Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Comandantul pompierilor din Curtea de Arges trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Publicat

in

pompieri + smurd (16)Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatului locotenent colonel Pioarcă Nicolae – comandantul Detașamentului de Pompieri Curtea de Argeș, pentru abuz în serviciu.

În perioada 1994 – 2012, prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor funcției de conducere pe care a ocupat-o, Pioarcă Nicolae a dispus folosirea ilegală a autovehiculelor din dotarea subunității și a subordonaților săi la prestarea unor lucrări în timpul programului de lucru, în folosul său și al altor persoane fizice și juridice, cauzând astfel Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al Județului Argeș un prejudiciu în valoare totală de 114.229,70 de lei și obținând pentru sine și pentru alții un avantaj patrimonial în cuantum de 32.638,82 de lei.

În vederea reparării pagubei și confiscării speciale a sumelor obținute ilegal, s-au dispus măsuri asigurătorii prin aplicarea sechestrului asupra unui imobil proprietate a inculpatului.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Militar București.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ouăle genereaza PROTESTE în fața magazinelor PROFI

Publicat

in

De

Asociația F.R.E.E (Freedom and Respect for Every Earthling) va organiza în acest weekend o serie de proteste care vor viza supermarketul Profi, singurul care nu a publicat încă un angajament privitor la oprirea aprovizionării cu ouă marcate cu cifra 3, care provin de la găini chinuite în cuști. Această serie de proteste vine în continuarea campaniei Ouă otrăvite.
Ouăle cu cifra 3 provin din ferme care țin găinile captive în spații mici, de o dimensiune echivalentă cu a unei foi A4. Acest sistem de exploatare prezintă numeroase riscuri și probleme de sănătate a găinilor, care se reflectă, desigur, asupra calității ouălor pe care oamenii le consumă.

În România, majoritatea supermarketurilor au publicat un angajament conform căruia, până în anul 2025 sau mai devreme, vor opri aprovizionarea cu ouă marcate cu cifra 3, care provin de la găini chinuite în cuști.

Dar Profi, spre deosebire de competitorii săi, nu își asumă un angajament cage-free, pentru bunăstarea animalelor.

Tu poți ajuta găinile din fermele românești semnând petiția adresată companiei PROFI, pe ➡ http://chng.it/fYKgqKzh

Mai multe despre cruzimea de pe rafturile Profi, aici ➡ https://ouaotravite.ro/profi/

MAI JOS CALENDAR PROTESTE

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Peste 1000 de porci, sacrificați la DanBred în două zile

Publicat

in

Pe 19 februarie, a fost confirmat virusul pestei porcine africane la porcii domestici din o altă exploatație comercială DanBred. Este vorba despre o fermă de reproducție-creștere, cu un efectiv de 42.090 de capete, din localitatea Slobozia. Toți porcii urmează să fie sacrificați și îngropați.

Conform reprezentanţilor DSVSA Argeş, la societatea afectată s-a declanşat deja procedura de sacrificare a animalelor.

„Am ucis toate animalele din hala care a fost infectată. Este vorba despre 1003 capete. Acum, am stopat un pic treaba asta pentru că  am făcut groapa la o distanță mai mare de 2 km și a plouat. Pământul este ud și se  împotmolesc camioanele. Deocamdată nu sunt semne de boală în celelalte hale și ne permite timpul să amânăm un pic aplicarea planului de măsuri mai departe”, ne-a precizat Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend