spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Ce planuri de rezervă pregătesc Guvernele UE în vederea BREXITULUI?

Facebook Twitter Google+
Ce planuri de rezervă pregătesc Guvernele UE în vederea BREXITULUI?

Țările membre ale Uniunii Europene cheltuiesc zeci de milioane de euro, suplimentează personalul vamal și emit decrete de urgență pentru a face față posibilității tot mai probabile a producerii unui Brexit fără un acord, informează agenția The Associated Press și postul BBC News.

Capitalele europene se pregătesc să reglementeze situația cetățenilor britanici care locuiesc și muncesc în spațiul Uniunii Europene și care după Brexit nu vor mai beneficia de drept de ședere și speră că Marea Britanie face la fel în cazul propriilor cetățeni.

Londra a anunțat că cetățenii UE vor putea rămâne temproar în Marea Britanie chiar și în cazul unui Brexit fără acord.

Portugalia a anunțat că va crea linii speciale de așteptare la aeroporturi pentru cetățenii britanici, în condițiile în care un număr mare de turiști din Regatul Unit vizitează anual Portugalia.

La Berlin, parlamentarii germani au dezbătut joi un proiect de lege ce are drept scop să prevină problemele birocratice ce ar putea apărea în cazul unui Brexit fără acord, iar autoritățile olandeze caută să suplimenteze numărul veterinarilor care se ocupă de verificarea importurilor de animale vii, inclusiv prin angajarea de veterinari din estul și sudul Europei.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....