spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Ce documente fac parte din dosarul pentru obtinerea permisului auto?

Facebook Twitter Google+
Ce documente fac parte din dosarul pentru obtinerea permisului auto?

A venit timpul sa obtii permisul auto, ai deja un autoturism sau urmeaza sa-ti achizitionezi unul si deja  te gandesti la momentul in care si care vei calatori oriunde doresti fara a mai depinde de nimeni, atunci este cazul sa fii cat mai organizat si sa te informezi corect referitor la toate documentele de care ai nevoie pentru acest demers, mai ales ca stii, din experientele anterioare, ca e nevoie de timp, rabdare si  uneori de „nervi tari” cand vorbim despre acte si obtinerea lor.

Astfel, iti vor fi necesare o serie de documente in doua etape. In prima etapa, vei avea nevoie de documentele necesare dosarului de inscriere  la scoala de soferi, respectiv cazier judiciar, care se obtine de la  sectia de politie din zona de domiciliu si se elibereaza gratuit, copia actului de identitate, taxa de emitere a permisului de conducere, avizul psihologic, care demonstreaza ca esti apt din acest punct de vedere pentru a detine permis categoria B, precum si fisa medicala permis auto, care va cuprinde rezultatele examenelor care trebuie  efectuate obligatoriu, respectiv ORL, Medicina Interna, Neurologie, Ortopedie, Medicina Interna si Oftalmologie.

Dupa terminarea instruirii teoretice si practice in cadrul scolii de soferi, urmeaza sustinerea examenului pentru permis, cand iti vor fi necesare alte documente. Este vorba despre fisa de scolarizare care va fi eliberata de scoala de soferi la care te-ai instruit, dupa ce ai parcurs toate orele de pregatire practica si teoretica. De asemenea, in vederea sustinerii examenului pentru permisul auto, trebuie sa completezi o cerere tip de inscriere, care impreuna cu o alta copie dupa cartea de identitate si o fotografie tip permis vor completa dosarul corespunzator si toate acestea vor incheia seria formalitatilor necesare, pana la intrarea in sala de examen.

In ceea ce priveste desfasurarea examenului pentru obtinerea permisului auto, legislatia privind circulatia pe drumurile publice a fost modificata recent, mai exact pe 27 iunie, printr-o ordonanta de urgenta. Astfel, incepand din 30 iunie 2017,  examenul  pentru obtinerea permisului de conducere este obligatoriu  supravegheat video, respectiv proba teoretica este monitorizata video, iar proba practica, atat video, cat si audio. In acest sens, pe masinile folosite in cadrul probei practice sunt  montate sistemele tehnice de supraveghere. Sunt exceptate de la aceasta obligativitate probele practice ale examenului corespunzator categoriilor A, A1, A2 si AM.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....