spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

CE BANI AU FĂCUT STRĂINII ÎN ARGEŞ – Investițiile străine în județ au generat afaceri 6 miliarde de euro VEZI DATE COMPLETE

Facebook Twitter Google+
CE BANI AU FĂCUT STRĂINII ÎN ARGEŞ – Investițiile străine în județ au generat afaceri 6 miliarde de euro  VEZI DATE COMPLETE

Investițiile străine atrase de județul Argeș în anul 2016 au generat cifre de afaceri de peste 27,3 miliarde de lei (peste 6 miliarde de euro), iar companiile cu capital străin au creat peste 37.500 locuri de muncă. În topul investitorilor străini din Argeș, după cifra de afaceri generată, pe primul loc se află:

  1. Franța, cu peste 22 miliarde de lei
  2. Germania -1,4 miliarde de lei
  3. Italia -1,18 miliarde de lei
  4. Luxemburg – 771 milioane de lei
  5. Spania – 523 milioane de lei
  6. Turcia – 359 milioane de lei
  7.  Austria – 280 milioane de lei

La nivel național, companiile din România care au investitori străini au înregistrat o cifră de afaceri totală de peste 250 miliarde de lei (55 miliarde de euro) în anul 2015 și au creat peste un milion de locuri de muncă.
Pe primul loc sunt firmele olandeze, cu o cifră de afaceri de aproximativ 35 de miliarde de euro (aproape 156 miliarde de lei). Urmează firmele cu capital german, care generează cifre de afaceri de aproape 20 de miliarde de euro (peste 88 milioane de lei), cele cu capital austriac, cu cifre de afaceri de aproape 13 miliarde de euro (peste 58 milioane de lei). Clasamentul este completat de Franța, ale cărei investiții în România generează cifre de afaceri de 12,6 miliarde de euro (peste 57 milioane de lei), Italia și Cipru, cu cifre de afaceri de peste 7 miliarde de euro fiecare, respectiv Elveția, cu 6 miliarde de euro cifră de afaceri.

Harta-europeanu-cifre-de-afaceri-Creditinfo
„Raportările lunare realizate de Creditinfo și cele speciale, dedicate clienților noștri, se bazează pe informații obținute în timp real din surse oficiale – ANAF, Ministerul de Finanțe, Registrul Comerțului, Ministerul Justiției, pe care analiștii Creditinfo le introduc în uriașa noastră bază de date. Utilizăm un sistem folosit cu succes în numeroase țări europene”, a declarat Aurimas Kacinskas, Director General Creditinfo România.
Potrivit studiului citat, clasamentul profitabilității este deschis de firmele cu capital german și olandez, care au realizat în anul 2015 profituri de aproximativ 880 milioane de euro (4 miliarde de lei fiecare). Urmează firmele cu capital francez, care au realizat un profit total de 620 milioane de euro (peste 2,7 miliarde de lei), austriac, cu 430 milioane de euro (peste 1,9 miliarde de lei), italian – profit de 250 milioane de euro (1,1 miliarde de lei) și luxemburghez – 160 milioane de euro (peste 700 milioane de lei). În total, companiile cu capital străin au înregistrat în anul 2015 un profit total de 2,7 miliarde de euro.

Total profit firme cu capital strain tabel
Cele mai profitabile domenii de activitate ale firmelor cu capital străin din România sunt industria auto, comerțul cu ridicata al produselor din tutun, respectiv comercializarea combustibililor gazoși prin conducte.
Studiul mai arată că firmele cu capital străin au creat la nivelul anului 2015 peste un milion de locuri de muncă. Cei mai mulți angajați au companiile cu capital german și olandez (peste 200.000 de angajați), italienesc – peste 130.000 de angajați, Franța – peste 100.000 de angajați, Austria – peste 95.000, Cipru – peste 80.000 și Luxemburg – peste 40.000 de angajați.

Total cifră de afaceri firme cu capital străin

Date furnizate ziarului PROFIT de Creditinfo, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.
Creditinfo România este un lider recunoscut în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial. Cu o experiență de peste 13 ani în piața din România, Creditinfo sprijină companiile în luarea unor decizii de credit informate.

Facebook Twitter Google+

Editorialist, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Contact e-mail [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....