spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Cea mai mare pensie din România se plăteşte în Argeş: un fost procuror încaseaza jumătate de miliard lei vechi pe lună

Facebook Twitter Google+
Cea mai mare pensie din România se plăteşte în Argeş: un fost procuror încaseaza jumătate de miliard lei vechi pe lună

Un argeşean primeşte cea mai mare pensie din ţară ! Pensia unui fost procuror din România a crescut de la 34.700 la 51.334 de lei în doar zece luni. În luna august a anului 2017, Gheorghe Bălășoiu, fost procuror-şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi, încasa o pensie netă de 34.700 de lei. Acum, in septembrie 2018, după ce noile reglementări legale şi-au făcut efectul, pensionarul argeşean incasează lunar  51.334 de lei.

Potrivit unor informaţii primite, la începutul lunii august 2018, de la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), cel mai bine plătit pensionar avea o pensie specială brută de 56.816 lei. În mână, norocosul pensionar încasează lunar 51.334 de lei.

Cum s-a calculat suma totală

Gheorghe Bălăşoiu s-a pensionat în 2005, pe vremea când calculul pensiei de serviciu se făcea potrivit unui algoritm simplu: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, scrie jurnaluldearges.ro. El cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Aşa a ajuns fostul director de la Penitenciarul Colibaşi să aibă atunci o pensie de peste 30.000 de lei. Reglementări ulterioare ale modului de calcul al pensiei de serviciu, precum şi măriri aplicate au condus la pensia de azi: 51.334 de lei.

Conform prevederilor art.85 din Legea nr.303/2004 cu modificările și completările ulterioare, pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevăzute la art. 84 se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....