spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Certificatul fiscal, obligatoriu la vânzarea unei proprietăţi. Cât timp este valabil?

Facebook Twitter Google+
Certificatul fiscal, obligatoriu la vânzarea unei proprietăţi. Cât timp este valabil?

taxe-si-impoziteReglementările actuale obligă o persoană care doreşte să vândă o proprietate imobiliară să dovedească, printr-un certificat fiscal, că acel bun pe care îl deţine este liber de datorii. Orice cumpărător are dreptul să intre în posesia unui document legal care să dovească inexistenţa unor datorii asupra bunurilor supuse vânzării.

Certificatul fiscal, eliberat de către Primărie, la Direcţia de Taxe şi Impozite, are valabilitate maximum 48 de ore! Nici nu se poate altfel, din moment ce pot interveni datorii asupra bunului supus vânzării în orice moment. Mai mult decât atât, trebuie ştiut că acest document nu se eliberează dacă impozitul nu este achitat la zi sau dacă proprietarul are amenzi neachitate. Tocmai de aceea, fără certificat fiscal, niciun notar nu va întocmi contractul de vânzare-cumpărare.

Pentru eliberarea certificatului fiscal sunt necesare următoarele acte: extras de carte funciară la zi; copie de pe buletinul sau cartea de identitate a proprietarului, o cerere tip, plus achitarea unei taxe de timbru.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....