Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cazul „Rucăreni acuzaţi de abuz asupra unor minori instituţionalizaţi” verificat de Macovei la cererea ANPC

Publicat

in

Un control al ANPC la Casa de Copii din comuna Rucăr a pus pe jar Direcţia de Protecţie a Copilului Argeş. La începutul acestei luni, o echipă a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului a efectuat o verificare la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr, ca urmare a unor sesizări. La faţa locului a fost chemat şi directorul DGASPC Argeș, Adrian Macovei, care a demarat o anchetă internă.
Potrivit surselor noastre, controlul de la CSCD Rucăr a apărut în urma unor sesizări făcute de un grup de rucăreni, care reclamă faptul că minorii aflaţi instituţionalizaţi la Rucăr ar fi abuzaţi de către personalul Complexului. Mai excat se reclamă faptul că unii dintre copii sunt luaţi la muncă în diferite gospodării, iar alţii ar fi avut parte de mângâieri şi propuneri indecente din partea unor persoane mature.
Unele voci din Rucăr susţin că nu este vorba decât de răutăţi şi că nu persoanele acuzate că s-ar fi dat la copiii instituţionalizaţi ar fi persoane cunoscute, care „nu s-ar preta la astfel de gesturi”. Ancheta internă demarată de către DGASPC la solicitarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului va scoate la iveală adevărul. Însă rămâne de văzut şi cât de transparent este şeful instituţiei, Adrian Macovei, care nu prea are obiceiul de a fi transparent atunci când vine vorba de problemele din zona pe care o păstoreşte.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ACUM! Arde un magazin la Sălătrucu

Publicat

in

De

În urma cu puțin timp un incendiu a izbucnit la un magazin alimentar, în comuna Sălătrucu, în centru. La fața locului intervin 2 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Tânăr din Argeș, trimis la închisoare pentru furt de energie electrică

Publicat

in

Un tânăr din Leordeni, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat la un an și 8 luni de închisoare pentru furt de energie electrică. Bărbatul a fost încarcerat.

„În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Argeș – Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Topoloveni, privind pe un bărbat de 29 de ani, din Leordeni, condamnat la un an și 8 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, informează IPJ Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend