spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Ce caracteristici trebuie sa iei in calcul in achizitia unei baterii auto?

Facebook Twitter Google+
Ce caracteristici trebuie sa iei in calcul in achizitia unei baterii auto?

Carui sofer nu I s-a intamplat, la un moment dat, sa vrea sa porneasca masina, fara succes? Incerci de cateva ori, apoi iti spui cu mahnire ca „a murit bateria”. Iti suni prietenii si cunostintele sa iti vina in ajutor si sa o reinvie cu impulsuri electrice, apoi realizezi ca oricum nu va functiona si va trebui sa iti cumperi o noua baterie auto.

Desi suntem in plina vara, contactul la temperaturi scazute iese din discutie, deci cel mai probabil bateria nu este intretinuta corect sau schimbata la trei-patru ani. Astfel, daca esti in cautarea unei noi baterii auto pentru masina ta, cel mai bine ar fi sa citesti acest articol, care iti ofera cateva sfaturi utile despre alegerea celei potrivite, dar si cum poti, pe viitor sa o intretii corespunzator.

1. Alegerea brand-ului

Fiecare conducator auto are o anumita afinitate fata de un brand, dar trebuie sa ia in calcul si bugetul pe care si-l permite. Marcile preferate ale romanilor sunt bateriile Varta, Rombat, Bosh, Caranda si Banner.

2. Ia in calcul capacitatea bateriei

Bateriile auto sunt catalogate in functie de capacitate. Ca sa faci alegerea potrivita, cel mai bine ar fi sa consulti manualul vehiculului. De regula, capacitatea unei baterii se masoara in Ah/ora, iar modelele au etichete care indica si capacitatea de stocare a electricitatii. Si pentru ca este vara, iar necesitatea pornirii aerului conditionat este mai stringenta, cel mai bine ar fi sa optezi pentru o baterie auto cu o capacitate de 30% mai mare decat in mod normal.

3. Alege, intotdeauna, originalul

Fie ca optezi pentru magazinele fizice sau, mult mai la indemana, cele online, nu uita sa cumperi doar produse noi si originale. Daca in magazinele fizice vei avea parte de consiliere specializata, daca vei cumpara online, bateria auto iti va fi livrata acasa, iar unele magazine online ofera chiar si montaj gratuit.

4. Garantia, foarte importanta

Este foarte important sa citesti cu atentie indicatiile cu care vin bateriile auto: cum se monteaza, detalii despre intretinere, regimul de incarcare si care sunt situatiile in care garantia nu acopera daunele.

5. Alege un profesionist pentru montajul bateriei auto

Online vei gasi o multime de sfaturi despre instalarea bateriei auto, insa este mult mai sigur sa mergi la un service autorizat sau sa apelezi la ajutorul unei persoane calificate. De regula, in cazul modelelor noi de vehicule, dupa schimbarea bateriei va trebui inserat un cod pe care il gasesti in manualul autoturismului pentru ca radioul si computerul de bord sa functioneze. Daca alegi sa montezi singur bateria auto, se pot produce scurt circuite sau avarii la sistemul electronic al masinii, pe care garantia nu le va acoperi.

In plus, daca vrei sa ajuti mediul inconjurator, ar fi bine sa stii ca, in baza Hotararii de Guvern HG 1132/2008, daca predai bateria auto veche in vederea reciclarii vei beneficia de un discout de 10% la achizitia uneia noi.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....