Conecteaza-te cu noi

UTILE

Ce trebuie sa stii atunci când cumperi un hoverboard

Publicat

in

Este unul dintre cele mai dorite cadouri pentru tinerii din lumea intreaga. Hoverboard-ul este un proiect care s-a bucurat de popularitate oriunde pe glob. Lumea din Statele Unite ale Americii a spus unui asa gadget „hoverboard“, desi nu pluteste, ci are roti. Acesta permite deplasarea prin simpla schimbare a centrului de echilibru, ceea ce il face foarte usor de folosit, de catre oricine. Giroscopul interior si pedalele sensibile la presiune determina rapid directia in care conducatorul vrea sa se deplaseze, astfel incât miscarea este cât se poate de fireasca. Este echipat cu LED-uri si roti, poate fi folosit atât in exterior, cât si in interior.

Daca sunteti destul de curajos sa va urcati pe un astfel de gadget sau v-ati hotarât sa faceti unul cadou, probabil ca aveti câteva intrebari referitoare la un hoverboard, mai exact la caracteristicile care fac diferenta dintre un model si un altul.

Chiar daca toate scuterele electrice functioneaza identic din punct de vedere tehnic exista suficiente diferente de care trebuie sa tii cont atunci cand pleci la „vanatoare” in magazinele locale. Aceste diferente justifica de multe ori si variatiile de pret, cele mai ieftine modele incepând de la 800 de lei si urcând pâna la peste 3.500 lei, in cazul produselor mai sofisticate.

Iata care sunt cele mai importante specificatii tehnice:

Masa maxima suportata – prima si cea mai importanta caracteristica despre care voi vorbi este masa maxima admisa, adica greutatea maxima pe care o poate deplasa in parametri normali un hoverboard. Nu trebuie s-o iei neaparat ca o valoare limita, pe care nu o poti depasi nici cu cateva grame pentru ca scuterul va functiona si daca pui doua-trei kilograme in plus pe platforma de sprijin, mai ales daca faci acest lucru doar ocazional.

Problemele apar atunci cand depasesti constant cu o greutate semnificativa valoarea maxima admisa, moment in care longevitatea motorului va avea de suferit, precum si performantele generale (viteza, acceleratie, pantele ce pot fi abordate si autonomia intre doua incarcari succesive). Nu uita deci sa te urci din cand in cand pe cântar, daca ai optat pentru un model cu masa maxima admisa joasa. Din fericire majoritatea modelelor pot cara intre 110 si 130 kg.. Este de mentionat si faptul ca exista si o greutate minima, sub care scuterul nu va porni din loc.

Viteza maxima – puterea motorului si capacitatea bateriilor sunt principalii factori care determina viteza maxima de deplasare a unui scuter electic. Majoritatea modelelor dezvolta viteze maxime intre 10 si 15 km/ora, adica similar cu un ritm de alergare usoara. Exista si modele mai scumpe, care ajung pana la 20 km/ora sau viteze mai mari, dar nu cred ca trebuie sa cumperi in primul rand un scuter pentru senzatia de viteza.

Autonomia – in mod ciudat, una dintre caracteristicile cele mai importante nu este specificata decat rar de producatori. Este vorba de autonomia exprimata in kilometri. Pana la urma ii inteleg putin pe producatori, pentru ca aceasta valoare depinde puternic de factori precum temperatura exterioara (care afecteaza bateriile), inclinatia drumului, viteza de deplasare si greutatea ocupantului scuterului. Un punct de plecare foarte bun este o autonomie de 10 km, insa exista si modele care pot functiona cu o singura incarcare pana la 20 km.

Timpul de incarcare – in general poti sa te astepti la un timp de incarcare de aproximativ 2-3 ore, fix cat iti ia sa incarci un laptop mai puternic pentru ca bateriile din scuter se aseamana foarte mult cu cele dintr-un portabil, incarcandu-se de multe ori de la un incarcator similar cu cel de laptop. Un timp de incarcare mai mare este deranjant daca nu ai suficient timp la dispozitie intre doua deplasari. Indiferent de situatie insa cauta un model cu indicator vizual al nivelului de incarcare, chiar daca este vorba de un simplu sir de LED-uri.

Unghi maxim de urcare – in mod normal nu trebuie sa-ti bati capul cu aceasta specificatie, asta daca nu intentionezi sa abordezi pante abrupte, unde pe langa dificultatea scuterului de a urca pe drumuri cu inclinatii foarte mari se adauga si abilitatea ta de a-ti mentine echilibrul fara sa cazi in nas atunci cand le cobori. In mod normal un scuter poate aborda pante de 10-15 grade, dar se gasesc si modele mai extreme.

Roti ergonomice – in timpul deplasarii te intereseaza aderenta, deci cele doua roti trebuie sa fie acoperite cu cauciuc pe zona de rulare, rezistente (non-pneumatice, adica fara camera) si cu un diametru adecvat. Un diametru prea mare ajuta la atingerea unei viteze maxime de deplasare mai ridicate (ai nevoie de cuplu mai mare insa pentru a accelera) si la trecerea peste obstacole mai mari.

Tine minte ca hoverboardurile sunt „jucarii” interesante pentru toate varstele, iar ca orice „jucarie” acestea se pot strica din diferite motive. Nu incercati sa le reparati singuri, acasa, ci apelati la specialistii de la un service hoverboard.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

HAI LA MASĂ ! Meniul zilei, marți, 29 octombrie – Restaurant La Conac

Publicat

in

De

Restaurantul “La Conac” din Curtea de Arges vă așteaptă și astazi, marți, 29 octombrie,  cu o ofertă … gustoasă și de neratat – Meniul Zilei la doar 13,9 lei!  Zi de zi, restaurantul vă oferă preparate ca la mama acasă, care se schimbă zilnic pentru a împăca cele mai diversificate gusturi. Meniul zilei contine si o  bătutura răcoritoare , din gama Pepsi !

MENIUL ZILEI, MARȚI , 29 OCTOMBRIE

Felul I – Ciorbă de afumătură

Felul II – Tigaia bucătarului, de porc

  sau Gujoane de pui cu cartofi prăjiți și salată

Băutura răcoritoare 

Preț: 13,9 lei

Comenzi livrări la biroul/serviciul tău la
TEL: 0740 077 889

 

 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

STITI CUM SE FACE ? Nu am fost declarată ca moștenitor la succesiunea după mama. Ce e de făcut în această situație?

Publicat

in

„Mama mea a decedat acum 2 ani, are un copil din prima căsătorie si, ulterior, s-a recăsătorit si mai are 2 copii care sunt majori.Au fost la notar si au facut succesiunea, a aparut actul de moștenitori dar eu nu sînt trecuta pe acel act. Ce este de facut,s-au dat declarații precum ca numai are niciun copil”, intreabă o cititoare a ziarului nostru.
Ca de obicei, am consultat un avocat iar raspunsul acestuia este următorul, in aceasta speta:

„Procedura unei sucesiuni, functie de marimea si intinderea acesteia, este foarte complexa si poate contine acte oficiale eliberate de catre autoritati privind cine si in ce proportii sunt beneficiarii unei sucesiuni, succesorii de drept, actionarii la o parte din succesiune, etc. In general la sucesiunile simple primarii prin actele care le elibereaza, certificat fiscal, certificatul de deces (anexa fosta 1, actual anexa 24) anexa care cuprinde bunurile si succesorii, inlesnesc furtul sucesiunilor, nu in toate cazurile. In actele primariei figureaza in general proprietarii si copiii sau parintii care locuiesc pe aceaste proprietati. In cazul dumneavoastra, daca s-a interbenit la primarie ca in Anexa 24 sa figureze numai un anumit succesor, dar in registrul agricol sau evidenta proprietatilor apar si ceilalti succesori, in calitate de fica, fiu sau parinti, persoana juridica numita primaria, prin primar, este vinovata ! Notarul are obligatia, cel putin morala, sa verifice anumite acte oficiale, atat la primaria cat si la Camera Notarilor privind succesorii … cel putin la Camera Notarilor daca nu apare deschisa procedura de sucesiune de catre un tert. Pot sa va redau un caz concret de fals, uz de fals, etc. cu dovezi, inscrisuri, etc. Un notar a fost dus acasa la un parinte de catre doi succesori (doua surori) parinte care a avut o comotie cerebrala (comotie care ia afectat considerabil actele si elemetele de vointa proprie) si ia fost pus degetul pe un act notarial cu metinuea ca acesta nu stia carte, in conditiile cand notarul stia de la cea de-a treia fica, prin acte, ca tatal ei tinea evidenta contabila a unei macelarii. Prin acel act notarial cu implicati … primarie si in instante, a fost eliminata de catre cele doua surori cea de a treia sora. Asadar, in cazul dumneavoastra, va adresați instanței pentru anularea certificatului de moștenitor. Si eventual împotriva moștenitorilor și martorilor, puteti depune plângere penală pentru fals în declarații.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend