spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Ce pasi trebuie sa urmeze conducatorii auto care schimba caroseria masinii?

Facebook Twitter Google+
Ce pasi trebuie sa urmeze conducatorii auto care schimba caroseria masinii?

Din pacate, se petrec destul de multe accidente auto pe soselele atat de aglomerate din Romania, iar unele sunt atat de grave si produc pagube atat de mari, incat conducatorii auto sunt nevoiti sa schimbe nu numai elemente de caroserie, ci intreaga caroserie. Pentru cazurile in care se schimba numai un element de caroserie, specialistii Secco Center ofera solutia potrivita in acest sens.

Fie ca este necesara schimbarea unor elemente de caroserie Ford Focus, fie ca este nevoie de inlocuirea unor piese de la alte modele de autoturisme, oferta este foarte bogata si variata in mediul online. In schimb, daca este necesara schimbarea caroseriei in totalitate, lucrurile se schimba si nu mai este necesara numai prezentarea intr-un centru de specialitate, ci exista mai multi pasi care trebuie urmati pentru a rezolva problema.

Ce trebuie sa faci daca schimbi intreaga caroserie a masinii?

In cazul in care conducatorii auto sunt nevoiti sa schimbe caroseria la masina din cauza deteriorarii suferite in cadrul unui accident auto, acestia trebuie sa stie ca sunt obligati sa omologheze masina la RAR, conform legislatiei in vigoare din anul 2005. Inainte de a merge la un atelier pentru schimbarea caroseriei, este important ca proprietarii sa se prezinte la RAR pentru a verifica vechea caroserie, pentru a face fotografii si pentru a solicita eliberarea actelor care atesta verificarea seriilor autovehiculului.

Odata obtinute aceste acte, conducatorii auto se pot prezenta la un atelier de specialitate pentru schimbarea caroseriei. Aici, in afara de partea tehnica, reprezentantii atelierului vor elibera o adresa din care sa rezulte modificarea facuta, care este noua identitate a autovehiculului si care a fost vechea identitate a acestuia. Este foarte important ca atelierul unde se prezinta proprietarii autoturismului sa functioneze in deplina legalitate, sa aiba oameni calificati pentru asemenea actiuni si sa detina aparatura performanta pentru asemenea operatiuni complexe.

Inlocuirea elementelor de caroserie – piese originale sau aftermarket?

Din ce in ce mai multi conducatori auto, care se confrunta cu provocarea schimbarii unor elemente de caroserie, iau in calcul achizitionarea acestora de la firmele de dezmembrari. Aceasta este una dintre cele mai proaste alegeri, de vreme ce pentru acele piese nimeni nu le va oferi garantie, nici macar garantia ca se vor bucura mai mult de o luna fara a apara diverse probleme.

In general, elementele de caroserie aftermarket sau achizitionate de la companiile de dezmembrari auto se potrivesc masinii, insa trebuie acordata o mare atentie alegerilor pe care le fac cumparatorii.

In ceea ce priveste componentele de caroserie aftermarket, in general acestea sunt produse de firme independente, nu direct de constructorul masinii, ceea ce inseamna ca sunt omologate, respecta standardele si nu prezinta diferente tehnice mari fata de piesele originale. Piesele de caroserie aftermarket nu sunt contrafacute, insa este destul de dificil pentru persoanele fara cunostinte in domeniu sa isi dea seama de acest lucru.

Cea mai buna decizie pe care o pot lua conducatorii auto care au nevoie de piese de caroserie, de la usile din fata si din spate sau aripi pana oglinzi, de la semnalizatoare si faruri pana la praguri si scuturi, este aceea de a le achizitiona dintr-un magazin de specialitate cu renume in domeniu.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....