spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE: În Argeș 91 de cazuri de gripă, 89 de morți la nivel de ţară

Facebook Twitter Google+
CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE: În Argeș 91 de cazuri de gripă, 89 de morți la nivel de ţară

Direcția de Sănătate Publică- Argeș, informează, printr-un comunicat remis redacţiei, că în județul Argeș au fost confirmate, până la această oră, 91 de cazuri de gripă:

– 72 cu virus gripal AH1
– 17 cu virus gripal AH3
– 2 cu virus A nesubtipat(unul dintre cele 3 cazuri cu virus A nesubtipat raportate saptamana trecuta a fost tipizat AH1).

De la începutul sezonului, în Argeș, s-au înregistrat 3 decese cauzate de gripă la pacienți nevaccinați antigripal, cu multiple comorbiditati.

De asemenea, la nivel național, bilanțul deceselor a ajuns la 89, după ce o femeie în vârstă de 94 de ani din București, care a murit duminică, a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

De precizat că, la nivelul spitalelor din Argeş, au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora.
– accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
– în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
– în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.
De asemenea, s-au refăcut atât stocurile de antivirale, precum și cele de antiseptice, dezinfectante, dar și de materiale de protecție.

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....