala menire a unei căsnicii». Banii nu ştiu dac-a reuşit să şi-i numere pe toţi, dar în mod sigur la corvoada asta îl va ajuta şi DNA-ul. Însă copii a făcut, motiv pentru care merită toate felicitările. Domnul şi doamna Frătică sunt părinţii unei minunate fetiţe, al cărui botez va avea loc în aceeaşi zi cu nunta bătrânilor. Să vă trăiască, domnule primar, iar dumneavoastră şi doamnei Alina vă doresc, din toată inima, casă de piatră!
Acum sunt în măsură să vă ofer mai multe amănunte despre fericitul eveniment din viaţa primarului nostru, ce va avea loc în ziua de vineri, 13 noiembrie 2015. Slujbele religioase pentru cununie şi botezul fetiţei se vor ţine la biserica din Geamăna, iar masa şi dansul la selectul local «Ramada» din Piteşti. Mai amintesc că totul se va desfăşura sub ocrotitoarele priviri ale părinţilor spirituali, familia Şerban Roşulescu. Naşul mare este controversatul patron al firmei S.C. RO CONSTRUCT CENTER SRL, cea care a executat importante lucrari în localitatea noastră, printre care aş aminti: tribunele stadionului şi vestiarele fotbaliştilor, renovarea şi extinderea Şcolilor nr. 1 (de lângă Primărie) şi nr. 2 (din Bradu de Jos) şi multe altele. Din execuţia acestor lucrări au rezultat importante câştiguri, dar acest lucru nu trebuie înţeles greşit, consistentele profituri obţinute făcând parte din tradiţionalul plocon pe care finii trebuie să-l dea naşilor în astfel de ocazii, domnul Frătică fiind, aşa cum bine-l ştim cu toţii, un om care respectă cu sfinţenie strămoşeştile obiceiuri.
Totuşi, de ce credeţi că nunta se desfăşoară într-o zi de vineri, şi-ncă pe data de 13, şi nu sâmbăta sau duminica, aşa cum e obiceiul? În primul rând, pe 15 noiembrie începe Postul Crăciunului, perioadă în care nu se mai fac nunţi. În al doilea rând, în scurtul interval avut la dispoziţie, toate localurile sunt deja ocupate în zilele de sâmbătă şi duminică cu evenimente asemănătoare. Dar de ce atâta grabă? Aici e-aici, acum venind partea cea mai interesantă a întregii poveşti. Ştiţi ce l-a determinat pe primar să facă un astfel de pas? Nu, n-aveţi de unde să ştiţi. Frătică se cunună la rugămintea prietenului şi complicelui său, Ţâcă. Poate părea exagerat ce spun, dar ăsta-i purul adevăr. La anul Ţâcă va fi socru mic, fiica sa, Larisa, măritându-se c-un poliţist de la Postul Bradu, iar naş la acest eveniment a fost deja stabilit să fie Frătică. În acest context trebuie amintit că obiceiul de a fi părinte spiritual a fost dintotdeauna una din marile pasiuni ale lui Bot Îmblănit, fiind o perioadă când acesta a cununat, practic, pe bandă rulantă, numărul finilor săi depăşind, după cum se aude, cifra de 200. Vă daţi seama că, într-o astfel de situaţie, nu putea fi omis de a fi trecut pe lista de fini ai edilului nostru tocmai fratele său de cruce. Şi cum cei doi sunt cunoscuţi nu numai ca tovarăşi de pungăşii, ci şi foarte buni prieteni, Frătică nu i-a putut refuza lui Ţâcă rugămintea de a-i cununa fata, cununându-se la rândul său. »

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

STIREA CITITORULUI – Au tupeu şi la Curtea de Arges, doar sunt din Teleorman

Publicat

in

De

Un cititor al ziarului nostru care-si plimba copilasul in carucior pe Bulevardul Basarabilor,  a avut surpriya sa constate ca trotuarul era blocat de o masina pusă de-a curmezisul căii pietonale. Mai mult, masina bloca si o buna parte a partii carosabile, asa cum se vede si in imaginea trimisa de cititorul ziarului PROFIT. Dacă esti din Teleorman iti poti permite orice, chiar şi la Curtea de Argeş… Asta să fie concluzia ?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se caută voluntari pentru Let‘s Do It! Cea mai mare mişcare civică la nivel internaţional

Publicat

in

De

Pe 15 septembrie a.c, 150 de ţări din întreaga lume se unesc în cea mai ambiţioasă mişcare civică la nivel internaţional – World Cleanup Day. Milioane de voluntari din întreaga lume vor spune „Let`s Do It!” în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deşeurile. România va organiza o Zi de Curăţenie Naţională pentru a şasea oară, după cele 5 acţiuni de succes desfăşurate începînd cu anul 2010. Let`s Do It, România! este cea mai mare mişcare socială din România – pînă acum, peste 1 400 000 de voluntari au participat la evenimentele Let`s Do It, Romania! şi au curăţat 18 000 de tone de deşeuri. Pentru organizarea acestei ample campanii de ecologizare, pînă pe 30 august sînt recrutaţi voluntari pentru echipa de organizare. De asemenea, în perioada 15 mai – 31 august, se realizează hărţile deşeurilor cu ajutorul aplicaţiei de mobil World Cleanup iar pînă pe 15 iulie, are loc mobilizarea partenerilor cheie – companii, autorităţi şi media. Pe 1 iulie se dă startul înscrierilor pentru Ziua de Curăţenie Naţională şi Globală care va fi pe 15 septembrie. Echipa Let`s Do It, România! recrutează voluntari pentru organizare atît pentru echipa centrală de la Bucureşti, cît şi pentru echipele locale din fiecare judeţ. Sînt căutaţi voluntari în domenii precum comunicare, IT, HR, fundraising, logistică, organizator de evenimente sau relaţia cu autorităţile publice. În acest moment, reţeaua naţională numără peste 100 de membri. Toţi cei interesaţi pot aplica pe site-ul letsdoitromania.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend