Conecteaza-te cu noi

Reteta Saptamanii

Clatite sarate umplute cu vinete

Publicat

in

Clatite sarate umplute cu vinete

Dragilor, nu ma lungesc prea mult, ca e o reteta de clatite, nimic spectaculos ati spune, dar au fost niste clatite mega bune din 3 motive:
1. am avut cel mai de nadejde ajutor, pe Luca iubitul meu cel mai iubit
2. am mancat clatitele cu prieteni dragi si
3. pasta de tomate si ierburile aromatice din clatite chiar fac diferenta!

Si pentru ca a iesit o bunaciune, am zis s-o inscriem si la provocarea Dulce Romanie, gazduita de Corina, prietena mea cea mai prietena de la Pofta Vine Gatind. Dulce Romanie e luna asta pe baza de clatite, linte, naut… deci ne incadram!

Ingrediente pentru clatite:
– 2 oua
– 700ml lapte
– 300-350g faina (sau cat ia)
– sare, piper, oregano, rozmarin, patrunjel, toate dupa gust
– 3 linguri pasta de tomate
– un varf de cutit praf de copt

Poza n-avem, ca asa e cand gatesti cu Luca, te invarte si te capiaza de cap cu intrebarile pana lesini si uiti si cine esti. Asa ca, in loc de poza cu ingredientele, sa va multumiti cu o poza cu noi, bine?

Teodora Rogobete

Acum ca am stabilit asta, sa vedem cum facem clatitele astea pufoase. Ca sunt. Foarte pufoase. Batem ouale ca pentru omleta, punem apoi laptele, cu ajutorul maiestrului, bineinteles, care a turnat “cat de incet pot eu”, ca sa apucam sa facem o poza macar la asta. Apoi urmeaza faina. Sa NU luati ca litera de lege cele 300-350g faina de la ingredient, pentru ca in functie de cat de mari sun ouale, de ce fel de faina folositi, daca folositi lapte sau apa, trebuie mai mult sau mai putin. Ideea este sa aveti o compozitie mai groasa decat in mod normal pentru clatitele dulci, un pic mai moale decat un aluat pentru chec, bine? Cand amestecam tot tot si nu mai este urma de cocolos, punem pasta de tomate si condimentam dupa gusturile noastre fine.

Preparare: Clatite sarate umplute cu vinete

Ingrediente pentru umplutura:
– o ceapa mare
– 5-6 linguri ulei de masline
– 2 vinete mari
– un dovlecel
– un fir de carnat de casa afumat
– 300g branza de burduf
– 200ml smantana
– 150g cascaval dat pe razatoare

No bun, la partea asta Luca a stat bland, dar nu suficient de bland ca sa avem poza cu ingredientele, dar sa ii multumim lui bunu’ Dumnezo ca avem poze cu prepararea. Sa nu fim carcotasi, bine? :) Asa ca, in prima faza, cautam tigaia cea mai “maxima” pe care o avem si punem uleiul de masline, punem pe foc si calim ceapa taiata maruntel. Punem si un pic de sare, ca sa nu se arda ceapa. Cand ceapa translucida, adica, vorba lui Luca “vezi prin ea”, punem vinetele si dovlecelul, pe care le spalam bine inainte si le taiem cubulete. Cu tot cu coaja, ca si coaja e cu vitamine. Multe. Si calim noi treaba asta pana vinetele si dovlecelul isi schimba culoarea, nu mult, ca mai avem de pus carnatul afumat si in plus de asta, se mai fac o data la cuptor. Asa ca, dupa 4-5 minute de stat pe foc, timp in care noi feliem “carnatele”, punem si afumatura in maglavais (amestec) si lasam pe foc, amestecand des, pana e prajit frumos si carnatul. Condimentam frenetic, cu tot ce avem la indemana, dar in principal sare, piper, ierburi frumoase si musai un pic de cimbru, dar foarte bine in combinatie cu carnatul. Cand toate-s bune si pe gustul nostru, actionam cu branza de burduf, pe care o farmitam deasupra si amestecam pana totul arata foarte, dar foarte dubios, dar are un gust divin. Ori am nimerit eu branza foarte buna, ori am facut o combinatie reusita, dar vinetele, carnatul afumat facut de mana lui Buni Sia si branza au fost pe cat de inestetice, pe atat de bune.

Preparare: Clatite sarate umplute cu vinete

Pentru ca e musai, coacem si clatitele, ies vreo 12-13 din amestecul asta, pentru ca trebuie sa le facem mai grosute. Eu cel putin asa le-am facut si a fost foarte bine, unele dintre cele mai pufoase clatite ever. Apoi umplem clatitele astea cu maglavaisul de va spuneam ca e urat da buuuuun si le impchetam sau le rulam, care cum doreste si le punem intr-un vas termorezistent, pe care l-a uns Luca cu unt. Apoi asezam clatite sarate umplute si turnam deasupra amestecul de smantana, cascaval razuit si condimente dupa gust. Apoi dam totul la cuptorul incins la 200°C vreo 10-15 minute sau pana cascavalul e bine rumenit.

Preparare: Clatite sarate umplute cu vinete

Luca a fost de mare ajutor. Si chiar daca s-a mocicosit (la mine la tara = murdarel) din cap pana in picioare cu unt si o data cu el fata de masa si jumate’ de bucatarie, a meritat sa il vad cum unge el tava, cu limba scoasa, mega concentrat. Nicio gospodina, oricat de desavarsita nu va tapeta o tava cu unt cu atata dedicare ca si un copil, pentru care e cea mai importanta misiune din viata lui. Lasati-l sa fie super-eroii vostri, spuneti-le ca fara ei reteta nu are niciun sens si nimeni, dar nimeni nu poate unge tava aia mai bine ca ei. In ochii lor plini de mandrie si in zambetul lor smecheras o sa intelegeti de ce va spun sa faceti asta :)

Si daca tot vorbim de retete bune de preparat cu si pentru cei mici, nu pot sa nu va arat o reteta care mi-a placut foarte mult, postata de Ludovica Gyorgy pe site-ul BonduelleTrandafiri Bonduelle – care au toate ingredientele pe care Luca le iubeste in pizza, se fac usor si arata foarte bine :)

Clatite sarate umplute cu vinete

Clatite sarate umplute cu vinete

Clatite sarate umplute cu vinete

Clatite sarate umplute cu vinete

Print Friendly

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Reteta Saptamanii

Takis Blue Heat – O Aventură Culinară Îndrăzneață în Universul Gusturilor Picante

Publicat

in

takis

Cu gustul lor intens și textura crocantă, Takis Blue Heat reprezintă cu adevărat o experiență culinară aparte. Dacă ești pasionat de gusturile picante și căutări gustative îndrăznețe, atunci acest snack îți va satisface cu siguranță dorința de aventură în universul gusturilor. În cele ce urmează, vom explora de ce Takis Blue Heat merită să fie descoperit și cum te va cuceri cu fiecare mușcătură.

1. Explorând Aromele Unice: Takis Blue Heat te întâmpină cu o explozie de arome intense. Combinând gustul distinct al porumbului cu condimentele de calitate superioară, aceste snacks-uri reușesc să creeze o sinfonie de arome care te vor cuceri încă de la prima mușcătură. Senzația de ardei iute se împletește perfect cu accentele ușor citrice și notele subtile de usturoi, creând astfel o experiență gustativă de neuitat.

2. Textura Crocantă care Îți Stimulează Simțurile: Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale Takis Blue Heat este textura lor crocantă și delicios de friabilă. Fiecare mușcătură este o călătorie în lumea senzațiilor tactile, oferind o combinație perfectă de crocant și condimentat. Senzația de fiecare dată când muști din acești snacks-uri este ca un dans al texturilor care îți stimulează simțurile într-un mod unic.

3. Ingredientele de Calitate Superioară: Takis Blue Heat se remarcă prin utilizarea ingredientelor de cea mai înaltă calitate. Porumbul selectat atent și condimentele autentice conferă acestui snack o autenticitate și prospețime deosebită. Fără a adăuga arome artificiale sau conservanți, Takis Blue Heat oferă o alternativă sănătoasă și delicioasă altor snacks-uri de pe piață.

4. Potrivite pentru Orice Ocazie: Fie că ești în căutarea unui companion pentru o seară de film, un picnic în aer liber sau doar un snack rapid între mese, Takis Blue Heat sunt potrivite pentru orice ocazie. Ambalate în pachete compacte și ușor de transportat, aceste snacks-uri îți permit să îți satisfaci rapid pofta de gusturi picante oriunde te-ai afla.

5. O Alternativă Îndrăzneață la Snacks-urile Obișnuite: Dacă te-ai plictisit de aceleași snacks-uri obișnuite și ești în căutarea unei alternative îndrăznețe, Takis Blue Heat sunt alegerea perfectă. Aceste snacks-uri ies în evidență prin culoarea lor vibrantă și ambalajul atrăgător, semnalizând că te așteaptă o experiență cu totul nouă și îndrăzneață.

În concluzie, Takis Blue Heat nu sunt doar snacks-uri picante obișnuite, ci reprezintă o adevărată aventură culinară. Cu aromele lor îndrăznețe, textura crocantă și ingredientele de cea mai bună calitate, aceste snacks-uri promit să-ți ofere o experiență gustativă memorabilă. Îndrăznește să explorezi gustul intens și să te lași captivat de universul culinar al Takis Blue Heat!

Citeste mai mult

ACTUAL

Cum ne pregătim cămara toamna aceasta? Iată 9 idei inedite de murături, dulcețuri și compoturi!

Publicat

in

Odată cu sosirea toamnei, toate gospodinele își pregătesc cămara pentru iarna. Fie că preferi murăturile, fie că poftești mai mult la dulcețurile numai bune sau compoturile care te duc cu gândul la bunica, încearcă următoarele idei și cu siguranță toată familia va fi încântată de aceste gusturi.

Atunci când grădina vă este ticsită de legume și fructe variate, dar nu știți ce să mai faceți cu ele, vă oferim câteva ponturi bune pentru a vă ajuta să folosiți la capacitate maximă tot ceea ce aveți în grădină. Chiar și dacă locuiți în oraș și vă doriți să încercați noutățile în materie de dulcețuri, compoturi sau murături, vă puteți umple traista cu bunătăți din Piața Lidl. Inspirați-vă din oferta de produse disponibile în Lidl catalog online și vedeți ce puteți găsi proaspăt săptămâna aceasta, la prețuri foarte bune. Roșii românești, ardei, struguri albi pentru un compot dulce sau dovleac pentru o plăcintă gustoasă, toate vă așteaptă alături de o varietate de legume și fructe de o calitate superioară.

Dar ce ne facem atunci când am epuizat toate ideile și rețetele tradiționale și dorim să ne avântăm către noi rețete? Iată în continuare câteva legume și fructe care cu siguranță îți vor face cu ochiul și gustul lor nu te va dezamăgi!

Murături

Noi românii suntem mari gurmanzi în general, însă atunci când vine vorba de un grătar, o tochitură sau tocăniță gustoasă, știm că de pe masă nu pot lipsi murăturile. Acestea pot completa cu succes fie un platou de mic dejun, fie o masă de prânz, dar și o cină îmbelșugată. 

  • Sfeclă

Pentru un plus de prospețime într-o salată sau lângă o carne mai grea, puteți alege să desfaceți borcanul de murături cu sfeclă. Dacă nu ați încercat niciodată până acum, preparați de probă o cantitate mai mică până vă veți convinge că merită un loc special pe raftul din cămară. Știm că este o alegere mai atipică și că mai degrabă acest tip de murătură o putem comanda prin restaurante, dar tot mai multă lume încearcă sfecla în numeroase feluri: tartă cu sfeclă, dulceață sau compot. 

  • Usturoi

Deși ne este la îndemână tuturor, rareori auzim persoane care au decis să mureze usturoiul. Acesta face furori în rețetele marilor bucătării din vestul Europei și chiar și la noi bucătăriile cu specific italienesc îl folosesc în preparatele lor. Dacă vrei să îți uimești musafirii, alege câteva căpățâni de usturoi foarte bune și pune-le la murat. Îl poți folosi ulterior în tot felul de combinații, mai ales dacă îl prepari alături de mirodeniile potrivite. Nu trebuie să puneți cantități mari, ca la alte tipuri de murături, câteva borcane vă pot fi de ajuns peste iarnă. 

  • Țelina

Tuturor ne plac murăturile care sunt puțin crocante și au un gust echilibrat dulce-acrișor. În plus, dacă suntem fan sendvișuri, burgeri homemade și salate, țelina murată este ajutorul nostru de nădejde când dorim să le dăm un plus de savoare pentru a mânca mai cu poftă. Chiar dacă nu decideți să puneți borcane întregi cu țelină, puteți să o includeți lângă castraveți, morcovi sau gogoșari murați, ori în borcanul cu murături asortate.

Dulcețuri

De altfel, dulcețurile și gemurile de felurile culori sunt nelipsite din cămările româncelor. Astăzi, având acces la din ce în ce mai multe alimente și mirodenii de pe continente diferite, ne permitem să explorăm cât mai multe rețete, să fim cât mai inventivi și să ne bcuurăm de diversitatea de gusturi.

  • Ceapă

Deși nu este printre rețetele clasice ale românilor, dulceața de ceapă are numeroase întrebuințări, mai ales dacă îți place să gătești cărnuri care necesită combinații de gusturi irezistibile. Aici puteți găsi rețeta de dulceață de ceapă și puteți decide cum se combină aceasta cel mai bine: cu fripturi, grătar, orez, legume la grill sau simplă pe pâine.

  • Ardei iute

Dulceața de ardei iute, dule-acrișoară, iute, dar parfumată și fructată, ocupă un loc special în categoria savorilor inedite care îți lasă gura apă. Este suficient să guști o singură dată și te vei îndrăgosti de ea! Nu este intens comercializată și tocmai de aceea vă sfătuim să vă lasați deoparte puțin ardei iute și să preparați această minunăție. Merge bine lângă foarte multe rețete și sunt gurmanzi care o preferă pur și simplu pe pâine, pentru a o savura în toată splendoarea ei. Aceasta poate fi pregătită și alături de alte fructe, de aceea gustul va putea fi echilibrat dacă nu doriți să fie excesiv de iute.

  • Banane

Piețele și supermarketurile sunt înțesate de banane, dar de câte ori v-ați gândit să faceți dulceață de banane? Nu stați pe gânduri și următoarea dată când aveți drum în piață, luați câteva kilograme de banane și apucați-vă de treabă! Aceasta va fi prima dulceață ale căror borcane se vor termina, deoarece este greu să nu gustați pe furiș câte o linguriță sau să nu o folosiți ca umplutură la prăjituri. Nu este un aliment pretențios, iar timpul de preparare este scurt, poftă bună!

Compoturi

Compoturile ne duc cu gândul la rețetele de odinioară ale bunicii și la iernile în care sorbeam pe furiș zeama dulceagă a vreunuia: de prune, de vișine sau cireșe, numai bune atunci când vrei să îți potolești pofta de dulce cu ceva natural și făcut în casă.

  • Dovlecel

De foarte multe ori ne întrebăm ce să mai facem din dovleceii rămași în grădină, așa că dacă nu ați pregătit până acum un compot de dovlecei, puteți căuta rețeta potrivită și veți fi încântați de rezultat. Trebuie să știți că nu durează mult și nici nu este foarte pretențios, puteți pune doar câteva borcane pentru a vă convinge de savoarea sa. Puteți găsi o rețetă simplă și rapidă aici.

  • Nuci verzi

Cât încă nucile sunt verzi, profitați și faceți un compot absolut delicios! Dacă ați încercat dulceața de nuci și ați fost surprinși de gustul său, de ce să nu încercați și compotul de nuci verzi? Aceasta era o rețetă pe care bunicile noastre o pregăteau, însă cu timpul rețetele lor tradiționale s-au rezumat la câteva rețete clasice pe care toată lumea le prepară acum. Imaginați-vă savoarea nucii alături de scorțișoară, lămâie și cuișoare, cum sună? Procesul este puțin mai îndelungat, însă efortul nu este foarte mare, cu răbdare și grijă veți obține un compot de nuci verzi excelent! 

  • Gutui

Ne-am obișnuit cu mirosul de dulceață de gutui încă de când ne petreceam vacanțele de vară la casa bunicilor, însă compotul de gutui este mai puțin popular, deși gustul său este dulce și fresh în același timp. Pe lângă proprietățile sale minunate, gutuia este la îndemâna celor care locuiesc la țară și de multe ori este considerat un fruct puțin atractiv. Însă odată ce veți savura compotul de gutui, veți fi cuceriți pe loc și nu va exista toamnă în care să nu vă puneți la loc de cinste câteva borcane de compot.

Dacă ideile noastre vă fac cu ochiul și ați dori să vă apucați de preparat, nu mai stați pe gânduri și faceți-vă stoc de borcane, pregătiți rafturile din cămara dumneavoastră și asigurați-vă că aveți ajutoare de nădejde prin preajmă. 

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend