Conecteaza-te cu noi

INFO IMOBILIAR

COD GALBEN PE PIAȚA IMOBILIARĂ DIN ARGEŞ – Casele și apartamentele vor fi și mai scumpe!

Publicat

in

Un sondaj realizat la nivelul județului Argeș de Klanar Imobiliare, cea mai puternică agenţie imobiliară din Argeș, arata ca patronii firmelor de constructii argeșene intentionează ca in ultima jumatate a anului 2018 sa apeleze la o nouă creștere a tarifelor cerute clienților, în contextul scumpirii cu circa 30% a materialelor de constructii precum si a cresterii generate de noua legislatie in materie de salarizare care a sporit semnificativ cheltuielile cu salariile angajatilor. „Din discuțiile purtate cu patroni ai unor cunoscute firme de construcţii, reiese clar că prețul la locuințele noi se va scumpi. Ei recomandă celor care vor să-și facă o casă să-și comande de pe acum măcar o parte din materialele necesare și să evite pe cât posibil perioada în care se întorc în țară românii plecați la muncă în străinătate, mai exact luna august. Atunci, furnizorii speculează și scumpesc toate materialele. În prezent, construcția unei locuințe pornește de la 600 euro pe metru pătrat, din care 300 – 400 euro reprezintă costul materialelor”, spune Narcisa Uță, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliară din Argeș.

De ce se scumpesc locuinţele – Lista completă prezentată de KLANAR IMOBILIARE

Reprezentanta Klanar Imobiliare atrage atentia că, urmare a celor anunţate de constructori, în special pe fondul scumpirii materialelor de construcţii, nu numai casele și apartamentele noi vor fi și mai scumpe, ci şi cele construite în anii anteriori, mai ales în Curtea de Arges unde fondul de locuinţe nu onoreaza cererea tot mai mare! Potrivit datelor, constructorii vor să crească prețurile cu până la 5% pentru că au cheltuieli mai mari cu forță de muncă cu până la 30% după creșterea salariului minim. Și materialele de construcții s-au scumpit tot cu 30 de procente de la începutul anului, după ce comenzile au crescut brusc. „Asta va duce si la scumpirea celorlalte locuinte cu cel putin 2 %” si, în aceste connditii, cei care vor sa isi cumpere sau sa isi construiasca o locuinta noua sa se grabeasca pana in luna august”, spune Narcisa Uță, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliară din Argeș.

Reprezentantii Klanar Imobiliare prezintă lista completa a actualelor conditii care vor conduce sigur la o scumpire a locuinţelor spre sfârsitul anului 2018:

  1. Programul ”Prima Casă” a intrat în vizorul FMI. Fondul Monetar avertizează că programul reprezintă un risc la adresa stabilității sistemului bancar și recomandă încetinirea programului, precum și impunerea unei noi limitări a gradului de îndatorare;
  2. BNR pregătește limitarea puternică a gradului de îndatorare a populației incepand cu data de 1 iulie 2018, pentru creditele ipotecare și de consum, pentru prima dată după aderarea la UE;
  3. Rata anuală a inflației, care măsoară evoluția prețurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna mai 2018 la 5,41%, cel mai înalt nivel din februarie 2013, când a fost 5,65%, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS);
  4. Prețurile materialelor de constructie s-au scumpit cu peste 30%. În ultimele câteva luni am văzut o creștere dramatică a prețurilor pentru materialele de construcție de bază precum cimentul, fierul beton sau chiar tabla. Toate acestea au un pret crescut cu peste 30%. Majorări similare se anunță de-a lungul tuturor tipurilor de materiale, de la finisaje, la instalații. Finisajele se vor scumpi cu aproximativ 20% iar instalațiile și celelalte tipuri de materiale cu 15-20%.
  5. Cresterea salariului minim a dus la o creștere de 25-30% a costului forței de muncă, iar mâna de lucru calificată a devenit o raritate
  6.  ROBOR la 3 luni s-a triplat în 2018 față de 2017. Indicele ROBOR la 3 luni pentru trimestrul II 2018 aferent creditelor de consum în lei se calculează ca medie aritmetică a cotelor zilnice din luna martie, rezultând nivelul de 2,06%. Anul trecut, pentru aceeași perioadă, indicele era de 0,83%, arată datele BNR
  7.  Volatilitate curs leu-euro. Analiștii financiari cred că volatilitatea leului va continua și chiar va fi dublată și de o creștere a dobânzilor, mai exact un euro în jur de 4,7 lei pentru final de an și majorarea dobânzii de politică monetară în primul trimestru din 2018.
  8. Instabilitatea politica se reflecta, din punct de vedere economic, in cresterea ratei inflatiei, in rata de schimb euro/leu, in investitiile publice, in scaderea investitiilor straine. In piata imobiliara efectul este de multe ori acela de amanare a realizarii unor investitii de dezvoltare imobiliara sau de cumparare a unei locuinte;

Comenteaza cu profilul de FB

INFO IMOBILIAR

Terenuri de vânzare în Constanța – Acte necesare pentru cadastru și intabulare

Publicat

in

Terenuri de vânzare în Constanța există în oferte. Numai că, pentru a nu fi păcălit și a nu avea parte de neplăceri, trebuie să știi cum să verifici documentele. În plus, actele de proprietate necesită cadastru și intabulare.

Că vorbim despre terenuri de vânzare în Constanța sau în alte regiuni ale țării, tranzacțiile necesită documentație completă. Iar intabularea unei proprietăți este foarte importantă. Și se numără printre actele de bază ale unei proprietăți, fie aceasta teren, fie imobil de locuit.

De ce este nevoie de cadastru și intabulare

Actele principale de proprietate ale oricărui imobil sunt: actul de dobândire al imobilului, cadastru, înscrierea în Cartea Funciară. Cadastru înseamnă un plan tehnic obligatoriu de identificare a suprafeţei unui imobil. Se realizează de către un inginer autorizat de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. În documentaţia cadastrală pentru terenuri de vânzare în Constanța și nunmai, sunt reprezentate, prin măsurători exacte şi topometrice, limitele de proprietate ale terenului sau imobilului, vecinătăţile şi adresa de reperare.

Acte necesare pentru cadastru şi intabulare terenuri de vânzare în Constanța

Pentru a putea obține documentele de cadastru și intabulare complete pentru terenuri de vânzare în Constanța și nu numai, trebuie să depui următoarele documente: 

-Acte în copii legalizate

-Contract de vânzare cumpărare

-Contract de schimb / donaţie 

-Contract de partaj 

-Titlu de proprietate

-Ordinul prefectului

-Certificat de moştenitor

-Certificat de căsătorie

-Certificat de deces

-Sentinţă civilă definitivă şi irevocabilă

-Sentinţă de divorţ

-Adeverintă număr poştal (unde este cazul)

-Documente în original

-Certificat fiscal de la Administraţia financiară pentru Cadastru şi Întabulare

Extras de plan parcelar semnat şi ştampilat de primărie ( imobile extravilan )

-Documente în copii simple

-Carte de identitate / Buletin de identitate proprietari

-Schiţa imobilului

-Raport tehnic de expertiză ( după caz )

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ ! Prețurile apartamentelor din Argeş încep să crească

Publicat

in

De

Prețurile de piața imobiliară din Argeş au continuat să crească în prima luna a ultimului trimestru al anului 2019, dar într-un ritm și mai redus decât anul trecut, arată ultimul raport al agentilor de la Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie din Arges. Dacă în ultimul trimestru al anului 2018, creșterea față de aceeași perioadă a anului precedent a fost de 4,3%, în primele trei luni ale acestui an față de perioada de referință din 2018, creșterea a fost de 3,5%.
În contextul unei ușoare stagnari la nivel national, locuințele din Argeș s-au menținut la un nivel de preț foarte apropiat de cel consemnat luna trecută, dar au crescut usor fata de octombrie. Indicele rezultat in urma analizelor KLANAR IMOBILIARE a consemnat, astfel, un avans de 1,6% la nivelul judetului, procentul fiind depățit doar la Curtea de Arges, acolo unde cresterea a fost de 2,5 %. Asadar, piața argeşeana s-a încadrat în dinamica generală pe ţară, dar are particularitățile ei specifice. Raportul pe primele 10 luni ale lui 2019 al agentilor de la Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie din Arges, scoate în evidență faptul ca timid, pretul apartamentelor sunt in crestere.
Pretul mediu al apartamentelor din Argeș s-a apropiat de 900 Euro/mp
„În prezent, sunt și cereri, și oferte, în piața din Argeş. In Curtea de Argeş, de exemplu, prețurile lunii octombrie au crescut atțt față de anul trecut, dar si fata de luna septembrie, dar în mod artificial, la fel cum au crescut în ultimii ani. Nu s-a întâmplat nimic deosebit în oraș care să justifice un preț mai mare față de anul trecut. Ramane aceeasi problema ca cererea este mai mare decat oferta pe fondul faptului ca nu se construiesc blocuri noi de locuinte. Astfel, s-au înregistrat creșteri între 2% și 5% față de aceeași perioadă a anului trecut, în funcție de zonă”, a declarat Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie din Arges.
Acaeasta a precizat că, în continuare, cele mai căutate sunt apartamentele cu două camere, fiind urmate de cele cu trei camere și garsoniere. Cumpărătorii preferă, în general, apartamentele din blocurile mai noi sau din zonele cu piețe, școli și magazine. Prețul pe metru pătrat oscileaza între 694 Euro/mp si ajunge chiar şi la 892 euro/mp.
In ceea ce pribeste terenurile, se vând doar terenurile intravilane pe care pot fi construite case si care au o suprafata de cel mult 1000 mp. Celelalte nu prea sunt tranzacționate. Pe segmentul vilelor, piața s-a mișcat cât de cât în acest an dar nu la fel ca acum 5, 6 ani.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend