Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cercetătorii au descoperit o specie de mamifere purtătoare ale coronavirusului

Publicat

in

Cercetătorii au descoperit că o specie de mamifere numite pangolini ar fi purtătoare ale coronavirusului. Acestea sunt pricipalele mamifere cu care se face trafic ilegal, potrivit BBC.

Pangolinii sunt mamifere nocturne lipsite de dinți, cu corpul lung și acoperit cu solzi. Solzii se îmbină întocmai ca țiglele de pe acoperiș.

Într-o cercetare publicată în prestigiosul jurnal Nature, cercetătorii afirmă că au descoperit două grupuri de coronavirus, aflate în strânsă legătură cu cel care se transmite la om.

Pangolinii sunt animalele cu care se face cel mai mult trafic ilegal, servind fie care delicatese culinare, fie ca ingrediente în medicina tradițională.

Cercetătorii, în frunte cu autorul principal, doctorul Tommy Lam de la Universitatea din Hong Kong, sunt de părere că aceste mamifere trebuie manipulate cu multă atenție. Aceștia au adăugat că aceste animale trebuie cercetare în continuare, pentru a stabili riscul de a transmite virusul la oameni.

Doctorul Lam spune că faptul că au ajuns la astfel de rezultate ridică întrebarea dacă nu cumva aceste mamifere stau la baza răspândirii coronavirusului, nu liliecii, cum s-a crezut până acum.

Atât activiștii cât și cercetătorii cer să se ia toate măsurile ca orice mod de comercializare a animalelor sălbatice să fie oprit.

Chiar dacă China a interzis consumul de animale sălbtice, iar Vietnamul urmează să facă la fel, mai sunt multe alte țări unde nu s-a luat nicio măsură.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Timiș – Peste 80.000 de măşti chirurgicale vor fi distribuite medicilor de familie şi centrelor de îngrijire a vârstnicilor

Publicat

in

De

Peste 80.000 de măşti vor ajunge, joi, în judeţul Timiş, urmând să fie distribuite medicilor de familie şi centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice.

„Pentru judeţul Timiş vor fi distribuite 41.600 de măşti chirugicale la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi 40.950 de măşti chirurgicale ajung la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Timiş. Măştile chirurgicale vin în sprijinul protejării activităţii medicilor de familie şi a personalului din centrele de îngrijire pentru persoane vârstnice şi pentru bolnavii cronici”, arată un comunicat trimis, joi, AGERPRES, de Prefectura Timiş.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Pentru asigurarea condiţiilor corespunzătoare de protecţie a personalului din asistenţa medicală primară, din asistenţa socială pentru persoane vârstnice, precum şi din instituţiile şi structurile al căror personal vine în contact cu persoane care prezintă risc major de a fi infectate cu virusul SARS-COV-2, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trimite în ţară un număr de 4.150.000 măşti chirurgicale cu trei pliuri. Măştile au fost primite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ca donaţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Pragul de 5.000 de contaminări cu covid-19 a fost depășit în Japonia

Publicat

in

De

Numărul total al contaminărilor cu noul coronavirus în Japonia a depăşit joi pragul de 5.000, potrivit postului naţional NHK, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Epidemia nu dă niciun semn de încetinire, după decretarea stării de urgenţă la Tokyo, Osaka şi în alte regiuni foarte populate din ţară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend