spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Cinematograful Sebastian Papaiani a fost condus pe ultimul drum. Prefectura a fost informată că va fi închis cinematograful dar nu suflat niciun cuvânt

Facebook Twitter Google+
Cinematograful Sebastian Papaiani a fost condus pe ultimul drum. Prefectura a fost informată că va fi închis cinematograful dar nu suflat niciun cuvânt

La nici două luni de moartea maestrului Sebastian Papani a venit rândul şi cinematografului din Piteşti care îi purta numele,  să moară. Nu aşa a fost destinul ci aşa a decis un grup de oameni cocoţaţi,după nu se ştie ce criterii, la conducerea unei regii al cărui obiect de activitate a dispărut, căci RADEF nu mai are nici ce şi nici unde distribui nimic. Prin tot felul de aranjamente, care mai de care mai dubioase, cei care conduc de ceva timp destinele cinematografelor din România, aşezaţi confortabili pe un patrimoiu de sute de milioane de euro, au adus în faliment toată reţeaua. Şi pare a fi un grup organizat după nişte reguli obscure  căci toţi din conducerea RADEF au atârnat de ei acuzaţii de fraudă. Au fost vândute toate celelalte cinematografe din Piteşti şi cu măcar o parte din acei bani, RADEF ar fi putut întreţine, în condiţii mai mult decât decente , ba chiar ar fi putut dezvolta încât să devină un excelent competitor pe piaţa cinematografelor din Piteşti şi cinematograful Sebastian Papani. Nu s-a întaâmplat aşa. Din miliardele de lei încasate de RADEF pe seama cinematografelor Lumina sau Dacia, fostul de acum cinema Sebastian Papaiani nu s-a ales cu nimic. Şi nu e de mirare din moment ce, atunci când administratorului cinematografului, Gheorghe Curelea, oraganizase un altar ca ultim omagiu adus maestrului Papaiani, conducerea RADEF turba de furie că nu poate face expoziţie de chiloţi lângă altarul maestrului. Şi ar fi facut-o şi pe asta dacă  domnul Curelea nu i-ar fi întrebat stupefiat “voi aţi inebunit definitiv?”.

sebastian-papaiani

Preşedintele sindicatului RADEF, Maria Bikfalvi spune, şi Gheorghe Curelea confirmă, că a trimis communicate de presă în legătură cu decizia conducerii RADEF de a închide cinema Sebastian Papaiani şi Prefecturii Argeş, în încercarea de a stopa acţiunea criminală a celor care conduc RADEF. Am putea suspecta Prefectura Argeş de complicitate din moment ce nu a suflat un cuvânt despre acest lucru. Cert este că toate cinematografele vândute de un grup de oameni, într-un mod cel puţin dubios, au reprezentat un patrimoniu a cărui evaluare nu cunoaştem cu exactitate căci RADEF a avut grijă să nu fie prea transparent cu banii publici şi în felul acesta au un răspuns şi cei care trăiesc cu impresia că cinema Sebastian Papaiani a murit exclusiv din cauza lipsei clienţilor, idée total eronată căci pe o piaţa activă şi competitivă, fără investiţii în infrastructură şi fără achiziţionarea filmelor comerciale, orice cinematograf este condus cu bună ştiinţă spre ultimul drum. Nu lipsa spectatorilor e cauza ci conducerea RADEF care a făcut tot ce a putut să alunge şi ultimul iubitor de film din cinema Sebastian Papaiani. Vom reveni cu detalii şi amănunte despre ceea ce s-a întâmplat cu patrimoniul RADEF, cu informaţii despre felul în care autorităţile locale s-au folosit de notorietatea maestrului Papaiani şi niciunul nu a venit  la altarul improvizat în memoria actorului , pentru a aprinde o lumânare la decesul acestuia.

Ca o ultimă informaţie vă spunem că, la numai 4 zile de la momentul în care a primit numele actorului piteştean, a fost semnat un contract de către RADEF prin care se parafa actul care decidea  că aici va funcţiona un club de noapte iar proprietar ar urma să fie acelaşi personaj care deţine şi cinema Dacia, acolo unde un funcionează în prezent un cult religios.

Cinema Sebastian Papaini a fost condus astă seară, pe ultimul drum, de cei care mai iubesc incă acest oraş , istoria lui şi vechea lui strălucire. Printre ei s-a aflat şi un craiovean care a asistat şi la decesul unor cinematografe din Craiova.

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....