Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Concluziile vizitei FMI în România. Puncte pozitive și negative

Publicat

in

Fondul Monetar Internațional și-a încheiat misiunea tehnică în România. Concluziile vizitei FMI încep cu atuurile economiei românești și se încheie cu zonele sensibile. Activitatea economică se menține puternică, șomajul este la minime istorice, iar presiunile inflaționiste au depășit punctul maxim. 

Reprezentantul FMI a declarat că sănătatea sistemului financiar românesc s-a îmbunătățit, dar trebuie menținută tendința de întărire a politicii monetare. Fondul recomandă un proces de creștere în continuare a dobânzii-cheie. Soluția găsită până acum de BNR a fost aruncarea unor sume mari de bani în piața bancară pentru întreținerea lichidității.

Misiunea Fondului Monetar Internațional a vorbit despre nevoia de consolidare fiscală. Deficitul bugetar a crescut, un model prociclic care vulnerabilizează economia românească în fața unor posibile șocuri interne sau externe. Analiza FMI anticipează că vor fi probleme legate de încadrarea, chiar anul acesta, în ținta de deficit bugetar.

Structura cheltuielilor publice se îndreaptă către cheltuielile rigide în detrimentul investițiilor publice. Se recomandă ca bugetul pe anul viitor să vizeze deficite mai mici, în ton cu angajamentele asumate în fața Comisiei Europene. Totodată, deficitele mai mici au darul de a ține sub control datoria publică.

FMI recomandă și creșterea absorbției de fonduri europene, investiții în infrastructură, aplicarea guvernanței corporative la companiile de stat și la fondul suveran de investiții.

Reprezentanţii forului atrag atenția asupra faptului că guvernul ar trebui să reevalueze creșterile de pensii și salarii prin prisma implicațiilor negative pe care le-ar putea avea asupra sustenabilității fiscale și asupra creșterii economice pe termen lung, transmite RFI.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Tarom suspendă cursele către și dinspre Austria, Belgia, Marea Britanie, Olanda

Publicat

in

De

Compania aeriană Tarom a anunţat că începând de astăzi suspendă cursele către și dinspre Austria, Belgia, Marea Britanie, Olanda în perioada până pe 20 aprilie și va extinde suspendarea operării curselor către și dinspre Franța și Germania în perioada 09 – 22 aprilie.

În contextul epidemiologic actual, și ca urmare a noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii COVID – 19, Compania TAROM se aliniază la reglementările autorităților, respectiv la măsurile impuse în Capitolul 2, art.9 si art.10 din Ordonanța Militară Nr.7/04.04.2020 – au anunţat reprezentanţii companiei.

Astfel, la nivelul Companiei TAROM se instituie următoarelele:

Suspendarea operării curselor către/dinspre Austria, Belgia, Marea Britanie, Olanda în perioada 06 – 20.04.2020

Extinderea suspendării operării curselor către/dinspre Franța și Germania în perioada 09 – 22.04.2020

Vom continua să operăm zboruri de pasageri către, și dinspre, destinații considerate ca fiind cu risc redus, cu respectarea reglementărilor în vigoare și sub rezerva posibilității suspendării și acestora dacă situația o va impune.

Se vor opera în continuare zborurile de tip charter pasageri sau marfă, de asemenea cu respectarea regulilor în vigoare, acestea din urmă având prin definiție un regim special.

În acest context, vă rugăm să reprogramați călătoriile pentru date viitoare, puteți face acest lucru fără taxe de modificare sau puteți solicita rambursarea sumelor plătite, contactând agentul emitent sau orice agenție TAROM – a mai anunţat compania.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Formula 1 este în pericol: 2-4 echipe ar putea dispărea

Publicat

in

De

Şeful Mclaren spune că Formula 1 este într-o stare foarte fragilă din cauza pandemiei de coronavirus şi cel puţin două echipe ar putea dispărea din acest sport

Directorul McLaren Racing, Zak Brown, consideră că Formula 1 este într-o stare foarte fragilă din cauza pandemiei de coronavirus, informează BBC. El se aşteaptă ca două până la patru echipe din cele zece de pe grilă să fie afectate de criza economică generată de Covid-19.

„Această situaţie poate fi devastatoare pentru echipe şi dacă este devastator pentru suficiente echipe – ceea ce nu trebuie să însemne mai mult de două – atunci este foarte ameninţător pentru F1 în ansamblu. Aş putea vedea – prin ceea ce se întâmplă acum în lume dacă nu abordăm această situaţie direct şi foarte agresiv – două echipe dispărând? Da. De fapt, aş putea vedea patru echipe dispărând dacă situaţia nu este tratată aşa cum trebuie. Şi atunci, având în vedere cât timp este nevoie pentru a aduce o echipă în F1 şi ţinând cont de criza economică şi de sănătate în care ne aflăm acum, să te gândeşti că ar exista oameni aliniaţi pentru a prelua acele echipe, aşa cum a fost de-a lungul timpului… Nu cred că momentul ar putea fi mai prost din acest punct de vedere. Deci cred că F1 se află într-o stare foarte fragilă în acest moment”, a declarat Brown.

El consideră că plafonarea bugetelor echipelor la 150 de milioane de dolari pentru fiecare, prevăzută pentru sezonul 2021, nu salvează F1 şi ar fi necesară o reducere mult mai drastică. El propune o plafonare la 100 de milioane de dolari sau cel mult la 125 de milioane de dolari, ţinând cont că mare parte din sezonul 2020 este pierdut din cauza pandemiei de coronavirus.

Această reducere ar face grila să fie mai competitivă, ar reduce avantajul financiar al marilor echipe şi le-ar ajuta pe cele mici să obţină rezultate mai bune.

„Nu cred că e cineva care concurează în Formula 1 doar pentru a ieşi la număr”, a precizat el.

De partea cealaltă, opinia marilor echipe este că plafonarea bugetelor nu este pe primul plan. „Reducerea costurilor pentru a concura” este mai importantă, crede Christian Horner, şeful Red Bull.

„În fotbal, deşi toată lumea ştie că Manchester United sau Liverpool vor câştiga mai des, fiecare echipă are şanse să-i învingă, dar în F1 nu este cazul. Şi câteva echipe îşi pun interesele lor sportive cu mult înaintea binelui general, nu ţin cont de faptul că riscă să pună în pericol sportul şi atunci pierdem cu toţii. Aproape crezi că sunt incomodate de a avea o luptă echitabilă cu echipe pe care poate că nu le-au considerat înainte ca un concurent şi ar putea fi inconfortabil pentru ele să aibă o luptă corectă, deoarece nu au fost niciodată implicate într-una. În mintea mea, sportul este o şansă pentru toată lumea de a concura corect şi destul de echitabil. Este ca un boxer de la categoria grea care vrea doar să lupte cu cei de la mijlocie”, a răspuns Brawn.

Până în prezent, opt mari premii au fost amânate sau anulate din acest sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei de coronavirus. Cursele din Australia, care era prima etapă, la 15 martie, Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania şi Azerbaidjan sunt amânate, în timp ce Marele Premiu al Principatului Monaco a fost anulat.

Prima etapă ar urma să fie, în aceste condiţii, MP al Canadei, din 14 iunie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend