Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cele mai tari perle de la BAC: „Viața ar fi magică fără BAC” și ”Otilia arăta bine, dar era fițoasă”

Publicat

in

Nu trece an fără ca absolvenții de liceu să scrie la examenul de balacaureat cele mai amuzante perle inspirate din mondenități, chiar și din viața politică. Iată câteva perle de anul acesta:

„Viața e de 2 parale. Viața ar fi magică fără Bac.”

„După descrierea autorului Otilia arăta bine, dar era fițoasă.”

„Harap Alb este cel mai șmecher fiu al împăratului.”

„Arghezi…cine să-l înțeleagă? Viața lui era tristă pentru că nu avea prieteni cu care să iasă la o bere.”

Unul dintre elevi s-a orientat spre chirurgia plastică, în sensul că sinonimul dat pentru „trecută” a fost „reparată cu botox”.

„<Care-i> e cu cratimă ca să nu se confunde cu orașul Carei, de unde am și eu o rudă care se scrie cu literă mare.”

La cerinţa a treia de la primul subiect, elevii aveau de construit o locuţiune/expresie care să conţină cuvântul „viaţă“. Un licean s-a inspirat din viaţa politică a României. „Politic, Ponta şi-a luat viaţa cu operaţia în Turcia“.

„Fără scriitori viaţa noastră ar fi mai pustie. Când citim ce scriu ei oamenii mai uită de griji”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis reacționează după eliminarea supraacizei: A fost introdusă în mod mincinos de PSD

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis acuză PSD că a introdus supraaciza la carburanți fără să fie necesară și că măsura a dus la scăderea numărului de litri de motorina și benzină cumpărați din România, mulți transportatori și români preferând să facă plinul în străinătate.

„Acea supraacciză a fost introdusă în mod mincinos de PSD. Întâi s-a desființat, apoi au reintrodus-o pur și simplu. PNL a dorit eliminarea acelei supraaccize, considerând că nu este bună pentru economie. După introducerea ei, a scăzut consumul de carburanți la noi, lucru total contraproductiv. Asta este o prostie. Să mergem să luăm carbuarnt de la vecini și să facem cumpărături nu este o soluție”, a declarat președintele Iohannis astăzi.

Klaus Iohannis a anunțat, joi, că va promulga legea pentru abrogarea recursului compensatoriu și actul normativ privind eliminarea supraaccizei la carburanți. Șeful statului a adăugat că poate fi corectată taxarea carburanților, în cazul în care Comisia Europeană va cere acest lucru.

„Le voi promulga ( Legile privind recursul compensatoriu și eliminarea supraaccizei – n.r ). Iar dacă există nevoia unei corecții pe taxarea carburanților, acest lucru se poate face fără probleme, explicând în prealabil, despre ce este vorba, însă eliminarea supraacczizei și o posibilă creștere pentru a îndeplini limita cerută de Comisia Europeană, totuși va duce la scăderea considerabilă, sub linie, a taxării carburanților”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, la Cotroceni, întrebat despre subiect.

Șeful statului a mai precizat că România este foarte aproape de limita cerută de Uniunea Europeană, în ceea ce privește prețul carburanților.

„Deci, vorbim de o scădere destul de importantă eliminând supraacciza, iar o majorare până la limita cerută de UE este foarte foarte mică, deci suntem foarte aproape de acea limită, sunt convins că Guvernul va reglementa aceste chestiuni, nu văd pentru ce să nu promulg această legislație, dorită de toată lumea și găsită bună”, a conchis Iohannis.

Vezi și:EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

Publicat

in

De

Parlamentarii au în vedere acordarea mai multor indemnizații unei anumite categorii de angajați.

Este vorba de indemnizații care se vor acorda pentru profesori. Aceștia vor beneficia de mai multe facilități, precum bani pentru titularizarea în mediul rural, acces la servicii medicale gratuite cât și bani mai mulți în cazul unei activități de 30 de ani în învățământ.

Propunerea, care aduce modificări Legii educației, vrea să ofere profesorilor o sumă de bani anual, pentru formare profesională. Suma va fi la nivelul a două salarii minime brute.

Din cauza lipsei de profesori în mediul rural, legiuitorul propune ca profesorii care se titularizează pe astfel de posturi să primească p indemnizație de instalare care se va ridica la nivelul a trei salarii minime brute. Această sumă ar urma să fie primită de dascăli la un an după instalare, cu condiția să rămâ la post timp de 5 ani. În cazul în care profesorul ar plecat înaintea celor 5 ani, suma de bani va trebui returnată.

Un alt beneficia ar fi acela al accesului gratuit la examinările medicale perioadice, vaccinare gratuită etc. Detaliile pentru această măsură nu au fost încă stabilite.

Cea de a treia propunere prevede acordarea unei indemnizații pe care dascălii ar primi-o la pensionare. Condițiile sunt, pensionarea pentru limită de vârstă, vechime în învățământ de cel puțin 30 de ani, iar suma a care se va ridica indemnizația este de 6 salarii medii brute.

Comisiile Camerei Deputaților au trimis mai departe propunerea cu propunere de adoptare, scrie dcbusiness.

Vezi și:EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend