Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Ceai de ceapă. Rețeta originală și beneficiile sale

Publicat

in

Ceaiul de ceapă are numeroase beneficii asupra sănătății. Acesta poate fi preparat în mai multe variante, iar noi ți-o prezentăm în videoclipul de mai jos pe cea originală.

Pentru ceaiul de ceapă ai nevoie de o ceapă roșie mare sau două mai mici, o jumătate de lămâie și o lingură de miere.

Pune apa la fiert și apoi stoarce lămâia. Taie ceapa în rondele potrivit (să nu fie nici foarte mari, dar nici mici), astfel încât apa să absoarbă sucul cepei. Adaugă la final mierea.

Se lasă la foc până când apa dă în clocot. Iată și beneficiile acestui tip de ceai!

În primul rând, este foarte bine pentru combaterea simptomelor de gripă și răceala. Ceapa este un antioxidant puternic, considerat adevărat medicament.

Este indicat să beți ceai de ceapă nu doar iarna când majoritatea răcim, ci și vara. Vara este anotimpul propice pentru dezvoltarea bacteriilor periculoase și a virusurilor epidemice.

Puțini știu, însă ceaiul de ceapă este bogat în substanțe fitochimice precum disulfidele, trisulfidele și vinilditiina care cresc eficacitatea vitaminei C și luptă cu toxinele din organism.

Ceaiul de ceapă este o băutură excelentă în curele de detoxifiere, așadar. Mai mult, ceaiul este bun și pentru inimă. Ceaiul de ceapă împiedică celulele roșii să formeze cheaguri de sânge, asta datorită conținutului bohat de tiosulfinate din ceapă.

Persoanele care respiră cu dificultate din cauza astmului pot consuma cu încredere acest tip de ceai, îndulcit sau neîndulcit. Quercetina din ceaiul de ceapă are un efect de relaxare asupra mușchilor. Compușii de sulf împiedică reacțiile biochimice care sunt responsabile pentru condițiile astmatice.

 

Sursa : teotrandafir.com

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Nereguli? Liderul sindical al Ambulanței Gorj este nemulțumit: Acestea nu sunt conforme, ele sunt pentru zugravi, instalatori

Publicat

in

De

 Liderul sindical al Ambulanței Gorj, Cristi Aldescu, a declarat că pentru recoltări au primit costume de grădinarit. Acesta susține de asemenea că nu au fost instruiți de DSP.

”Referitor la conflict, eu consider că DSP ar trebui să transporte cadrele medicale pentru recoltare, dacă se impune mergem și noi. Niciun echipaj de la Ambulanța Gorj nu a refuzat să meargă la recoltări. Noi v-am prezentat niște costume pe care le avem în dotare, cu care trebuie să mergem la recoltări.

Acestea nu sunt conforme, ele sunt pentru zugravi, instalatori. Noi nu vrem să periclităm situația echipajelor pentru că automat dacă nu folosim o costumație adecvată și o protecție bună pentru echipaje vor fi probleme.

Eu am căutat și am intrat să văd instrucțiunile pentru care sunt folosite. Eu am discutat cu directorul medical de la noi și mi-a spus că acestea sunt costumele pe care le avem, iar DSP au alte costume, iar dacă e să mergem ne dau acele costume, însă și ei au aceleași costume. Noi nu am fost instruiți”, a declarat Cristi Aldescu, lider sindical Ambulanță Gorj potrivit antena3.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Informații de ultimă oră! Analizele de laborator au infirmat prezenţa COVID – 19

Publicat

in

De

Analizele de laborator infirmă prezenţa COVID – 19 în cazul unui bărbat şi al unei tinere din judeţul Prahova, internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti după ce au prezentat simptome specifice infectării cu coronavirus. 

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniţă, cei doi pacienţi rămân internaţi şi, conform protocoalelor medicale, le vor fi recoltate probe pentru noi analize.

Autorităţile din Prahova au anunţat, joi, că două persoane din judeţul Prahova se află internate cu suspiciunea că ar fi contractat coronavirus. Unul dintre pacienţi, o tânără de 19 ani, a călătorit recent în Italia.

Vineri, aproximativ 270 de persoane din judeţul Prahova se află în izolare la domiciliu. De asemenea, autorităţile au decis închiderea unei şcoli din municipiul Câmpina, unde este elevă tânăra de 19 ani internată la Spitalul Judeţean Ploieşti, informează news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend