Conecteaza-te cu noi

AUTO

Ce pasi trebuie sa urmeze conducatorii auto care schimba caroseria masinii?

Publicat

in

Din pacate, se petrec destul de multe accidente auto pe soselele atat de aglomerate din Romania, iar unele sunt atat de grave si produc pagube atat de mari, incat conducatorii auto sunt nevoiti sa schimbe nu numai elemente de caroserie, ci intreaga caroserie. Pentru cazurile in care se schimba numai un element de caroserie, specialistii Secco Center ofera solutia potrivita in acest sens.

Fie ca este necesara schimbarea unor elemente de caroserie Ford Focus, fie ca este nevoie de inlocuirea unor piese de la alte modele de autoturisme, oferta este foarte bogata si variata in mediul online. In schimb, daca este necesara schimbarea caroseriei in totalitate, lucrurile se schimba si nu mai este necesara numai prezentarea intr-un centru de specialitate, ci exista mai multi pasi care trebuie urmati pentru a rezolva problema.

Ce trebuie sa faci daca schimbi intreaga caroserie a masinii?

In cazul in care conducatorii auto sunt nevoiti sa schimbe caroseria la masina din cauza deteriorarii suferite in cadrul unui accident auto, acestia trebuie sa stie ca sunt obligati sa omologheze masina la RAR, conform legislatiei in vigoare din anul 2005. Inainte de a merge la un atelier pentru schimbarea caroseriei, este important ca proprietarii sa se prezinte la RAR pentru a verifica vechea caroserie, pentru a face fotografii si pentru a solicita eliberarea actelor care atesta verificarea seriilor autovehiculului.

Odata obtinute aceste acte, conducatorii auto se pot prezenta la un atelier de specialitate pentru schimbarea caroseriei. Aici, in afara de partea tehnica, reprezentantii atelierului vor elibera o adresa din care sa rezulte modificarea facuta, care este noua identitate a autovehiculului si care a fost vechea identitate a acestuia. Este foarte important ca atelierul unde se prezinta proprietarii autoturismului sa functioneze in deplina legalitate, sa aiba oameni calificati pentru asemenea actiuni si sa detina aparatura performanta pentru asemenea operatiuni complexe.

Inlocuirea elementelor de caroserie – piese originale sau aftermarket?

Din ce in ce mai multi conducatori auto, care se confrunta cu provocarea schimbarii unor elemente de caroserie, iau in calcul achizitionarea acestora de la firmele de dezmembrari. Aceasta este una dintre cele mai proaste alegeri, de vreme ce pentru acele piese nimeni nu le va oferi garantie, nici macar garantia ca se vor bucura mai mult de o luna fara a apara diverse probleme.

In general, elementele de caroserie aftermarket sau achizitionate de la companiile de dezmembrari auto se potrivesc masinii, insa trebuie acordata o mare atentie alegerilor pe care le fac cumparatorii.

In ceea ce priveste componentele de caroserie aftermarket, in general acestea sunt produse de firme independente, nu direct de constructorul masinii, ceea ce inseamna ca sunt omologate, respecta standardele si nu prezinta diferente tehnice mari fata de piesele originale. Piesele de caroserie aftermarket nu sunt contrafacute, insa este destul de dificil pentru persoanele fara cunostinte in domeniu sa isi dea seama de acest lucru.

Cea mai buna decizie pe care o pot lua conducatorii auto care au nevoie de piese de caroserie, de la usile din fata si din spate sau aripi pana oglinzi, de la semnalizatoare si faruri pana la praguri si scuturi, este aceea de a le achizitiona dintr-un magazin de specialitate cu renume in domeniu.

Comenteaza cu profilul de FB

AUTO

Anvelopele eco-friendly în viitor și alte noutăți pentru motoriști

Publicat

in

Probabil fiecărui șofer îi este cunoscută situația când este în pană în cel mai nepotrivit moment. Din fericire această problemă va rămâne în trecut, datorită cercetărilor companiilor producătoare de anvelope. În 2020 vor apărea anvelope Michelin care se pot auto-repară în urma dezumflării.

Anvelope fără aer

Compania Michelin a lansat recent un prototip de anvelope care nu necesită să fie umflate. Acesta este testat ca parte a unui program comun cu General Motors, care speră să lanseze producția până în 2024. Bridgestone, compania japoneză de anvelope, testează un design unic de anvelope airless. Aceste inovații sunt doar punctul de început a unor schimbări majore, care pot include chiar și reformarea anvelopei pentru a mări securitatea, performanța, confortul, durabilitatea și economia petrolului.  

Anvelope printate 3D

Odată cu dezvoltarea imprimantelor 3D apare posibilitatea de a imprimaanvelope de iarnăde vară și all seasons.

CEO-ul Michelin Florent Menegaux a anunțat în luna iunie că echipa de producere este în proces de cercetare a unor metode noi de fabricare a anvelopelor, care să fie o alternativă pentru cauciucul natural.

Înlocuirea cauciucului

O plantă de cauciuc produce materialul raw timp de 7 ani. Cu excepția duratei de producere, o problemă constă și reciclarea acestuia. În fiecare an, aproximativ 200 de milioane de anvelope sunt aruncate peste tot în lume. O parte dintre ele sunt reutilizate, însă este un proces îndelungat, anevoios și costisitor. Scopul companiilor producătoare este să înlocuiască 80% din cantitatea existentă de anvelope, cu altele, produse din materiale eco-friendly. 

Păpădii

Păpădiile sunt văzute drept plante inutile de majoritatea oamenilor. Totuși, dezvoltatorii germani vor să utilizeze aceste flori ca material de bază pentru anvelopele viitorului. Cauciucul obișnuit, cunoscut ca taraxagum, este produs în 5-10 ani. O altă sursă de extragere a materialului este planta de păpădie, care crește în mai puțin de un an. 

Levitație magnetică

O soluție mai radicală este levitație magnetică, care suspendă anvelopa prin câmpuri magnetice. De asemenea, folosește inteligența artificială „pentru a simți, decide, transforma și interacționa”. „Fabricat din polimer super-elastic, structura bionică a anvelopei are o flexibilitate similară cu cea a pielii umane,  permițându-i să se extindă și să se contracte la fel ca mușchii umani.” a declarat un reprezentant al companiei care își asumă acest proiect ambițios. Secțiunile benzii de rulare au fost remodelate pentru a fi mai sigure în condiții umede de drum.

Anvelope liniștite 

Compania Bridgestone folosește o combinație de goluri și știfturi de dimensiuni microscopice pentru a îmbunătăți semnificativ manevrarea și frânarea pe gheață. Anvelopa QuietTrack  lansată recent de compania japoneză reprezintă un amestec nou din compuși de cauciuc cu un design special al benzii de rulare pentru a reduce zgomotul în timpul circulației. Zgomotul anvelopelor nu este observat  de cei mai mulți șoferi care conduc mașini cu combustie internă, însă acesta devine un iritant major într-un vehicul electric, mai liniștit. 

O altă actualizare în domeniu este un kit care poate fi utilizat  pentru a umple anvelopa cu o spumă care sigilează temporar toate tipurile de defecțiuni. De asemenea, producătorii auto modifică materialul fr producere din oțel în aluminiu, ori chiar fibră de carbon.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

AUTO

4 mituri despre scutul de motor

Publicat

in

Componentă esențială a fiecărui autoturism, motorul are nevoie permanentă de protecție în fața factorilor de mediu și a posibilelor obiecte dure peste care mașina ar fi nevoită să treacă. În fața prafului de pe carosabil, a pietrișului, a materialului antiderapant sau a bordurilor înalte, motorul ar putea avea de suferit, dacă nu este învelit de un scut de motor. În lipsa unui astfel de accesoriu, drumurile tale în service s-ar putea înteți, iar bugetul tău s-ar putea subția cu atât mai mult cu cât autoturismul pe care îl conduci intră mai des în contact cu obstacolele menționate anterior.

Știm cât de mult îți iubești mașina și cât de mult încerci să o ferești de situații neplăcute, în care aceasta ar ceda, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor și să îți prezentăm cele mai des întâlnite mituri despre scuturile de motor, pentru a te convinge că și tu ai nevoie de o astfel de protecție pentru autoturismul tău.

1. Un scut de motor costă mult

FALS – în comparație cu alte accesorii auto pe care le poți achiziționa pentru călătorii superioare celor de care te bucuri acum, dar și luând în considerare avantajele unui scut de motor, aceasta se poate dovedi a fi una dintre cele mai inteligente investiții pe care le vei face vreodată pentru mașina ta. Cu o garanție de minimum 24 de luni și un material dur, care rezistă în fața șocurilor cauzate de contactul puternic cu obiecte contondente peste care poți trece cu autoturismul, scutul de motor metalic va reprezenta un real upgrade pentru mașina ta.

Prețul unui astfel de accesoriu auto pornește de la 250 de lei și poate ajunge până la 600 de lei, în funcție de modelul pe care ai ales să îl conduci. Punând în balanță avantajele cu care acesta vine la pachet cu contravaloarea sa, montarea unui scut de motor este o afacere din care ai numai de câștigat pe termen lung.

2. Scutul de motor din metal îngreunează mașina

FALS – deși te-ai putea gândi că metalul este un material greu, un scut de motor fabricat în totalitate din fier nu îți va îngreuna mașina. În funcție de mărimea autoturismului pe care intenționezi să montezi scutul, greutatea acestei componente auto poate cântări de la 3 la 7 kilograme, deci cam la fel de mult cu o geantă mai voluminoasă de voiaj.

Capacitatea de funcționare a mașinii tale nu va fi cu absolut nimic afectată, ba e posibil să observi îmbunătățiri ale experienței la volan.

3. Scutul de motor se schimbă numai în service

FALS – chiar dacă mărimea unui scut de motor este posibil să te impresioneze, e important să știi că nu vei avea nevoie de vreun specialist în domeniul auto pentru a-l monta. Poți face acest lucru chiar pe locul de parcare.

Singurul aspect de care trebuie să te îngrijești înainte de a trece propriu-zis la treabă este să securizezi mașina pe un cric stabil, pe care să îl suplimentezi cu o piatră de dimensiuni mari sau un al doilea cric. Imediat ce ai ridicat mașina, poți observa locurile unde urmează să prinzi cele cel puțin patru cleme cu care fiecare scut auto este prevăzut. Odată fixate acestea, ești gata să faci drumuri în siguranță.

4. Scutul auto încinge motorul

FALS – deși la prima vedere vei fi tentat să crezi că scutul de motor va izola complet componentele auto pe care le acoperă, această impresie este falsă. Găurile de aerisire cu care acesta este prevăzut va permite aerului rece, din exterior, să circule nestingherit către piesele protejate de scut, ca și cum acesta nu ar fi montat pe mașină. În felul ăsta, motorul va primi în permanență aer proaspăt, care îi va permite răcirea în siguranță.

Nu te lăsa ademenit de miturile nefondate, descrise mai sus, și comandă un scut de motor pentru Volkswagen, indiferent de modelul pe care îl conduci, cum ar putea fi un scut de motor pentru Golf 4, dacă vrei ca experiențele tale la volan să fie lipsite de situații neprevăzute.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend