Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ciocnire de interese între psihologi și preoți. Un psihoterapeut dă cărțile pe față

Publicat

in

Psihoterapeutul Iuliana Fűlaș consideră că preoții și psihologii trebuie să aibă o relație puternică, de conlucrare, deoarece aceste două domenii nu sunt antagonice, ci complementare.

„Vindecarea sufletului începe în Biserică (Casa lui Dumnezeu), prin Taina Spovedaniei, care este un factor important în creșterea frecvenţelor de vibraţie și de curățire interioară. Vindecarea sufletului și a minții trebuie continuată de psihoterapeut, pentru că el stie mai bine cum funcționează mintea umană și poate trata tulburările psihice care rezidă din suferință, cum ar fi depresia, anxietatea, atacurile de panică, fobii etc.

Cancerul, bolile de inima, astmul, imunitatea scazută, toate au o componentă psihică, iar acestea reprezintă un dezechilibru în creier. Ne imbolnăvim pentru că gândim și trăim disfuncțional. Trebuie să căutăm cauza bolilor, iar aceasta se află în gândurile noastre negative, în neiertări, în ură, furie, invidie, gelozie, agresivitate etc. Unele dintre aceste stări negative sunt patimile de care ne vorbesc preoții și pe care trebuie să le spovedim. Când iți asumi responsabilitatea, te ierți, îi ierți pe cei care ți-au greșit, începi să te dezvolți, începe integrarea și te vindeci”, susține psihologul Iuliana Fűlaș.

[citeste si]

Totodată, afirmă psihoterapeutul, unele persoane ajung destul de târziu la preot pentru spovedanie, cand suferința lui psihică s-a transformat într-o boala somatică (bolile care apar pe sistem nervos), atunci este bine ca preotul să-i explice enoriașului că starea sa de suferință psihică s-a transformat într-o suferință fizică si este bine să consulte un psihoterapeut.

„Multe persoane pleacă chiar și după Taina Spovedaniei cu sufletul greu deoarece nu au reușit să ierte cu tot sufletul sau nu se pot ierta pe ei înșiși. Refuzul de a ierta ne îmbolnăvește psihic, apoi fizic. Există o legătură între minte și corp. Nu ai cum să fii sănătos, dacă ai gânduri de frustrare, furie, fatalism, ură, agresivitate sau daca ai o viață în suferință și guvernată de compromisuri. Psihicul nostru ne determină starea de bine, de sănătate sau de boală”, declară psihologul Fűlaș. Dacă nu apare liniștea sufletească sau vindecarea lor după spovedanie, explică specialistul, și încă resimt reminiscențe ale suferințelor lor, unii oameni intră în depresie și au tendința de a da vina pe toată lumea, inclusiv pe preoți, biserică sau chiar pe Dumnezeu.

„În aceste situații intervine psihologul care-l ajută pe om să înțeleagă de ce este furios și faptul că în spatele oricărei probleme stau gânduri, emoții, dorințe, fantezii neexprimate, ignorate, negate și neasumate, și nu Dumnezeu. Dumnezeu nu pedepseste, ci doar noi ne pedepsim. Același lucru îl fac și preoții în predicile lor, le explică enoriașilor că nu Dumnezeu este vinovat pentru eșecul nostru, ci noi, prin gândurile și acțiunile noastre. Când suntem fericiți, atunci și corpul nostru este fericit. Este bine să învățăm cum să trăim sănătos, cum să ne întărim mintea, cum să fim fericiți și împliniți, primind ajutorul preotului și al psihologului. Sănătatea noastră psihică și fizică depind de sănătatea noastră mintală, de gândurile cu care ne hrănim”, conchide psihoterapeutul Iuliana Fűlaș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Euro trades at 4.7808 lei

Publicat

in

De

The exchange rate of the national leu currency resulting from the quotations announced on Thursday by the banks authorised to operate on the currency market is as follows:

CURRENCY SYMBOL RON

1 Euro EUR 4.7808

1 US dollar USD 4.3144

1 Swiss franc CHF 4.3531

1 British pound GBP 5.5850

100 Japanese yen JPY 3.9721

1 Moldovan leu MDL 0.2478

1 Russian rouble RUB 0.0676

1 new Turkish lira TRY 0.7572

1 Chinese renminbi CNY 0.6136

1 gram of gold XAU 203.6385

1 SDR XDR 5.9389

The exchange rates of the currencies included in the list are based on the quotations of the banking companies authorized to carry out operations on the currency market. This list does not make it compulsory to use the exchange rates of currencies and gold in actual transactions of currency exchange and book entries.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ce au găsit polițiștii în mașina unui contrabandist din Arad: Bărbatul a fost reținut pe loc

Publicat

in

De

Un pistol cu gaz și bilă de cauciuc, cartușe și aproape 30.000 de pachete de țigări netimbrate au găsit polițiștii arădeni la un bărbat acuzat de contrabandă, potrivit Mediafax.

Polițiștii din Arad anunță, joi, că miercuri au făcut percheziții în comuna Secusigiu, la două imobile ale unui bărbat de 37 de ani.

Potrivit IPJ Arad, în curtea unuia dintre imobile a fost găsit un camion în al cărui compartiment de marfă erau 27.500 de pachete de țigări, iar în imobil alte 2.000 de pachete de țigări netimbrate de diferite mărci, care ar proveni din contrabandă.

Citește și: PRAF în ochi: MAREA schimbare din ministerul Sănătății înseamnă REDUCEREA numărului de posturi de la 384 la 380

În al doilea imobil au fost găsite 18 pachete de țigări netimbrate de diferite mărci, precum și un pistol cu gaz și bilă de cauciuc, 4 cartușe de vânătoare calibrul 12, 32 cartușe cu bilă, un cartuș glonț calibrul 357 și 7 articole pirotehnice.

Întreaga cantitate de țigări, camionul, arma și muniția au fost confiscate, iar în cauză s-a deschis un dosar penal pentru contrabandă calificată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend