spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Cazul „Rucăreni acuzaţi de abuz asupra unor minori instituţionalizaţi” verificat de Macovei la cererea ANPC

Facebook Twitter Google+
Cazul „Rucăreni acuzaţi de abuz asupra unor minori instituţionalizaţi” verificat de Macovei la cererea ANPC

Un control al ANPC la Casa de Copii din comuna Rucăr a pus pe jar Direcţia de Protecţie a Copilului Argeş. La începutul acestei luni, o echipă a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului a efectuat o verificare la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr, ca urmare a unor sesizări. La faţa locului a fost chemat şi directorul DGASPC Argeș, Adrian Macovei, care a demarat o anchetă internă.
Potrivit surselor noastre, controlul de la CSCD Rucăr a apărut în urma unor sesizări făcute de un grup de rucăreni, care reclamă faptul că minorii aflaţi instituţionalizaţi la Rucăr ar fi abuzaţi de către personalul Complexului. Mai excat se reclamă faptul că unii dintre copii sunt luaţi la muncă în diferite gospodării, iar alţii ar fi avut parte de mângâieri şi propuneri indecente din partea unor persoane mature.
Unele voci din Rucăr susţin că nu este vorba decât de răutăţi şi că nu persoanele acuzate că s-ar fi dat la copiii instituţionalizaţi ar fi persoane cunoscute, care „nu s-ar preta la astfel de gesturi”. Ancheta internă demarată de către DGASPC la solicitarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului va scoate la iveală adevărul. Însă rămâne de văzut şi cât de transparent este şeful instituţiei, Adrian Macovei, care nu prea are obiceiul de a fi transparent atunci când vine vorba de problemele din zona pe care o păstoreşte.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....