Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cazul disperat al unui tată din Argeş a ajuns pe masa vicepreşedintelui CJ Argeş, Simona Brătulescu

Publicat

in

Boala, sărăcia şi imposibilitatea de a –şi duce copilul la medic l-au împins pe un argeşean din satul Jupâneşti, comuna Coşeşti. să ceară cu disperare ajutor  Consiliului Judeţean Argeş. Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, tată a doi copii, care a rămas infirm  în urma unui accident de muncă . Omul lucra la o firmă de exploatări forestiere şi un buştean i- a cazut  pe  picior. Şi cum niciodată o nenorocire nu vine singură, fiica lui, acum în vârstă de aproape 8 ani, după o operaţie pe cord efectuată la spitalul din Târgu Mureş, a mai primit o lovitură- a fost diagnosticată cu tetrapareză spatistică, o formă de paralizie cerebrală extrem de gravă şi care necesită şedinţe lungi şi costisitoare de recuperare medicală pe care familia cu greu şi le-a putut  permite şi pentru care are acum datorii peste tot. A mai fost ajutat de oameni cu suflet dar micile ajutoare au rezolvat doar pe moment problema. Mai are şi el nevoie de o operaţie care l-ar putea ajuta să meargă fără cârjă însă nici nu mai visează la ea căci priroritate are fetiţa  lui de aproape 8 ani care trebuie să ajungă şi la şedinţele de recuperare din Bucureşti şi la control la Târgu Mureş. Numai că omul este înglodat în datorii şi nu mai gaseşte cale de ieşire . Disperat, abia mergând  în cârjă şi cu lacrimi în ochi, tânărul mult prea încercat de viaţă s-a prezentat astăzi, ca ultim colac de salvare,   la usa vicepreşedintelui CJ Argeş, Simona Brătulescu pentru a-şi expune problema şi pentru a cere ajutor. Trăieste cu familia lui, formată din patru membri,  dintr-o pensie de invaliditate de 450 de lei şi din pensia de handicap de 925 de lei pe care o are fiica  sa diagnosticată cu tetrapareză spastică, într-o casă care stă să cadă pe ei. Vicepreşedintele CJ Argeş, Simona Brătulescu a preluat cazul acestui om şi mâine, 4 august, va merge la Primăria Coşeşti  să vadă ce soluţii legale există pentru ca măcar fetiţa de 8 ani să poate avea acces la procedurile medicale de care are nevoie şi să beneficieze  de control medical. Fără intervenţia rapidă a statului acest caz ar putea avea un final tragic .

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

A spus adevărul sau a mințit? Florin Cîțu a infirmat

Publicat

in

De

Florin Cîțu s-a dus, luni seara, la Digi 24, unde a vorbit despre împrumuturile de zeci de miliarde pe care le face în numele poporului român.

Întrebat dacă a făcut un împrumut pe 30 de ani în acest an, ministrul de Finanțe a infirmat. Asta, în ciuda faptului că împrumutul a fost făcut pe 20 ianuarie, dar și a probei că el a dat ordinul, așa cum e și normal, și l-a și semnat. Deși moderatorul emisiunii avea hârtiile cu știrile care informau despre împrumutul de 3 miliarde de euro, acesta a evitat să îl contrazică pe ministru. Ministerul Finanţelor a împrumutat 1,4 miliarde de euro din eurobonduri pe 12 ani şi 1,6 miliarde de euro pe 30 de ani.

Pe 21 ianuarie, toate agențiile de presă informau: ”Ministerul Finanţelor a împrumutat marți 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020. Emisiunea a fost structurată pe două tranşe, una cu scadenţa pe 12 ani, iar cealaltă pe 30 de ani. Investitorii au plasat ordine de 12 miliarde de euro, de peste patru ori cât au programat Finanțele să se împrumute.”

Însă, după numai 7 zile, Cîțu spune că împrumutul nu a fost făcut. Iată schimbul de replici dintre ministru și jurnalist, iar la final prezentăm documentul împrumutului semnat de însuși ministrul care neagă banii luați pe 3 decenii.

”Florin Cîțu: Ne împrumutăm din ce în ce mai ieftin.

Cosmin Prelipceanu: Ați făcut un împrumut, la începutul anului, pe 30 de ani.

Florin Cîțu: Nu. Despre împrumuturile pe care le-am făcut am comunicat.

osmin Prelipceanu: Din comunicarea dumneavoastră am aflat că unul dintre împrumuturi e pe 30 de ani.

Florin Cîțu: Noi nu am comunicat, încă. Dacă vorbiți de anul trecut, au fost două împrumuturi pe 30 de ani. Guvernul s-a împrumutat 5 miliarde.

Cosmin Prelipceanu: Deci, anul ăsta nu ați luat nicio sumă pe 30 de ani?

Florin Cîțu: Anul ăsta, dacă ne împrumutăm pe 30 de ani, voi face o comunicare.

Cosmin Prelipceanu: 30 de ani e o perioadă lungă!

Florin Cîțu: Corect, dar să știți că depinde și acolo cum te împrumuți și așa mai departe. Anul trecut, s-a împrumutat statul pe 30 de ani pe niște dobânzi foarte mari și de două ori. S-au împrumutat 5 miliarde de euro.”, a fost schimbul de replici dintre cei doi, informează stiripesurse.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Firea luată în vizor: „nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor”!

Publicat

in

De

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a fost luată în vizor de Cîțu. Acesta a promis o inspecție economico-financiară. 

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat la Digi24 că va trimite o inspecție economico-financiară la Primăria Capitalei, condusă în prezent de Gabriela Firea, deoarece a aflat că în ultimii zece ani „nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor”.

Sunt 4.500 de angajați în cele 18 companii municipale, mulți dintre ei au fost detașați, sunt multe probleme acolo”, a anunțat Florin Cîțu, luni seară, la Digi24.

Am cerut o situație să văd când a fost ultima oară o inspecție economico-financiară la Primăria București. Pentru că mi se pare ciudat să ai bani în buget pentru subvenție, dar apoi să te împrumuți pe 20 de ani să plătești subvenția la energie, de exemplu”, a completat ministrul Finanțelor.

Aș vrea să văd cine a evaluat execuția bugetară. Și am aflat, surprins, că n-a mai fost o inspecție economico-financiară, n-a mai fost evaluată de la MFP, Primăria Capitalei de 10 ani de zile. Nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiți banii românilor la bugetul Capitalei”, a mai spus ministrul.

Aș vrea să vedem și această analiză, dar mie îmi sare în ochi chestia asta, adică ai bani la buget pentru subvenție și te duci și te împrumuți pe 20 de ani. Am cerut aprobările din MFP pentru a permite acest lucru”, a subliniat el.

Cîțu a adăugat că va fi o analiză la toate companiile de stat pentru a se vedea cum au fost cheltuiți banii publici, precizând că nu este în regulă ca la companiile municipale din subordinea Primăriei Capitalei să fie acordat 87% din buget pentru salarii.

Nu este normal pentru nicio companie și peste 60% nu faci nimic”, a subliniat acesta.

Vezi și:

Marcel Vela, somat de urgență: Cu ei să înceapă reorganizarea! Să le desființeze!

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend