Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CJ Argeş dă 300.000 lei pentru ONG-urile din judeţ pentru sport, dans, muzică şi poezie ! VEZI CUM S-AU ÎMPĂRŢIT BANII

Publicat

in

Consiliului Judeţean a aprobat alocarea sumei de 300.000 lei pentru finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru activităţi non-profit de interes general care se desfăşoară pe parcursul acestui an ăn Argeş. Comisia de selecţie şi evaluare a proiectelor s-a întrunit pentru selecţia şi evaluarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă depuse la CJ în termenul prevăzut.

Potrivit datelor oficiale, iată cine şi pentru ce va primi bani in acest an:

 1. Fundaţia „Academia Internaţională Orient-Occident” pentru „Festivalul Internaţional  Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş, ediţia a 23-a” – 15.000 lei;
 2. Ioana Grigore pentru documentarul „Câini de avalanşă” – 35.000 lei;
 3. Asociaţia „Vocart” pentru „Festivalul Traditţii  Argeşene, ediţia a VIII-a” – 25.000 lei;
 4. Asociaţia Grup Vocal Bărbătesc „Doruri Muscelene” pentru „Culegere, interpretare şi înregistrare de cântece populare, colinde şi cântece de stea din Argeş şi Muscel” – 24.000 lei;
 5. Asociaţia de Turism şi Ecologie   pentru Tineret „Zimbrul Carpatin” pentru „Patrula Eco – Civică” – 10.000 lei;
 6. Asociaţia Montană „Vidraru” pentru „Punerea în valoare a obiectivelor de patrimoniu din Curtea de Argeş prin mijloace moderne de comunicare” – 7.000 lei;
 7. Asociaţia „Club Onix Dance” pentru proiectul „Argeş, vrem campioane”, ediţia a II-a – 14.000 lei;
 8. Club Sportiv Universitar Piteşti pentru participarea la Campionatul Naţional de Handbal Divizia  A Masculin – 72.000 lei;
 9. Club Sportiv „Preda” Piteşti pentru proiectul „Tradiţie şi performanţă în boxul argeşean” – 15.000 lei;
 10. Asociaţia   Judeţeană de Fotbal Argeş pentru „Stimularea activităţii fotbalistice din judeţul Argeş la nivelul echipelor de copii, cadeţi şi juniori” – 25.000 lei;
 11. Clubul Sportiv de GO „Meijin” Piteşti pentru finala  Campionatului Naţional de Go – 6.000 lei;
 12. Tenis Club Curtea de Argeş pentru proiectul „Curtea de  Argeş, Capitala Tenisului Internaţional” – 20.000 lei;
 13. C.S. Brothers Motor Sport pentru „Trofeul  Câmpulung  Muscel 2019” – 20.000 lei;
 14. Tenis Club „AS” Piteşti pentru proiectul „Tenis pentru  copilul tău – promovarea tenisului în toate şcolile şi grădiniţele din Piteşti” – 12.000 lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Aro a rămas doar o promisiune! Fiului marelui politician Ion Raţiu a investit şi în România

Publicat

in

De

Începând cu anii 2000, Nicolae Raţiu a investit şi în România în terenuri, proprietăţi industriale, parcuri logistice, proiecte rezidenţiale şi hoteluri.  „Cea mai recentă investiţie a mea în România este într-un centru de date în Câmpulung Muscel, mai exact pe fosta platforma Aro”, a declarat fiul marelui politician Ion Raţiu. Automobilul de teren Aro, produs la Câmpulung, a ieşit din fabricaţie în anul 2003. Iniţial Nicolae Raţiu anunţa chiar că ia în calcul reluarea producţiei, fapt ce nu s-a petrecut.

Datele publice arată că omul de afaceri este acţionar în circa zece firme din România. El a preluat de-a lungul timpului mai multe proprietăţi. Spre exemplu, prin firma Turda Development, Nicolae Raţiu a preluat în 2007 fosta fabrică de bere Ursus din Turda. Pe acest teren el trebuia să construiască un centru comercial de 15.000 mp, o investiţie estimată iniţial la 15 milioane de euro. Venirea crizei a pus pe pauză proiectul, astfel că în prezent firma apare a avea venituri zero. O altă firmă a omului de afaceri este Landmark Management, care a preluat în anul 2007 licenţele de fabricaţie şi platforma industrială Aro Câmpulung. Automobilul de teren Aro, produs la Câmpulung, a ieşit din fabricaţie în anul 2003. Iniţial Nicolae Raţiu anunţa chiar că ia în calcul reluarea producţiei, fapt ce nu s-a petrecut.

Este preşedintele fundaţiei The Ratiu Family Charitable Foundation. Este preşedintele Ratiu Democracy Centre. Este managing director pentru Regent House Properties Ltd. şi senior advisor pentru grupul de companii Bellerive, deţinut de familia sa şi care are activităţi în Marea Britanie, Franţa şi România, în special în sectorul imobiliar. Este Nicolae Raţiu – aşa cum e el descris pe site-ul fundaţiei pe care o prezidează.

Nicolae Raţiu a studiat în Marea Britanie la Marlborough College, continuându-şi pregătirea la New York University, în Statele Unite. „Am început să lucrez în industria de transport imediat după absolvirea facultăţii, în 1971. Aveam o diplomă în transporturi maritime şi economie”, îşi aminteşte el. După doi ani de lucru s-a alăturat afacerii tatălui său, Ion Raţiu, o afacere tot în domeniul trasportului care avusese rezultate bune în anii ’60 dar care întâmpina dificultăţi în acea perioadă din cauza apariţiei containerelor, cu care ei nu puteau concura. „Businessul s-a închis în 1980 şi astfel ne-am concentrat atenţia pe investiţiile în real estate.”

În paralel, Nicolae Raţiu a lucrat şi ca broker în industria petrolieră şi ţinând cont de evoluţia pieţei în acea perioadă a reuşit să câştige bani mulţi, după cum spune chiar el. Apoi a venit 1989, iar ianuarie 1990 l-a găsit în România, unde-l ajuta pe tatăl său la campania prezidenţială. „Am fondat împreună ziarul «Cotidianul» şi am dezvoltat o tipografie pentru a-l putea tipări.” El este cel mai mic dintre cei doi fii ai omului politic Ion Raţiu. Născut la Davos, în Elveţia, Nicolae Raţiu a venit în România în anii ’90, când avea deja 40 de ani, după ce regimul comunist se prăbuşise, iar tatăl său se întorsese acasă pentru a candida la preşedinţie.

„În afară de asta (de «Cotidianul» – n.red.) nu am avut alte businessuri în România în anii ’90, însă am administrat afacerile familiei din Marea Britanie din domeniul imobiliar.” A investit în clădiri de birouri, în depozite şi chiar în sectorul rezidenţial, iar businessul a crescut puternic, după cum spune el, a informat businessmagazin.ro.

Vezi și:

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban despre alegerile anticipate: ‘un obiectiv fundamental pentru România’

Publicat

in

De

Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că nu se poate renunța la alegerile anticipate, care sunt ‘un obiectiv fundamental pentru România’. 

După părerea mea, vor fi alegeri anticipate, nu putem să renunţăm la un obiectiv fundamental pentru România. Chiar faptul că Parlamentul respinge pe bandă rulantă acte normative adoptate de Guvernul pe care îl conduc, acte normative care aduc lucruri bune pentru oameni, este un argument în plus pentru dizolvarea Parlamentului şi pentru organizarea de alegeri anticipate”, a spus Ludovic Orban.

Guvernul Orban 2 va avea vot de învestire în Parlament în 24 februarie, dar PSD a anunțat că parlamentarii social-democrați nu vor vota, informează Digi24.ro

Vezi și:

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend