Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Condé Nast Traveler: Cele mai importante atracţii turistice din România, pe care toată lumea trebuie să le vadă

Publicat

in

România este ţara castelelor medievale, a bisericilor gotice şi a oraşelor încântătoare, toate ascunse printre cele mai enigmatice peisaje ale Europei de sud-est. Având zone geografice precum Munţii Carpaţi şi Marea Neagră, România este un loc al pădurilor dense şi al piscurilor înzăpezit, care se potrivesc perfect cu folclorul ţării, scrie jurnalista Caitlin Morton. Aceasta a scris câteva impresii despre unele din cele mai importante obiective turistice din România pentru site-ul cntraveller.com.

Sighişoara – Acest orăşel medieval situat în Transilvania are un centru istoric protejat de UNESCO şi străduţe care au de-a stânga şi de-a dreapta căsuţe colorate. Este, de asemenea, şi locul unde s-a născut Vlad Ţepeş şi este considerat unul dintre cele mai bântuite oraşe ale lumii.

Lacul Roşu – Localizat în Carpaţii de Est, Lacul Roşu nu este tocmai roşu, dar vei fi prea ocupat să admiri priveliştile montane şi copacii mereu verzi care se reflectă în apă, pentru a da importanţă acestui detaliu.

Castelul Bran – Localizat în Munţii Carpaţi, la graniţa dintre Transilvania şi Valahia, mai poartă şi numele de Castelul lui Dracula datorită asemănării cu castelul descris în romanul lui Bram Stoker.

Transfăgărăşan – Este considerată a fi una din cele mai palpitante şosele din lume datorită curbelor foarte lungi în formă de S.

Salina Turda – Nu toate frumuseţile sunt la suprafaţa pământului, aşa cum demonstrează Salina Turda, un parc tematic unic ce se află într-una din cele mai vechi mine de sare ale lumii. Vizitatorii coboară la aproximativ 208 de metri sub pământ, unde găsesc un lac cu bărci, mini-golf, bowling şi multe altele.

Sarmizegetusa Regia – Este un sit arheologic, rămăşiţele capitalei Daciei. Oraşul a fost construit când era rege Decebal, apoi a fost cucerit de romani.

Statuia lui Decebal – Vorbind de regele Decebal, găsiţi o piatră înaltă de 55 de metri, de-a lungul Dunării, ce înfăţişează faţa regelui. A fost sculptată între anii 1994 şi 2004.

Palatul de Cultură din Târgu Mureş – Construit între 1911 şi 1913, la cererea primarului de la acea vreme, György Bernády, Palatul de Cultură are o arhitectură în stilul art nouveau, busturi din bronz ale unor compozitori şi vitralii. Clădirea a avut mai multe scopuri de-a lungul anilor, de la bibliotecă, la şcoală de arte.

Lacul Bâlea – Acest lac glaciar, situat în Munţii Făgăraş, este cunoscut pentru cele două cabane şi pentru accesibilitatea prin Transfăgărăşan.

Hotelul de Gheaţă – Un alt lucru pentru care lacul Bâlea este cunoscut: Hotelul de Gheaţă. Construit în 2005, iar apoi reconstruit în fiecare an cu apă din lac, hotelul îngheţat are un restaurant şi un bar din gheaţă, camere şi igloo-uri cu pături din blană şi o biserică unde cuplurile se pot căsători, iar copiii pot fi botezaţi.

Masivul Ceahlău – Înalt de 1907 metri, este unul dintre cei mai renumiţi masivi din România, având privelişti frumoase spre Carpaţii de Est şi o concentraţie spectaculoasă de animale sălbatice şi specii de plante.

Cimitirul Vesel, Săpânţa – Probabil vă aşteptaţi ca un cimitir din România să fie destul de înfricoşător, dar aceste morminte albastre ca cerul, cu cruci sculptate de mână şi pictate sunt chiar vesele.

Delta Dunării – Formată din întâlnirea dintre Dunăre şi Marea Neagră, acest patrimoniu mondial al UNESCO este casa mlaştinilor, a plajelor frumoase şi a peste 300 de specii de păsări.

Castelul Corvinilor – Această fortăreaţă gotică din secolul 15 are destule trăsături frumoase ca să poată concura cu Castelul Bran. Are ziduri de nepătruns, un pod mobil, o temniţă masivă şi o cameră de tortură.

Timişoara – Este al treilea cel mai populat oraş din România (după Bucureşti şi Cluj-Napoca), atrage oamenii prin pieţele publice, prin hoteluri şi prin festivalurile de muzică şi cele culturale.

Cazinoul din Constanţa – Deschis ca şi cazino cu vedere spre Marea Neagră, în 1910, cu arhitectură art nouveau, această capodoperă a fost folosită ca spital în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, apoi s-a transformat într-unul din cele mai frumoase locuri părăsite ale României.

ACTUAL

În gări și trenuri, POLIȚIȘTII ARGEȘENI PARTICIPĂ LA RAIL ACTION DAY

Publicat

in

De

În perioada 13-14 noiembrie a.c., polițiștii argeşeni vor desfăşura o acţiune organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii feroviare din județ.

Polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, împreună cu polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Argeș și polițiștii Serviciului pentru Imigrări Argeș, participă la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, etc.), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un potențial criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică, precum și privind legalitatea transportului rutier de metale feroase și neferoase și de produse periculoase.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ la BUZUNAR ! Cele mai mari scumpiri de la începutul anului: cartofi, fructe, citrice

Publicat

in

De

În medie, prețurile la care ne făceam luna trecută cumpărăturile au fost cu 3,4% mai mari decât fuseseră cu un an în urmă, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică. Față de începutul anului, cel mai mult s-au scumpit citricele, cartofii, fructele și țigările, topul celor mai mari creșteri de prețuri mai incluzând carnea de porc, serviciile de telefonie (din cauza deprecierii cursului de schimb) dar și combustibilii.

Reamintim că BNR prognozează o rată a inflației de 3,8% în decembrie 2019, cu 0,4 puncte procentuale sub prognoza din august, și de 3,1% în decembrie 2020, cu 0,3 puncte procentuale sub prognoza precedentă, a anunțat vineri guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Statul îți ia bani din buzunar în 4 feluri: prin taxe și impozite, prin împrumuturile pe care le face, prin tipărirea de bani și prin inflație. Prin taxe și impozite e evident că rămâi cu mai puțini bani.

Prin inflație, guvernele confiscă (mai discret sau mai fățiș) o parte importantă a avuției propriilor cetățeni. Cu precizarea că Statul confiscă astfel în mod arbitrar banii populației, sărăcindu-i pe cei mulți și îmbogățindu-i pe câțiva.

Primul principiu al luptei împotriva unui inamic este „cunoaște-ți dușmanul”, scrie un editorialist al Bloomberg. Dar nu întotdeauna acest lucru e posibil.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend