spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Cei 3 câini ai Salvamont Argeş pun umărul la dotarea serviciului cu autospeciale de avalanşă

Facebook Twitter Google+
Cei 3 câini ai Salvamont Argeş pun umărul  la dotarea serviciului cu autospeciale de avalanşă

Pe 11 şi 12 octombrie  seful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, va susţine în cadrul Congresului Naţional al Serviciilor pentru Situaţii de Urgenţă o prezentare despre modul de formare şi organizare a „Şcolii pentru câinii de avalanşă”, căci trebuie precizat faptul că Ion Sănduloiu a fost primul director Salvamont din ţară care a dotat serviciul cu câini de avalanşă şi tot el a fost cel care a pus bazele unei şcoli de acest gen.

Interesul major pe care îl manifestă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pentru câinii salvatori l-a determinat pe Ion Sănduloiu să lucreze  în prezent la un protocol de colaborare pe care ISU îl va încheia cu fiecare serviciu „Salvamont” din ţară care deţine câini de avalanşă.

Pe baza acestui protocol şi cu fonduri europene, serviciile „Salvamont „ vor fi dotate cu autospeciale. Este vorba despre  maşini 4X4 special pregătite  pentru intervenţia cu câini .

În acest moment, la nivel naţional există doar 5 servicii „Salvamont” care deţin câini de avalanşă şi anume cele din Suceava, Mureş, Caraş, Sibiu şi Argeş.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....