Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

Ce se va scumpi si ce se va ieftini in 2019 pe piaţa imobiliară din Argeş 

Publicat

in

– Apartamentele cu doua camere si casele medii vor fi vedetele anului

Ca la fiecare inceput de an, probabil că aveţi în minte o multime de planuri pentru 2019. Dacă unele dintre obiectivele tale țin de sfera imobiliară (poate că ai o locuință de vânzare sau vrei, dimpotrivă, să cumperi una), cu siguranță că vrei să fii la curent cu evoluția prețurilor pe această piață. Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie din judetul Arges, a facut bilantul pe 2018 si, ca de obicei, de aici puteti afla ultimele noutati si tendinte in materie de imobiliare pentru anul care vine.
Astfel, potrivit Klanar Imobiliare, piaţa imobiliară din judetul Arges intra in noul an 2019 într-un moment extrem de bun, putandu-se spune ca tranzactiile sunt pe val. Motorul ei, creditarea, a functionat din plin ceea ce a facut ca preturile sa creasca usor. În 2018 au fost acordate in Arges cu 42 % mai multe credite prin „Prima Casă” decat in 2017. Cu toate facilitatile oferite de programul guvernamental, argesenii, fie din Curtea de Arges sau Pitesti au devenit din ce in ce mai pretentiosi si, pentru a avea o locuinta mai mare si mai moderna, apeleaza la alte tipuri de credite bancare sau la economiile familiei.

Tinerele familii si argesenii care muncesc in strainatate au accelerat piata imobiliara

Potrivit Klanar Imobiliare in mai bine de jumatate din tranzactiile de anul trecut nu s-au folosit credite bancare ci bani economisiti de familiile tinere, in special cele care muncesc in strainatate: „În 2018, cele mai cautate au fost apartamentele pana in 30.000 Euro, cele prin „Prima Casă”, terenurile pentru construcţia blocurilor şi casele. In ultima jumatate a anului , s-au tranzactionat in ritm accentuat si cu plata integrala, clientii fiind in special familiile tinere dar si cei care obtin venituri din afara tarii sau vand alte proprietati, in special terenuri sau casute in zonele rurale. Am avut şi solicitări de case mai scumpe, care s-au vândut cu banii jos. Sunt cereri pentru case de peste 100.000 de euro, dar nu prea mai avem ce oferi. Clienţii vor anumite condiţii: casele să fie situate în zona buna si linistita, să aibă deschidere mare la stradă asfaltata şi un teren de cel putin 300 de metri”, spune Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare.

Care imobile se vor scumpi in 2019 si care se vor ieftini

Avand in spate 13 ani de experienta in domeniu imobiliar, Klanar Imobiliare anticipeaza ca in Arges, si in 2019, preturile vor continua sa creasaca usor, dar nu in ritmul de anul trecut. „Pe fondul apetitului crescut pentru achiziții, prețurile cerute pentru apartamentele scoase la vânzare vor avea o crestere usoara in 2019. Daca la nivel de Pitesti, unde cererea este compensata in proportie de 80% de oferta,

Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare si proprietara a portalulrilor arges-imobiliare.ro si maxioferte.ro

preturile ar putea stagna, in Curtea de Arges unde cererea este mult mai mare decat oferta, in absenta unor investitori care sa construiasca noi blocuri, preturile vor continua sa creasca usor. Nu va fi o crestere mare, de speriat, insa se vor vinde foarte bine apartamentele cu doua camere situate in zone unde exista toate facilitatile, casele de dimensiuni medii si cu preturi intre 50 si 80 mii euro precum si terenurile care beneficiaza de toate utilitatile. Sunt zone ale Curtii de Arges care ar putea scadea in ceea ce priveste preturile dar, in acelasi timp, sunt si altele in care pretul ar putea creste cu mult peste asteptari, cert este ca media va fi una lejera car sa nu puna presiune pe cei care doresc sa cumpere. Ideal at fi daca in Curtea de Arges ar aparea cel putin 3, 4 blocuri de locuinte, adica cel putin 50 apartamente si garsoniere.”, spune Narcisa Uta, manager Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges. Aceasta mai atrage atentia asupra segmentului de imobile destinat inchirierilor sau al apartamentelor medii si care este deficitar de aproape doi ani. ” Intram in anul 2019 cu o lista de asteptare a clientilor care doresc sa cumpere apartamente medii, să inchirieze apartamente sau garsoniere, practic sunt foarte multi cei care cauta sa inchirieze si prea putini cei care ofera locuinte de inchiriat iar , din semnalele primite din mediul economic, in special, in 2019 vom avea o avalansa de cereri de inchiriere, in special din zona companiilor care aduc in oras noi specialisti in diverse domenii , spune Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare.

Asadar, anul 2019 vine cu vesti dinspre piaţa imobiliara iar cei de la Klanar Imobiliare va vor tine permanent la curent cu evolutiile viitoare. Cei care doresc mai multe informatii pot apela permanent la sprijinul agentiei fie pentru a obtine sfaturi, fie pentru cotatii de pret, statistici, evaluari, studii si, desigur, tranzactii reusite. O pot face accesand site-ul agentiei – www.arges-imobiliare.ro, sunand la telefoanele 0348 569 11 sau 0743 237 183 sau direct la sediul agentiei Klanar situat in spatele Bisericii Sf. Gheorghe, la parterul blocului unde se afla companiile de asigurari si UPC.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! AJOFM și ITM Argeș în vizorul Avocatului Poporului, după ce au încălcat Constituția – ANGAJAȚII AU RECLAMAT NEREGULI

Publicat

in

De

În contextul declanșării situației de urgență pentru perioada 16.03-16.04.2020, în conformitate cu dispozițiile Decretului nr. 195/2020, a suspendării activității unor agenți economici prin Ordonanțele Militare nr. 1/2020, nr. 2/2020 și nr.3/2020, ale recomandărilor privind izolarea socială și plecând de la apelurile telefonice pe care le-am primit la Biroul Teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului din partea mai multor angajați din mediul privat afectați de aceste măsuri, întrucât suspendarea relațiilor de muncă generează multe necunoscute iar oamenii se tem de consecințe pe care nu le pot controla neavând informații clare de la autoritățile competente, Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Pitești, s-a sesizat din oficiu în legătură cu încălcarea dispozițiilor art. 31 și art. 41 din Constituția României care garantează dreptul la informație și dreptul la muncă și la protecția socială a muncii și a solicitat domnului Prefect al județului Argeș să dispună celor două autorități locale – AJOFM și ITM Argeș – actualizarea site-urilor lor prin diseminarea rapidă în transprență și actualizarea permanentă a măsurilor practice impuse de contextul reglementărilor speciale ale acestei perioade cu privire la telemuncă și munca la domiciliu – cum se implementează și cu ce efecte asupra drepturilor salariaților, care sunt drepturile și obligațiile angajaților, perioada de aplicabilitate-, aspecte legate de șimajul tehnic – cum se implemenetează, care sunt drepturile și obligațiile angajaților, care este suportul tehnic primit din partea statului, datele privind valoarea și modul de calcul al cuantumului indemnizației de șomaj, inclusiv impozitele care se datorează către stat. Această solicitare s-a întemeiat și pe faptul că aceste date erau inexistente pe site-urile autorităților locale de resort.

La data de 02.04.2020, AJOFM a transmis Biroului Teritorial Pitești că și-a actualizat site-ul conform celor solicitate de instituția noastră.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Au început oficial lucrările la Autostrada Sibiu – Pitești

Publicat

in

De

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicaților prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță începerea lucrărilor la lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești. 

A fost semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești. Contractul de proiectare și execuție pentru acest lot, cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL. Potrivit prevederilor contractului a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

”Menținerea șantierelor deschise și accelerarea proiectelor majore de infrastructură sunt primordiale în această perioadă. Prin ordinul de începerea a lucrărilor se garantează continuarea acestui obiectiv atât de important pentru infrastructura rutieră din România. Putem spune cu certitudine că au început lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești. Obiectivul este vital pentru economia României, pentru dezvoltarea agenților economici din zonă, dar și prin atragerea de noi investiții”, a spus ministrul Lucian Bode. Constructorul austriac Porr a intrat pe teren încă din toamna anului trecut, când a început lucrările premergătoare precum cele la drumul tehnologic. În această primăvară a primit și autorizația de construire, pentru a demara oficial lucrările la prima secțiune a celui mai important proiect rutier al României. Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.   Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către una dintre cele mai mari companii din România, Dacia – Renault.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend