Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cel mai gros strat de zăpadă din țară se întregistrează la Bâlea Lac

Publicat

in

Vreme geroasă în toată țara în ultimele 24 de ore dar fără precipitații. Cei care se gândesc la o minivacanță la munte ar fi bine să știe că în acest moment cel mai gros strat de zăpadă este la Bâlea Lac și măsoară 93 de centimetri. Temperatura la ora 13 era de -9 grade Celsius.
Există zone montane unde este viscol și vorbim despre munții Țarcului unde stratul de zăpadă măsoară 26 de centrimetri și pe vârful Omu unde zăpada care măsoară doar 14 centrimetri dar este viscolită de vântul care sulfa cu circa 60 Km/h.
La Stâna din Vale sunt 38 centimetri de zăpadă și o temperatură de – 5 grade Celsius. E ceva mai frig la Predeal unde mercurul din termometre a coborât deja sub -6 grade Celsius dar mai cald la Sinaia și la Păltiniș unde sunt -4,6 grade C respectiv -2,5 grade C dar și stratul de zăpadă este modest și măsoară doar 16 centimetri la Sinaia. E ceva mai mai bine la Păltiniș din acest punct de vedere căci avem un strat de 30 de centimetri de zăpadă.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Este mai cald ca niciodata!

Publicat

in

De

„Intreg anul 2019 a inregistrat noua luni in care abaterile termice au fost semnificative. Noiembrie este cea mai calda luna din istoria masuratorilor meteorologice, cu o abatere de 4,9 grade Celsius fata de ceea ce ar fi normal pentru o luna noiembrie, in Romania.

Luna iunie din acest an a fost, de asemenea, cea mai calduroasa din istoria masuratorilor meteorologice. Chiar si anul 2019 este, la acest moment, cel mai calduros an de cand se fac masuratori in Romania, respectiv pentru perioada 1900 – 2019, luand in considerare simularea ca luna decembrie sa fie o luna normala, ceea ce este posibil sa nu se intample.

Deja, avem in prima jumatate a lunii o abatere termica de 1,8 grade, in conditiile in care semnalul pentru aceasta saptamana indica, din nou, o vreme foarte calda”, a declarat Mateescu pentru Agerpres.

Cat priveste tendintele meteorologice inregistrate la nivel mondial, oficialul ANM a subliniat faptul ca 2019 se afla pe podiumul celor mai caldurosi ani din ultimii 140 de ani.

„La nivel mondial, in 3 decembrie, a fost prezentata analiza anului in curs de catre Organizatia Meteorologica Mondiala, in cadrul Conferintei Globale Climatice COP25 care s-a desfasurat la Madrid.

Astfel, concluzia este ca anul 2019 pare a fi pe locul 2 sau 3 in topul celor mai caldurosi ani din istorie, de fapt din ultimii 140 de ani de cand se fac masuratori la nivelul serviciilor meteorologice din intreaga lume.

Este semnificativ de mentionat faptul ca deceniul 2001 – 2019 este cel mai calduros. De asemenea, fiecare deceniu incepand din 1980 si pana in prezent a fost mai cald decat deceniile precedente, comparativ cu perioada pre-industriala. Toate aceste comparatii se fac, in special, cu perioada de referinta 1850 – 1900.

Acest lucru confirma tendinta evidenta, de la an la an, in ceea ce priveste cresterea temperaturii medii anuale la nivel mondial si, iata, ca nici Romania nu face exceptie”, a sustinut directorul general al ANM.

Elena Mateescu participa, luni, alaturi de ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, la conferinta nationala de lansare a proiectului SIPOCA 596 „Dezvoltarea capacitatii administrative a Ministerului Mediului privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de riscurile specifice ministerului si a situatiilor privind starea mediului”, organizata la Palatul Parlamentului, arata ziare.com

Vezi si:

EXCLUSIV Ludovic Orban l-a sunat pe Dumitru Coarnă! E oficial: S-au înțeles în privința pensiilor și salariilor polițiștilor

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se planuieste bugetul! Guvernul Orban critica dur o alta taxa!

Publicat

in

De

„Anul acesta Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a mărit taxa pe cogenerare, care este resimțită de fiecare consumator, a declarat premierul Ludovic Orban”, într-o conferință la Forumul Capitalului Românesc.

„Nu știu dacă știți ce este taxa de cogenerare. E o taxă pe care o resimte fiecare consumator de energie electrică care se duce la Transelectrica și care este plătită către CET-uri. Scopul pentru care a fost mărită această taxă de cogenerare a fost să finanțeze invstițiile în CET-urile astea de pe vremea lui Pazvante Chioru’ care produc la randamente sub 50% și care nimeni nu vrea să înțeleagă că nu poți să produci energie în sistem de cogenerare la un astfel de randament și să rămâi competitiv pe piață”, a afirmat Orban.

„Deci banii ăștia au fost prevăzuți ca să finanțeze investițiile pentru grupurile moderne de cogenerare”, a adăugat premierul.

„În loc să fie folosiți banii la așa ceva, au fost tocați dând bani către CET-uri, fără niciun fel de control și cu care CET-urile, de multe ori, țin echipe de fotbal, își cumpără cele mai moderne mașini, plătesc salarii pe care niciun întreprinzător nu și-ar permite să le plătească în mediul privat”, a mai afirmat Orban pentru realitatea.

Vezi si:

EXCLUSIV Ludovic Orban l-a sunat pe Dumitru Coarnă! E oficial: S-au înțeles în privința pensiilor și salariilor polițiștilor

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend