Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Clasamentul celor mai bune hoteluri şi pensiuni din Argeş – Valea cu Pești în cădere, Posada în urcare

Publicat

in

Hotelul Subcarpati, cel mai apreciat de turisti, este vazut drept SUPERB
Pensiunea Casa Medievala, cele mai mari note primite de la turisti

Dupa un an in care promisiunile cu privire la revitalizarea turismului argesean au curs garla din gura mare a politicienilor, mai nimic din ceea ce s-a promis nu s-a pus in practica si nici macar nu s-a mimat repectare a promisiunilor. Argesul ramane un judet cu potential urias dar nevalorificat prin neimplicarea autoritatilor. Si in 2019 Argeșul a intampinat turistii tot cu drumuri proaste, tot cu un Transfagarasan ciuruit de gropi, tot cu o execrabila promovare, mai exact inexistenta, lipsa totala retea de panouri de semnalizare a multimii de monumente istorice sau alte atractii turistice, tot cu un Molivis pierdut prin sediul DNA sau al Parchetului, tot cu o imaginara telecabina spre Cetatea Poienari, etc, etc. In aceste conditii tot privatilor, mai exact proprietarilor de hoteluri si pensiuni, le ramane greaua sarcina de a atrage turistii in Arges, de a aduce banii acestora aici, de a promova pe cheltuiala proprie un judet care pare abandonat la capitolul turism tocmai de cei care se laudau ca ii prevad un falnic viitor in acest domeniu. Ziarul nostru a efectuat zilele acestea o analiza a parerilor turistilor veniti in anul 2019 in zona montana a judetului nostru pentru a vedea daca hotelierii si proprietarii de pensiuni si-au facut bine treaba si au suplinit indolenta autoritatilor. Datele au fost culese de pe cel mai mare portal de rezervari din lume, booking. com, iar rezultatele sunt imbucuratoare.

Top Hoteluri in zona turistica de nord a Argesului – Lider detasat Hotel Subcarpati din Curtea de Argeș

La capitolul hoteluri, surpriza este una uriasa, conform datelor booking.com. Astfel, pe primul loc cu nota 9,1 si calificativul „SUPERB” se afla Hotelul de 4 stele Subcarpati din Curtea de Argeș . „ A fost cel mai bun hotel în care am stat vreodata în viața mea. Impecabil! Orice detaliu desăvîrșit: camera modernă și confortabilă, totul bine gîndit, curățenia perfectă, personalul amabil, parcare privată largă, teren de joacă amenajat și restaurantul cu un meniu variat și interesant, preparatele foarte gustoase. Un hotel fără cusur. Nu m-am gîndit niciodată că cel mai cool hotel îl voi găsi în România! Bravo! ”, a comentat unul dintre multii turisti care au acordat nota 10 acestui hotel. Locul doi este ocupat de hotelul Hotelul Posada Vidraru, de pe Transfagarasan, langa Barajul Vidraru, tot un hotel de 4 stele, care are media 8,9 si calificativul „Superb”. Locul trei este ocupat de hotel Hotelul Piscul Negru, de pe Transfagarasan si care a primit de la turisti o medie de 8,9. Pe locul 4 se situeaza un hotel apropiat, Hotelul Siesta, care a obtinut in 2019 media 8,6. Surpriza clasamentului este cunoscutul Hotel Valea cu Pesti care nu prea a fost pe placul turistilor sositi aici în 2019. Situat pe malul Lacului Vidraru, în Arefu, Hotelul Valea cu Peşti este in coada clasamentului cu o medie de doar 7,8. Asadar, acesta este clasamentul celor mai bune hoteluri din zona Transfagarasan a Argesului

Top pensiuni , cele mai cautate si apreciate in Arges
Turiştii preferă in special pensiunile din Arges, cea mai populară zona fiind zona Transfagarasan, în defavoarea celor care le oferă oaspeţilor servicii de lux. De asemenea, străinii care aleg să îşi petreacă vacanţa în Arges apreciază de multe ori personalul amabil al pensiunilor, apusurile de soare din Valea superioara a Argesului şi curăţenia din camere dar sunt deranjaţi de muzica dată la volum prea ridicat în localurile din apropierea unităţilor de cazare sau de lipsa unor piscine sau a altor oportunitati de petrecere a timpului liber, gen excursii optionale la diverse monumente sau pe trasee turistice montane, lipsa bicicletelor sau a ATV-urilor.

Pe primul loc al clasamentului se afla Pensiunea Casa Medievală, cotata cu calificativul Exceptional si o medie de 9.9. Pe locul doi se afla o pensiune tot din Curtea de Argeș, mai exact Casa Florilor  , la fel, cotata cu calificativul Exceptional si o medie de 9.8. Pe locul trei figureaza pensiune din Corbeni , Vila Domneasca. Aceasta are o medie de 8,9 si calificativul Fabulos. Pe locul patru se situeaza pensiunea Conacul Ursului de pe Transfagarasan cu o medie a notelor de 8.8 si calificativul Fabulos. Pe locul 5 se situeaza Pensiunea Dracula & Spa din Căpăţâneni cu o medie a notelor de 8,2 si calificativul foarte bine. Supriza anului este pensiunea Casa Domneasca din curtea de Arges care nu a intrat in top 5. Ca evaluari si note cunoscuta pensiune din Curtea de Arges a obtinut medie de doar 8,1 si calificativul foarte bine. Se pare ca mancarea a fost punctul slab in 2019, potrivit copmentariilor turistilor.”Mobila f veche, patul dublu cam mic iar cel suplimentar cu toate ca era o canapea era sub forma de barca. Cand te intorceai se ridica si patul. Mancarea suficienta dar in mjoritatea ei produse congelate (cartofii,cascavalul, snitelul..)Seara nu prea ai ce face asa ca nu ramane decat sa te uiti la tv, reteaua de cablu emite f prost. Netul spre deloc .Bauturile extrem de scumpe.”, a comentat un turist care a fost cazat la Pensiunea casa Domneasca.

De precizat ca clasamentul de mai sus a inclus doar pensiunile care ofera si mic dejun inclus in pretul cazarii, varianta cea mai atractiva pentru turisti.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nouă copii au fost părăsiți în 2019 în unitățile sanitare din Argeș

Publicat

in

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș a făcut publică o statistică privind numărul copiilor părăsiți în unitățile sanitare din raza administrativ – teritorială a județului Argeș.

Astfel, în anul 2019, au  fost părăsiți în unitățile sanitare din județ un număr de 9 copii, pentru opt dintre aceștia fiind stabilită măsura plasamentului la asistenți maternali din cadrul DGASPC Argeș, iar un copil a decedat (copilul a fost născut la Spitalul Vedea).

Numărul copiilor părăsiți în unitățile sanitare din Argeș este în scădere față de anii trecuți.

Între anii 2004 – 2018, situația copiilor părăsiți în unitățile sanitare de pe raza județului Argeș a fost următoarea: 2004 – 93 copii, 2005 – 67 copii, 2006 – 54 de copii, 2007 – 62 de copii, 2008 – 11 copii, 2009 – 36 copii, 2010 – 13 copii, 2011 – 40 copii, 2012 – 18 copii, 2013 – 26 copii, 2014 – 31 copii, 2015 – 15 copii, 2016 – 15 copii, 2017 – 18 copii, 2018 – 17 copii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Comanda medie de carte în online a crescut cu 10% pentru cititorii români

Publicat

in

De

Comanda medie de carte în online a crescut în medie cu 10% pentru cititorii români faţă de 2018, arată un raport al platformei Libris.ro

Cărţile în exclusivitate, cele cu autograf, publicaţiile de limbă engleză şi volumele pentru copii au crescut vânzările Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, cu 36% în 2019. Cifra de afaceri a atins pragul de 11.3 milioane de euro, peste estimarea de la începutul anului.

Dinamica pozitivă înregistrată de Libris.ro în 2019 s-a datorat pieţei într-o creştere evidentă, corelată însă cu diversificarea continuă a ofertei şi investiţii în creşterea portofoliului de carte în limba engleză, care a înregistrat o creştere de 115%. Beletristica, Dezvoltarea personală şi Cărţile pentru copii rămân însă categoriile care generează cele mai multe vânzări, reprezentând cumulat peste 51% din cifra de afaceri.

Comanda medie a crescut cu 10% faţă de 2018, iar numărul comenzilor de pe mobil a ajuns la 60% (faţă de 51% anul precedent). Cele mai multe comenzi de pe dispozitive mobile au fost plasate din Timiş (81,86%), iar cele mai puţine din Harghita (54,8%). Judeţele în care se comandă cele mai multe cărţi, raportat la numărul de locuitori, sunt Bucureşti, Cluj, Braşov (creştere de 107%), Sibiu, Timiş (unde s-au înregistrat cu 61% mai multe comenzi decât în 2018) şi Iaşi.

Astfel, cel mai activ client din Capitală a făcut 125 de comenzi pe Libris.ro în 2019. Cea mai mare medie a comenzii este însă înregistrată în Braşov (181 lei), iar cea mai mică în Giurgiu (70 lei), în timp ce Capitala se află pe locul doi în clasament, cu o medie de 93 lei/comandă.

”Ne bucurăm să observăm că a crescut numărul clienţilor tineri, cu vârste între 18 şi 24 de ani, care citesc din ce în ce mai mult şi mai diversificat. Au fost extrem de apreciate titlurile exclusive, dar mai ales volumele vândute cu autograful autorului, printre care se numără Evgheni Vodolazkin, Mircea Cărtărescu, Cristian Tudor Popescu, Chris Simion şi mulţi alţii”, a declarat Laura Ţeposu, director de dezvoltare Libris.ro.

Pariu pe cartea în limba engleză

Pentru anul acesta, Libris.ro îşi propune să menţină trendul ascendent, punând accent pe câteva investiţii care vor îmbunătăţi experienţa cititorilor. Dezvoltarea secţiunilor cu cea mai mare creştere, cum sunt cele de limba engleză sau cartea pentru copii, continuarea seriilor de volume semnate de autori, precum şi un portofoliu de titluri disponibile în exclusivitate pe Libris.ro se numără printre direcţiile lui 2020.

”Ne dorim să dezvoltăm categoria de cărţi în engleză, iar în primul semestru să listăm peste 500.000 de titluri în limba engleză. De asemenea, pentru a limita condiţionările legate de livrare, ne dorim să punem la dispoziţia clienţilor mai multe opţiuni de livrare, cum ar fi pick-up points, lockere în zone centrale, uşor accesibile, în toate marile oraşe”, arată Laura Ţeposu.

Top cele mai vândute volume în 2019

1. ”Până la sfârşit” – Irina Binderâ

2. ”Pacienta tăcută” – Alex Michaelides

3. ”Puterea extraordinară a subconştientului tău” – Joseph Murphy

4. ”Povestea mea” – Michelle Obama

5. ”Femei care iubesc prea mult” – Robin Norwood

6. ”Zeii nu ne-au părăsit niciodată” – Erich von Daniken

7. ”Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înşine” ed.7 – Lise Bourbeau

8. ”Zuleiha deschide ochii” – Guzel Iahina

9. ”Hoţul de cărţi” – Markus Zusak

10. ”Creierul şi Mintea Universului” – Dumitru Constantin Dulcan

Topul de autori vânduţi cel mai bine de Libris în 2019 este condus de Irina Binder. Urmează Lise Bourbeau şi Dumitru Constantin Dulcan. Pe locul patru este Petronela Rotar, urmată de Yuval Noah Harari, Jojo Moyes, Michelle Obama, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Alex Michaelides şi Joseph Murphy, pe poziţia a 10-a.

Mai multe detalii despre cele mai vândute volume şi cifrele aferente fiecărui judeţ se găsesc aici: https://www.libris.ro/romania

Fondat în 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească şi se prezintă drept cea mai mare librărie online din România. În 10 ani de la înfiinţare, librăria online Libris.ro a expediat 2.3 milioane de comenzi către 1.2 milioane de români din întreaga lume. Peste 190.000 de titluri de carte stau la dispoziţia cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme şi cadouri, informează Mediafax.ro

Vezi și

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend