Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Conflicte fără sfârșit în PSD. Olguța e nemulțumită de legea offshore

Publicat

in

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că nu este mulțumită de forma legii offshore, care a trecut de Camera Deputaților, ea subliniind că varianta prezentată de liderul PSD, Liviu Dragnea, aducea mai multe beneficii statului român.

„În momentul în care nu ai 50% plus 1 trebuie să pleci urechea și la ce spun colegii de guvernare. Alteori nu suntem mulțumiți de varianta negociată. Cea mai importantă (variantă negociată, n.r) e legea offshore. A trecut, dar a trecut într-o variantă de care nu sunt foarte mulțumită și cred că și alți colegi. Legea în varianta prezentată de domnul Dragnea era mai bună, era aducătoare de beneficii statului român”, a declarat Olguța Vasilescu, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Camerei Deputaţilor a votat în calitate de for decizional, legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră. Investitorii sunt obligaţi să tranzacţioneze 50% din gaze pe bursa din România, iar 25% din angajaţi trebuie să fie români.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cîțu neagă acuzațiile lansate de USR: ‘Nu avem cum să avem blat cu PSD’

Publicat

in

De

Florin Cîțu s-a declarat surprins de criticile venite din partea USR la adresa liberalilor. El i-a răspuns deputatei USR Cosette Chichirău care a acuzat PNL de blat cu PSD și faptul că liberalii au sacrificat alegerile în două tururi pentru anticipate.

„Acest guvern a căzut pentru că și-a asumat alegerile în două tururi. Ăsta a fost motivul pentru care s-a pus moțiunea de cenzură. Să ne acuzi pe noi că nu vrem alegeri în două tururi este ceva bizar în acest context. Nu avem cum să avem blat cu PSD. Nu cred că există dușman mai mare al PSD în România ca PNL. Suntem singurul partid care și-a asumat guvernarea în 2019”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

„Cu orice risc ne-am asumat guvernarea, ne-am asumat legea bugetului, ne-am asumat alegerea primarilor în două tururi. PNL și-a asumat aceste lucruri și ne asumăm că mergem și la anticipate. Cum să ne acuzi pe noi că facem blat cu PSD pentru anticipate când ești partenerul nostru și vrei anticipate? Aici pare ceva bizar, dar cred că trebuie să se clarifice în USR și nu la noi, a mai spus Cîțu.

Declarațiile lui vin după ce Cosette Chichirău a vorbit, la audierile din comisii ale miniștrilor propuși de Ludovic Orban, despre un blat între PNL și PSD.

„Ați tocat PSD că face promisiuni electorale, dar mi se pare că ați implementat aceeași tactică. Vă e frică să implementați soluții bune pentru România pentru că pierdeți voturi. Noi aici votăm un blat politic. Ați sacrificat alegerile în două tururi pentru anticipate. Când veți face un blat pentru autostradă în Moldova, când veți face blat pentru digitalizarea administrației, când veți face un blat pentru spitale?”, a spus Chichirău, conform Digi24.ro

Vezi și:

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ioan Niculae a bătut palma cu un gigant american! Investiție uriașă

Publicat

in

De

Grupul agroindustrial Interagro are în derulare, în parteneriat cu grupul american Nitron, o investiție de aproximativ 22 de milioane de euro pentru amenajarea unui terminal mixt, import și export, de îngrășăminte în portul dunărean Zimnicea. Terminalul este deja în faza finală de dezvoltare – termen 2020, se va întinde pe 3 hectare și va avea o capacitate inițială de 350 – 400.000 de tone, la export, și de circa 150.000 de tone, la import. În orizontul de timp 2022, estimăm o capacitate de export de peste 1 milion de tone.

Îngrășămintele ce vor fi comercializate prin intermediul terminalului zimnicean sunt de tipul celor azotoase(uree, azotat de amoniu, nitrocalcar, îngrășăminte lichide), fosfatice/complexe și pe bază de potasiu.

Investiția Interagro este de tip asociere în participațiune cu Nitron (care este și principalul colaborator internațional pentru exporturi al Interagro), care ne va pune la dispoziție, pentru importuri, îngrășăminte DAP și TSP, de producție SUA și Mexic(tot cu tehnologie SUA). Acestea s-au dovedit deja de o calitate excepțională, un prim vapor experimental de 19.000 de tone, pe care l-am adus în Octombrie 2019, dovedindu-ne acest lucru. Produsele vor fi aduse în principal pe Dunăre , cu barjele, dupa ce sunt aduse pe nave maritime la Constanța, cu descărcare directă în barje ( s-au alocat 18 barje din proprietatea grupului pentru acest terminal).

Terminalul este deja in faza finală de dezvoltare, facilitățile de care beneficiază fiind:

– trei depozite mari (de până la 12-14.000 tone fiecare, închise complet) cu acces la toate cele 3 sisteme de transport (auto, cale ferata și naval/ barje cu posibilități de descărcare sau încărcare rapide (200 tone pe oră descărcare, 250 tone încărcare la vrac);

– doua dane de operare în dublu sens, încărcare/ descărcare;

– doua macarale de cheu de câte 16 tone și suntem in faza de modernizare/control digital system;

– stâlpi și estacadă de benzi, atât la descărcare cât și la încărcare la fluviu/Dunăre;

– stație de descărcare și cântarire electronică CF;

– ne aflăm în negocieri avansate pentru importul mașinilor de ambalat de la saci mici de 50 kg până la saci de 1000 kg, cu încărcare automată în camioane și vagoane CF.

Tot terminalul va fi operat dintr-un singur centru de comandă automatizat.

Ioan Niculae, președinte Interagro: “Am ales Zimnicea pentru această investiție deoarece este cel mai modern port la Dunăre, de pe teritoriul Romaniei, având cheu vertical și putând opera 12 luni pe an, indiferent de nivelul fluctuant al fluviului. În plus, cea mai mare parte a activelor existau deja și sunt în proprietatea noastră. Piața principală deservită, la import, va fi România (Zimnicea este chiar în centrul Câmpiei Române, inclusiv Băraganul) iar prin accesul foarte ușor la toate cele trei forme de transport, mărfurile pot fi duse oriunde în România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, inclusiv Ucraina, pe barje”.

Dincolo de investiția în terminalul de la Zimnicea, Interagro anunță că producția în fabricile de îngrășăminte din România se derulează conform următorului grafic:

– Chemgas Slobozia funcționeaza și va funcționa pe tot parcursul anului 2020;

– Donau Chem Turnu Măgurele este gata de pornire, cu toate reviziile făcute și, în cateva zile, va porni;

– Ga Pro Co Chemicals Piatra Neamt urmează să fie repornită în maximum 2 luni de zile, după terminarea reviziilor;

– Amurco Bacău – în funcție de terminarea și livrarea a doua utilaje comandate din străinătate, prevedem începerea producției în iulie 2020;

– Nitroporos Făgăraș – fiind vorba de investiții substanțiale și de durată, prevedem repornirea instalației de amoniacul și a fabricilor de acid azotic și azotat de amoniu îngrășamânt si poros/ tehnic, în trim 1, 2021.

Separat, combinatul de metanol Viromet Victoria va reporni la începutul lunii martie 2020.

Interagro este unul din cei mai mari actori agroindustriali integrați ai României, operând șase fabrici de îngrășăminte și peste 40.000 de ha de teren agricol. Deține și operează, de asemenea, fabrici de procesare produse agricole și investește constant în turism și sport.

Nitron Group este prin cei mai mari traderi internaționali de îngrășăminte, cu un volum anual al comerțului de peste 6,5 milioane de tone, venituri de peste 2 miliarde de dolari și prezență pe 5 continente.

Vezi și

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend