Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ce audiență a înregistrat Realitatea TV fără Rareș Bogdan. Cifre surpriză

Publicat

in

Cel mai mare scandal de la Realitatea TV din ultimii ani îi are în prim plan pe Rareş Bogdan, vedeta postului, şi Cosmin Guşă proprietarul televiziunii. Rareş Bogdan a anunţat în timpul emisiunii sale din prime time că va demisiona. Motivul este legat de interzicerea apariţiei pe post de către Cosmin Guşă a lui Oreste Teodorescu şi a Oanei Stănciulescu.

“Fac un anunţ extrem de important pentru că s-au întâmplat lucruri importante în ultimele trei zile: în cazul în care Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu nu vor fi primiţi în platoul «Jocuri de Putere», iar directorul postului Realitatea TV, Edward Pastia, nu va fi concediat, activitatea mea la Realitatea TV se încheie” a spus Rareş Bogdan.

Aseară Rareş Bogdan nu a mai apărut pe sticlă, însă acest lucru nu a afectat audienţa postului TV. Realitatea TV s-a clasat pe locul trei, ca de obicei în spatele Antena 3 şi România TV. Realitatea a avut o cotă în prime time pe segmentul  naţional de 1,1%. RTV a fost pe doi cu 2%, iar Antena 3 lider cu 2,5%. Pe segmentul comercial, Realitatea este tot pe trei cu 0,5% după Digi 24 care a înregistrat o cotă de 0,6, iar Antena 3 a fost lider cu 0,7%.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

​​VIDEO Sanna Marin, cea mai tnără șefă de guvern din lume. La 34 de ani, ea a preluat oficial marți funcția de premier al Finlandei

Publicat

in

De

Noul prim-ministru al Finlandei, social-democrata Sanna Marin, și-a preluat oficial funcția marți, devenind, la 34 de ani, cea mai tânără șefă de guvern în exercițiu din lume. Ea ajunge totodată în fruntea unei coaliţii de guvernare formată din cinci partide, toate conduse de femei, patru dintre acestea mai tinere de 35 de ani, scriu AFP și Reuters.

După ce a obținut votul de încredere al Parlamentului unicameral de la Helsinki, cu 99 de voturi „pentru” la 70 „împotrivă”, Sanna Marin și cabinetul său de centru-stânga s-au întâlnit cu președintele țării Sauli Niinisto, care a numit oficial în funcție noul guvern.

Fost ministru al Transporturilor, cu valori liberale, Sanna Marin îi succede în funcția de premier social-democratului Antti Rinne, care a demisionat săptămâna trecută după ce a pierdut încrederea Partidului de Centru, formațiune din cadrul coaliției aflate la putere, din cauza modului în care a gestionat o grevă a serviciului poştal naţional.

Numirea Sannei Marin în fruntea guvernului nu ar trebui însă să schimbe linia politică dusă până acum de formațiunea sa, notează AFP.

„Vreau să construiesc o societate în care fiecare copil să poată deveni orice își dorește și în care fiecare ființă umană să poată trăi și îmbătrâni cu demnitate”, a scris Sanna Marin într-un mesaj postat pe Twitter.

  • Femeile, la putere în Finlanda

Tot prin Twitter, noua șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis marți un mesaj de felicitare: „Îmi face mare plăcere să o felicit pe Sanna Marin, noul prim-ministru finlandez. Finlanda a dus cu adevărat problemele de gen la următorul nivel: toate partidele din coaliție sunt acum conduse de femei! Aștept cu nerăbdare să lucrez cu guvernul finlandez”.

Doisprezece miniștri din noul cabinet sunt femei și doar șapte sunt bărbați. Președinta Partidului de Centru, Katri Kulmuni, în vârstă de 32 de ani, va deține portofoliul Finanțelor; lidera Partidului Verzilor, Maria Ohisalo, în vârstă de 34 de ani, va continua ca ministru de Interne, iar lidera Alianței de Stânga, Li Andersson, în vârstă de 32 de ani, va rămâne ministru al Educației.

Din coaliție mai face parte și Partidul Popular Suedez din Finlanda, a cărui președintă, Anna-Maja Henriksson, în vârstă de 55 de ani, va rămâne în continuare ministrul Justiției, ea fiind și singura lideră de partid din coaliție care a terminat școala înainte de secolul XXI.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cțu: Consensul este acela că nu mai putem avea pensii speciale. Nu mai putem avea două Romnii

Publicat

in

De

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat marți seară, la Digi 24, că Guvernul a ajuns la un consens în ceea ce privește pensiile speciale, întrucât nu mai pot exista două Românii, iar PNL își dorește un sistem de pensii bazat pe contributivitate, potrivit Mediafax.

“Sunt mai multe proiecte în Parlament. Și eu am un proiect care vizează tot ce înseamnă eliminarea pensiilor speciale, care nu include aparatul militar sau pe cei care au primit decizia Curții Constituționale. Sunt mai multe proiecte, cum sunt cele despre impozitare. Vom vedea ce iese din Parlamentul României, până atunci nu știm care este varianta. Este clar că există un conses, în sfârșit, în clasa politică de a face ceva cu acest sistem de pensii speciale. Preferința noastră este să transferăm tot sistemul de pensii către unul bazat pe contributivitate (…) Consensul este acela că nu mai putem avea pensii speciale, nu mai putem avea două Românii și acest lucru se întâmplă datorită nouă, pentru că am ținut acest subiect pe agenda zilei în ultimii trei ani de zile și am tot spus că acest sistem, prin care avem două categorii, oameni care sunt speciali și alții care primesc pensii bazate pe contributivitate trebuie să se sfârșească”, a spus Cîțu, la Digi 24.

Potrivit ministrului, sensul unei noi legi a pensiilor este acela de a elimina inechitățile din sistemul de pensii.

“Premierul a anunțat deja că se dorește o nouă lege a pensiilor, vom vedea cum va arăta acea variantă. Prefer un sistem bazat pe contributivitate pentru toată lumea, care să arate clar că atât cât ai contribuit la sistemul de pensii, atât vei primi. Să fie o legătură directă între cele două. Sensul unei noi legi a pensiilor este acela de a elimina inechitățile din sistemul de pensii. Va trebui să se facă prin Parlament”, a completat el.

Întrebat în legătură cu declarația făcută de premierul Ludovic Orban, conform căreia ar trebui să existe posibilitatea unor categorii profesionale de a opta pentru vârsta de pensionare și nu să se întâmple ca până acum cu aprobarea șefilor, Florin Cîțu a precizat că acest subiect nu a fost discutat în ședința de Guvern.

“Nu există această intenție, nu s-a discutat în ședința de Guvern sau în altă parte. Deocadata nu se discută despre acest proiect. Singurul proiect care vizează pensiile este cel prin care se încearcă să nu mai există cumult de pensii și salarii în sistemul public. A fost o propunere pe care am făcut-o în acel set de măsuri pentru a reduce presiunea asupra bugetului pentru anul 2020. Propunerea textul de lege trebuie să vină de la Ministerul Muncii și o așteptăm cât mai curând”, a explicat acesta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend