Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Claudiu Manda, către PSD-iști: Nu avem cum să mergem cu capul plecat pe stradă și să stăm să ne spună un USR-ist ‘ciuma roșie’

Publicat

in

Liderul PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, le-a spus membrilor de partid, la Conferința de Alegeri a noii conduceri PSD Craiova, că partidul nu o ia „la vale” și că social-democrații nu trebuie să meargă „cu capul plecat pe stradă”.

„Astazi a avut loc Conferinta Ordinara de Alegeri a PSD Craiova. Le-am mulțumit colegilor pentru tot ce au făcut în campanie electorală pentru PSD și pentru mine. Am spus la momentul respectiv că o să o iau în nume personal și indiferent cum or să interpreteze ceilalți rezultatul, pentru mine este o victorie în primul rând pentru Craiova și le mulțumesc pentru tot ceea ce am reușit în această grea perioadă. Am văzut tot felul de previziuni despre ce se va întâmpla în Craiova, în județul Dolj, în România, cu PSD-ul, cu alte partide, despre cum o luăm noi la vale și alții în sus, țin să vă spun că eu nu cred aceste lucruri.

Cred că depinde doar de noi să ne construim viitorul. Dacă rămânem în continuare o echipă unită, dacă rămânem în continuare o echipă sudată, dacă înțelegem că tot ce putem să facem, politic și administrativ, facem pentru cetățenii pe care îi reprezentăm, nu avem cum să nu avem niște rezultate bune la alegerile viitoare. Este foarte important să ne propunem astăzi, aici, să câștigăm Consiliul Județean. Este foarte important să ne propunem astăzi, aici, să câștigăm Primăria Municipiului Craiova și majoritatea în consiliul local.

Cred că dacă pornim de la aceste idei avem aproape un an de zile să ne organizăm, să ne reorganizăm, să ne structurăm, să restructurăm și să ne putem pregăti ca acea confruntare electorală să fie una în care noi să plecăm cu prima șansă. În perioada următoare – vorbim de apă, vorbim de gaze în tot județul, vorbim de Colegiul Carol, vorbim de autostradă, vorbim de salarii, vorbim de pensii și nu cred că trebuie să ne fie rușine că am reușit să mărim salariile și pensiile oamenilor.

Nu avem cum să mergem cu capul plecat pe stradă și să stăm să ne spună un USR-ist ”ciuma roșie”, pleacă de aici că trebuie să vin eu, că tu nu ești bun doar pentru faptul că ești PSD-ist.

Dar asta depinde doar de noi dacă înțelegem că suntem o echipă, că ne luptăm pentru o echipă și că cei mai buni dintre noi trebuie să fie vârful echipei iar ceilalți vor fi alături de el și nu o să ne lăsăm niciun soldat în spate.

Dacă lucrurile vor funcționa așa, nu am decât să vă spun de pe acum succes, nu am decât să vă spun că sunt alături de tot ceea ce înseamnă construcția Organizației Municipale pentru obiectivul care îl avem, cel mai important obiectiv fiind câștigarea alegerilor locale, și închei cu un citat cu care s-au câștigat alegerile în SUA – Let`s make PSD great again!”, a scris Manda pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

China a făcut presiuni asupra insulelor Feroe pentru a-şi realiza reţeaua 5G cu Huawei

Publicat

in

De

Ambasadorul Chinei la Copenhaga a făcut presiuni asupra insulelor Feroe pentru ca acest teritoriu autonom danez să încredinţeze construcţia reţelei sale 5G gigantului telecomunicaţiilor Huawei, informează miercuri un cotidian danez, relatează AFP, potrivit Agerpres.

SUA văd în Huawei, lider mondial al echipamentelor 5G, un cal troian al autorităţilor chineze şi fac presiuni asupra europenilor să excludă compania din licitaţiile pentru lucrările de realizare a reţelelor 5G.

Atât regimul comunist, cât şi compania resping aceste acuzaţii, Huawei prezentându-se drept „o companie privată 100% deţinută de angajaţii săi”.

Cotidianul danez Berlingske scrie că, cu prilejul unei întâlniri cu responsabili feroezi, „ambasadorul (Chinei în Danemarca) Feng Tie a spus clar că dacă operatorul de telecomunicaţii Feroya Tele ar autoriza Huawei să-i construiască reţeaua 5G, atunci toate condiţiile ar fi îndeplinite pentru încheierea unui acord de liber-schimb între China şi insulele Feroe”.

Ambasadorul Chinei era „foarte hotărât”, potrivit ziarului care îşi bazează informaţiile pe o înregistrare a radioteleviziunii locale KVF, în care ministrul feroez al comerţului şi un colaborator, care nu ştiau că sunt înregistraţi, vorbesc despre o întâlnire cu ambasadorul în noiembrie.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’

Potrivit Berlingske, „este pentru prima dată când guvernul chinez condiţionează accesul la piaţa imensă a Chinei de acordarea către Huawei a unui contract 5G în Europa”.

Infirmând orice „presiuni” asupra guvernului feroez, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe a dat asigurări miercuri, la Beijing, că intră în „atribuţiile normale” ale unui ambasador să evoce cu interlocutorii săi „protejarea drepturilor şi intereselor legitime ale companiilor chineze”.

Potrivit KVF, insulele Feroe au început dezvoltarea reţelei 5G în strânsă colaborare cu Huawei.

„Noi primim recomandări din partea Agenţiei naţionale pentru securitate electronică şi, pentru moment, ei nu ne-au recomandat să nu cooperăm cu Huawei”, a declarat la sfârşitul lui noiembrie pentru KVF ministrul feroez al comerţului, Helgi Abrahamsen.

Copenhaga a dezminţit la rândul ei informaţiile ziarului potrivit cărora MAE danez a avertizat autorităţile locale că Ministerului Apărării recomandă să nu se colaboreze cu Huawei.

„Telecomunicaţiile sunt o atribuţie locală. Alegerea unei companii pentru realizarea 5G e de resortul insulelor Feroe”, a dat asigurări şeful diplomaţiei daneze, Jeppe Kofod, într-un comunicat. Comisia pentru afaceri externe a parlamentului danez urmează să aibă o reuniune pe această temă joi.

Într-un e-mail trimis AFP, Huawei Danemarca afirmă că „nu are informaţii noi privind progresul reţelei în insulele Feroe” şi că nu ştie nimic despre întâlnirea dintre ambasadorul chinez şi responsabili feroezi.

Operatorul de telecomunicaţii Feroya Tele a precizat la rândul său că nu a ales însă furnizorul pentru reţeaua 5G. Este un proces „care impune o examinare aprofundată, dată fiind investiţia pe care o reprezintă”, a declarat o purtătoare de cuvânt pentru AFP.

Ambasada Chinei la Copehnga şi guvernul feroez nu au răspuns solicitărilor France Presse de a comenta informaţiile din ziarul danez.

Tot potrivit Berlingske, guvernul feroez a obţinut de la un judecător o decizie de a interzice difuzarea înregistrării, pe motiv că aceasta „ar fi de natură să dăuneze relaţiilor” între insulele Feroe şi China.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Grevă pe insulele din Marea Egee împotriva deschiderii de noi centre pentru migranţi

Publicat

in

De

Municipalităţile de pe Lesbos, Samos şi Chios, cele trei insule elene din Marea Egee cele mai afectate de criza migranţilor, au fost în grevă miercuri pentru a protesta faţă de proiectul de deschidere de noi centre care vor putea găzdui până la 5.000 de migranţi fiecare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat comun, cele trei municipalităţi declară că refuză orice ‘structură suplimentară pe Lesbos, Chios şi Samos’, şi cer ‘supravegherea eficientă a frontierelor maritime şi retragerea imediată şi masivă’ a miilor de solicitanţi de azil găzduiţi pe insule greceşti, a transmis agenţia de presă ANA.

Serviciile municipale au rămas închise miercuri, a informat biroul guvernatorului regiunii de nord a Mării Egeee, de care aparţin cele trei insule.

‘Este o primă reacţie’, a declarat guvernatorul Constantinos Moutzouris, într-o conferinţă de presă.

‘Doar ieri (marţi), 500 de persoane au sosit pe insule. Nu există un plan pentru rezolvarea acestei situaţii’, a adăugat el, regretând că nu a fost informat cu privire la intenţiile exacte ale guvernului de la Atena.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’

Guvernul conservator condus de Kyriakos Mitsotakis a anunţat în noiembrie că va închide în curând cele mai mari trei tabere pentru migranţi, de pe insulele Lesbos, Chios şi Samos, urmând să le înlocuiască cu structuri închise cu o capacitate triplă de primire (5.000 de locuri fiecare), dar autorităţile locale cer, dimpotrivă, reducerea numărului de migranţi pe insulele lor.

‘Suntem singuri, din nefericire. Mai întâi europenii au abandonat Grecia şi Grecia abandonează insulele şi mai ales Lesbos’, a declarat primarul Stratis Kitelis.

Tabăra Moria de pe Lesbos, prevăzută iniţial pentru 2.800 de persoane, adăposteşte în prezent în jur de 17.000 de solicitanţi de azil.

Tabăra de pe Chios, deşi a fost construită pentru doar 1.000 de refugiaţi, găzduieşte aproape 6.000, mulţi dintre ei nevoiţi să doarmă pe câmpurile de măslini din vecinătate.

Peste 40.000 de solicitanţi de azil se află în prezent în cele cinci centre de înregistrare şi identificare (‘hot-spot’) de pe insulele Lesbos, Samos, Leros, Chios şi Kos, cu o capacitate teoretică de doar 6.200 de locuri.

Guvernul grec a început să transfere sute de solicitanţi de azil de pe insulele din Egeea în partea continentală a Greciei, având ca obiectiv relocarea a 20.000 dintre ei până la sfârşitul anului, dar taberele de pe continent sunt deja aproape de capacitatea maximă de primire.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend