Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Compania aeriana, Wizz Air, face o investitie de doua miliarde de dolari

Publicat

in

Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, a lansat marti cea mai mare crestere a operatiunilor din istoria companiei, in intreaga retea, investitia in expansiune fiind de peste doua miliarde dolari la 11 baze din Romania si alte sase state – Marea Britanie, Austria, Polonia, Ucraina, Ungaria si Georgia, relateaza hotnews.ro. 
In urmatoarele 17 saptamani, 21 de aeronave vor fi alocate bazelor sale din Europa, sprijinind suplimentarea a 700 de zboruri saptamanale si inceperea a 70 de noi rute, precizeaza un comunicat al companiei.
Patru destinatii noi – Atena, Tallinn, Harkov, Viena – vor fi inaugurate pana la jumatatea lunii iulie, odata cu deschiderea unei noi baze vest – europene in capitala austriaca.
Cu ocazia lansarii expansiunii operationale, Wizz ofera 20% reducere pentru toate zborurile programate pana la 31 mai, pentru rezervarile efectuate marti, 13 martie, pana la miezul noptii.
Wizz Air isi incepe expansiunea din 2018 in aceasta saptamana, cu sosirea unui nou nou Airbus A320, a 11-a aeronava alocata bazei din capitala Ungariei, care coincide cu lansarea unei noi rute spre Stavanger, Norvegia.
„Astazi incepem cea mai mare faza de expansiune de pana acum din istoria Wizz. Compania isi mentine angajamentul de a face calatoria cu avionul mai accesibila pentru mai multi oameni decat oricand, oferind cele mai mici preturi posibile prin modelul sau de afaceri ultra low cost. Din ce in ce mai multi clienti aleg sa zboare cu Wizz Air in fiecare an, bucurandu-se de conectivitatea retelei extinse de rute a companiei noastre formata acum din peste 600 de rute catre 145 de destinatii din 44 de tari. Cele 70 de noi rute care vor incepe in urmatoarele 17 saptamani vor contribui si ele la oportunitatile de calatorie disponibile oferite de Wizz Air”, a declarat Owain Jones, Chief Corporate Officer la Wizz Air.
Wizz Air opereaza o flota de 90 de aeronave Airbus A320 si A321 si ofera mai mult de 600 de rute de la 28 de baze, ce asigura conexiunea intre 145 de destinatii din 44 de tari.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Coronavirus în Coreea de Sud – 91 de pacienţi vindecaţi au fost diagnosticaţi din nou pozitiv

Publicat

in

De

Oficiali din Coreea de Sud au anunţat vineri că 91 de pacienţi care s-au vindecat de coronavirus au fost testaţi din nou iar diagnosticul a fost pozitiv, conform Reuters citată de news.ro.

Perspectiva de reinfectare cu virusul stârneşte îngrijorări la nivel internaţional, în timp ce multe ţări speră ca oamenii infectaţi să dezvolte suficientă imunitate pentru a preveni o reactivare a pandemiei.

Jeong Eun-kyeong, director la Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor (CDC), a afirmat într-o scurtă conferinţă că virusul mai degrabă s-a „reactivat” şi nu pacienţii s-au reinfectat.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

De asemenea, rezultatele testelor false ar putea fi de vină, spun alţi experţi, sau rămăşiţe ale virusului ar putea fi în continuare în sistemele pacienţilor, dar nu pot fi infecţioase sau un pericol pentru gazdă sau pentru alţii.

„Există mai multe interpretări şi mai multe variabile”, a spus Jung Ki-suck, profesor la Spitalul Universităţii Hallym Sacred Heart.

Aproape 7.000 de sud-coreeani au fost internaţi de Covid-19, boala cauzată de noul tip de coronavirus.

„Numărul va creşte, 91 înseamnă doar începutul”, a declarat Kim Woo-joo, profesor de boli infecţioase la Spitalul Universităţii Guro. El a spus că este probabil ca boala să fi recidivat mai degrabă decât că pacienţii să fi fost infectaţi a doua oară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Proiectul rectificării bugetare: Deficit bugetar dublu, creştere economică mai mică. De unde se taie bani şi unde se dau (Realitatea PLUS)

Publicat

in

De

Guvernul a decis ca cei mai mulți bani să meargă la Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, potrivit DRAFT-ului rectificării bugetare, obținut de reporterul Mioara Costin, de la Realitatea PLUS.

Este vorba de o scădere a creșterii economice cu 1,1%, veniturile sunt mai mici cu 18 mild lei, au crescut cheltuielile cu 11 mild de lei. Astfel că deficitul bugetar se majorează și ajunge la 6,54%. Raportat la bugetul total al României in 2020, față de prognoza anterioară a Guvernului Orban, acesta este în scădere – 1.081 mild de lei.

PIB – 1081,3 MILIARDE

CREȘTERE ECONOMICĂ – 1,1%

DEFICIT – 6,54%

VENITURI MAI MICI CU 18 MILIARDE

CHELTUIELI MAI MARI CU 11 MILIARDE

Mai mulți bani va primi în primul rând Ministerul Muncii, de 8,5 mild lei, pentru a plăti șomajul tehnic, pentru că există deja un milion de oameni trimiși în șomaj tehnic și este posibil ca numărul lor să crească în următoarea perioadă.

La Ministerul Sănătății vor ajunge 3,3 mild de lei, necesari pentru echipamente medicale in spitale.

La Ministerul Finanțelor se va suplimenta Fondul de Rezervă cu un total la MFP de 3,35 de mild de lei, care trebuie să fie dacă va fi nevoie de mai mulți bani alocați în această criză generată de epidemia de coronavirus.

La Ministerul de Interne merg 586 de mil lei, bani necesari echipamentelor necesare Poliției.

La Ministerul de Externe ajung 6,5 mil de lei, necesari pentru repatrierea unor cetateni in România.

CINE PRIMEŞTE MAI PUȚINI BANI LA RECTIFICARE:

MINISTERUL DEZVOLTĂRII – 1 MILIARD

MINISTERUL DE INTERNE – 586 MILIOANE

MINISTERUL AGRICULTURII – 100 MILIOANE LEI

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE – 6,5 MILIOANE LEI

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend