Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Comanda medie de carte în online a crescut cu 10% pentru cititorii români

Publicat

in

Comanda medie de carte în online a crescut în medie cu 10% pentru cititorii români faţă de 2018, arată un raport al platformei Libris.ro

Cărţile în exclusivitate, cele cu autograf, publicaţiile de limbă engleză şi volumele pentru copii au crescut vânzările Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, cu 36% în 2019. Cifra de afaceri a atins pragul de 11.3 milioane de euro, peste estimarea de la începutul anului.

Dinamica pozitivă înregistrată de Libris.ro în 2019 s-a datorat pieţei într-o creştere evidentă, corelată însă cu diversificarea continuă a ofertei şi investiţii în creşterea portofoliului de carte în limba engleză, care a înregistrat o creştere de 115%. Beletristica, Dezvoltarea personală şi Cărţile pentru copii rămân însă categoriile care generează cele mai multe vânzări, reprezentând cumulat peste 51% din cifra de afaceri.

Comanda medie a crescut cu 10% faţă de 2018, iar numărul comenzilor de pe mobil a ajuns la 60% (faţă de 51% anul precedent). Cele mai multe comenzi de pe dispozitive mobile au fost plasate din Timiş (81,86%), iar cele mai puţine din Harghita (54,8%). Judeţele în care se comandă cele mai multe cărţi, raportat la numărul de locuitori, sunt Bucureşti, Cluj, Braşov (creştere de 107%), Sibiu, Timiş (unde s-au înregistrat cu 61% mai multe comenzi decât în 2018) şi Iaşi.

Astfel, cel mai activ client din Capitală a făcut 125 de comenzi pe Libris.ro în 2019. Cea mai mare medie a comenzii este însă înregistrată în Braşov (181 lei), iar cea mai mică în Giurgiu (70 lei), în timp ce Capitala se află pe locul doi în clasament, cu o medie de 93 lei/comandă.

”Ne bucurăm să observăm că a crescut numărul clienţilor tineri, cu vârste între 18 şi 24 de ani, care citesc din ce în ce mai mult şi mai diversificat. Au fost extrem de apreciate titlurile exclusive, dar mai ales volumele vândute cu autograful autorului, printre care se numără Evgheni Vodolazkin, Mircea Cărtărescu, Cristian Tudor Popescu, Chris Simion şi mulţi alţii”, a declarat Laura Ţeposu, director de dezvoltare Libris.ro.

Pariu pe cartea în limba engleză

Pentru anul acesta, Libris.ro îşi propune să menţină trendul ascendent, punând accent pe câteva investiţii care vor îmbunătăţi experienţa cititorilor. Dezvoltarea secţiunilor cu cea mai mare creştere, cum sunt cele de limba engleză sau cartea pentru copii, continuarea seriilor de volume semnate de autori, precum şi un portofoliu de titluri disponibile în exclusivitate pe Libris.ro se numără printre direcţiile lui 2020.

”Ne dorim să dezvoltăm categoria de cărţi în engleză, iar în primul semestru să listăm peste 500.000 de titluri în limba engleză. De asemenea, pentru a limita condiţionările legate de livrare, ne dorim să punem la dispoziţia clienţilor mai multe opţiuni de livrare, cum ar fi pick-up points, lockere în zone centrale, uşor accesibile, în toate marile oraşe”, arată Laura Ţeposu.

Top cele mai vândute volume în 2019

1. ”Până la sfârşit” – Irina Binderâ

2. ”Pacienta tăcută” – Alex Michaelides

3. ”Puterea extraordinară a subconştientului tău” – Joseph Murphy

4. ”Povestea mea” – Michelle Obama

5. ”Femei care iubesc prea mult” – Robin Norwood

6. ”Zeii nu ne-au părăsit niciodată” – Erich von Daniken

7. ”Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înşine” ed.7 – Lise Bourbeau

8. ”Zuleiha deschide ochii” – Guzel Iahina

9. ”Hoţul de cărţi” – Markus Zusak

10. ”Creierul şi Mintea Universului” – Dumitru Constantin Dulcan

Topul de autori vânduţi cel mai bine de Libris în 2019 este condus de Irina Binder. Urmează Lise Bourbeau şi Dumitru Constantin Dulcan. Pe locul patru este Petronela Rotar, urmată de Yuval Noah Harari, Jojo Moyes, Michelle Obama, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Alex Michaelides şi Joseph Murphy, pe poziţia a 10-a.

Mai multe detalii despre cele mai vândute volume şi cifrele aferente fiecărui judeţ se găsesc aici: https://www.libris.ro/romania

Fondat în 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească şi se prezintă drept cea mai mare librărie online din România. În 10 ani de la înfiinţare, librăria online Libris.ro a expediat 2.3 milioane de comenzi către 1.2 milioane de români din întreaga lume. Peste 190.000 de titluri de carte stau la dispoziţia cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme şi cadouri, informează Mediafax.ro

Vezi și

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Traian Băsescu îi răspunde lui Victor Ponta: ‘Nu există om politic care să ajungă în Rai’

Publicat

in

De

Fostul președinte Traian Băsescu i-a răspuns, duminică seară, lui Victor Ponta care, referindu-se la el, a susținut că și ‘pe lumea cealaltă’ speră să fie ‘în locuri diferite’. Băsescu spune că Ponta minte atunci când susține că speră că ajungă în Rai, pentru că niciun om politic nu ajunge acolo. ‘Ați văzut vreun om politic care să fie Fecioara Maria?’, spune Băsescu.

Europarlamentarul Traian Băsescu i-a răspuns, duminică, fostului premier Victor Ponta care a afirmat că speră ca pe lumea cealaltă că ajungă în Rai şi să nu fie în acelaşi loc cu Băsescu.

„Nu degeaba îi spun eu mincinosul mincinoşilor (lui Victor Ponta – n.r.). Că el spune că speră să ajungă în Rai… Dom-le, nu există om politic care să ajungă în Rai, ăsta spune altă minciună! Aţi văzut vreun om politic care să fie Fecioara Maria? Măcar şi pentru compromisurile pe care le faci în viaţa politică şi tot nu ai cum să ajungi în Rai” a spus Băsescu duminică, la România Tv.

Acesta a adăugat că toţi politicienii „au paturile rezervate în partea cealaltă” şi că el şi-a asumat acest lucru atunci când a decis să facă politică.

Băsescu a adăugat că „asta e realitatea vieţii politice, nu numai la noi”.

„E vreun preşedinte al Statelor Unite care ajunge în Rai?”, a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte i-a criticat, de asemenea, pe liderii Pro România şi ALDE, spunând că „Ponta şi Tăriceanu sunt oameni care au trăit din trădare în politică”, conform news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Victor Ponta nu vrea să se întâlnească pe lumea cealaltă cu Băsescu: ‘eu sper să fiu în Rai’

Publicat

in

De

Președintele Pro România, Victor Ponta, susține că întotdeauna va exista o dispută politică între el și fostul președinte Traian Băsescu. Ponta spune că speră ca ‘și pe lumea cealaltă’ el și Băsescu s fie ‘în locuri diferite’.

”Eu cu domnul Băsescu şi pe lumea cealaltă sper să fim în locuri diferite. Sigur, eu sper să fiu în Rai” a afirmat Victor Ponta, duminică seară, în cadrul unei emisiuni la România Tv.

Fostul premier din perioada preşedinţiei lui Traian Băsescu susţine că totdeauna între el şi fostul şef al statului va exista o dispută politică.

Ponta a mărturisit, în aceeaşi emisiune, că vizează o nouă candidatură la funcţia de preşedinte al României în anul 2024.

„Îmi doresc să fiu suficient de matur la minte încât să merit acest lucru”, a subliniat Victor Ponta, conform news.ro

Vezi și:

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend