Conecteaza-te cu noi

CULTURA

Cele mai mari nume ale teatrului românesc urcă pe scenă la Mioveni

Publicat

in

Maia Morgenstein, Vlad Zamfirescu, Horaţiu Mălăele sau Oana Pelea în distribuţia celor mai bune piese de teatru

Începe cea de-a doua ediţie a Festivalului de Teatru Mioveni „Cel mai mare festival de teatru din Argeş”, denumit acum „Festivalul de Teatru Mioveni”, se află la cea de-a doua ediţie, fiind programat pentru perioada 1 – 8 martie. În cadrul acestui festival sunt programate opt piese de teatru cu actori consacraţi, unii dintre ei aflaţi pentru a doua oară pe scena de la Mioveni. Evenimentul se desfăşoară în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din Mioveni.  Biletele vor fi puse în vânzare din data de 3 februarie, putând fi achiziţionate de la Centrul Cultural Mioveni şi de la casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni. Preţul unui bilet pentru o piesă este de 30 de lei. Intrarea pentru copiii sub 12 ani este interzisă!

Lista cu piesele de teatru:
Piesa „Mobilă
şi durere” – 1 martie, ora 19:00
Distribuţie: George Costin, Adrian Nicolae, Alexandra Fasolă, Andrei Huţuleac, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, regia: Victor Ioan Frunză.
Piesa „Artă” – 2 martie, ora 19:00
Distribuţie: Vlad Zamfirescu, Șerba Pavlu, Gheorghe Ifrim (actori prezenţi şi la prima ediţie a Festivalului de Teatru de la Mioveni), regia: Cristi Juncu.
Piesa „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?” – 3 martie, ora 19:00
Distribuţie excepţională: Marcel Iureşşi George Mihăiţă, în regia lui Alexandru Dabija.

 Piesa „Noi patru” – 4 martie, ora 19:00
Distribuţie: Lia Bugnar, Marius Manole, Maria Obretin, Ilinca Manolache, în regia Dorinei Chiriac.
Piesa „Măscăriciul” – 5 martie, ora 19:00
Distribuţie: Horaţiu Mălăele, Nicolae Urs, în regia lui Horaţiu Mălăele.
Piesa „Mă tot duc” – 6 martie, ora 19:00
Distribuţie: Oana Pellea, Mihai Gruia Sandu

  Piesa „Novecento” – 7 martie, ora 19:00
Distribuţie: Claudiu Bleonţ, George Albert Costea, în regia lui Claudiu Bleonţ
Piesa „Miss Diasy şi şoferul ei” – 8 martie, ora 19:00
Distribuţie: Maia Morgenstein, Mircea Rusu, Mircea Dragoman, în regia lui Claudiu Goga.

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Eminescu, sarbatorit la Torino de copiii care invata limba romana

Publicat

in

Nascuti in Italia, din parinti romani, numerosi copii frecventeaza cursurile scolii Grupului Vatra din Torino, pentru a invata limba romana si dansuri romanesti. Ei invata despre reperele culturale cele mai importante ale Romaniei, iar aniversarea celor 174 de ani de la nasterea lui Eminescu a fost un eveniment pentru care micutii s-au pregatit temeinic. Cei mai mici dintre scolari au memorat strofe din poezia „Somnoroase pasarele” si au descoperit, prin joc, informatii despre marele poet. Grupul Vatra din Torino este cea mai mare scoala de dansuri traditionale romanesti din Diaspora. Toate informatiile aici https://indexstiri.ro/cu-mic-cu-mare-romanii-din-torino-l-au-sarbatorit-pe-eminescu/

Citeste mai mult

ACTUAL

DOCUMENT | Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la halul in care arată ruinele San Nicoară din Curtea de Argeș – Panțurescu, notificat oficial

Publicat

in

De

Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a adresat în scris o o RECOMANDARE dar și o sesizare primarului municipiului Curtea de Argeș, Constantin Panțurescu, prin care îi solicită să ia măsuri pentru protejarea Ansamblului Bisericii Sân Nicoară din Curtea de Argeș împotriva distrugerii și degradării.

Recomandarea vine după ce mai multe surse de presă locale și centrale au prezentat situația unei clădiri istorice – biserică unicat – datată de acum șapte secole – lăsată, de autoritățile locale în paragină. Ruinele sunt pictate cu graffiti, iar în curtea interioară sunt abandonate și/sau depozitate, la întâmplare, deșeuri ce pun în pericol mediul înconjurător.

Biserica Sân Nicoară, așa cum este cunoscută în comunitatea municipiului Curtea de Argeș, a fost realizată în secolul al XIV-lea, într-un stil bizantin unic. Este un monument istoric de importanță națională, inclus pe lista Patrimoniului Cultural Național.

În RECOMANDARE, Avocatul Poporului arată că situația actuală a Ansamblului Bisericii Sân Nicoară constituie o încălcare a dreptului la patrimoniu cultural al cetățenilor municipiului Curtea de Argeș.

“Având în vedere situația prezentată, Avocatul Poporului constată că există un risc real de distrugere și degradare a Ansamblului Bisericii Sân Nicoară din Curtea de Argeș. În acest sens, recomandă primarului municipiului Curtea de Argeș să ia următoarele măsuri:

  • să asigure paza și protecția ansamblului;
  • să semnaleze, de urgență, Direcției Județene pentru Cultură Argeș cazurile de vandalizare a acestui monument;
  • să elaboreze un plan de intervenție pentru conservarea și restaurarea ansamblului, în conformitate cu legislația în vigoare”, se arată în RECOMANDARE.

Avocatul Poporului atrage atenția că, în cazul în care autoritățile locale nu vor lua măsuri pentru protejarea Ansamblului Bisericii Sân Nicoară, va sesiza instanța de contencios administrativ.

CLICK AICI pentru a vedea integral ADRESA AVOCATULUI POPORULUI CATRE PRIMARUL PANȚURESCU

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend