spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Chinezii s-au infratit cu un oras din Arges

Facebook Twitter Google+
Chinezii s-au infratit cu un oras din Arges

Lunga și strânsa prietenie dintre România și China are, de ieri noi piloni. În sprijinul promovării şi cooperării bilaterale dintre România şi Republica Populară China, oraşul Mioveni, prin Consiliul Local şi cu sprijinul Ambasadei R.P. China la Bucureşti a încheiat un Acord de Înfrățire cu orașul Jinhua, din Provincia Zhejiang, dar și un Acord de Cooperare Internațional.
La eveniment au participat prefectul judeţului, Emilian Dragnea, preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, preşedintele Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Argeş, Ion Glişcă, directori ai instituţiilor din oraş şi reprezentanţi ai Consiliului Local.
Delegația chineză a fost compusă din conducerea Municipiului Jinhua, reprezentată de primarul general, Ji Junmin, doi dintre cei opt primari ai districtelor urbane și rurale pe care Jinhua le coordonează din punct de vedre administrativ, Guo Huiqiang primarul Districtului Wucheng şi Chen Fengqi primarul Districtului Jindong, de reprezentanți ai instituțiilor administrației locale și ai mediului de afaceri din Provincia Zhejiang.
Pe lângă aspectele generale, Acordul de Cooperare dintre Mioveni și orașul Jinhua prevede derularea de proiecte comune în educație, administrație publică, cultură şi sport, în timp ce Acordul de Cooperare Internațional presupune realizarea unor schimburi, anuale, de elevi și studenți, pe o perioadă de mai multe săptămâni.
Pe lângă municipiul Jinhua, Mioveni mai este înfrățit și are strânse relații de colaborare cu administrațiile din opt orașe din șapte state de pe teritoriul Europei, respectiv Măgdăcești-Republica Moldova, Istra-Federația Rusiă, Petrich și Debovo-Bulgaria, Grand Saconnex-Elvetia, Landerneau-Franta, Salamina-Grecia, Abrantes-Portugalia.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....