spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Consiliul Concurenței investighează posibila trucare a unor licitații pentru programele școlare Cornul şi Laptele

Facebook Twitter Google+
Consiliul Concurenței investighează posibila trucare a unor licitații pentru programele școlare Cornul şi Laptele
​​Consiliul Concurenţei anunță că a început o investigație privind posibila trucare a unor licitații publice organizate de Consiliul Județean Botoșani, pentru programele școlare din județ. Instituția analizează cum au fost atribuite contractele de furnizare de produse lactate în cadrul Programului Cornul şi Laptele și contractele de furnizare de mere din cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli și grădinițe, în perioada 2013-2018. 
Autoritatea de Concurenţă suspectează că firmele Five Continents Group S.R.L., Spicul 2 S.R.L. și Lival Import-Export S.R.L. s-au înţeles asupra loturilor pentru care să depună oferte, astfel încât să nu se concureze şi să câştige la valoarea maximă stabilită de autoritatea contractantă”, se arată într-un comunicat remis HotNews.ro.
Consiliul Concurenţei precizează că “a efectuat inspecții inopinate la sediul companiilor, iar documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurii specifice de investigaţie”.
În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. “Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor”, se mai arată în comunicat.
Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator editia online si print

Facebook Comments

Mai poti citi si....