Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cazul „Caracal” are ramificaţii şi în Argeş ? Tinere din judeţ racolate şi obligate să se prostitueze

Publicat

in

Cazul crimelor din Caracal a produs agitatie si în randurile anchetatorilor argeşeni, asta mai ales după ce Alexandru Cumpenaşu a dezvaluit că reţeaua proxenetilor din Olt are ramificaţii mult mai mari, inclusiv in Arges. Alexandru Cumpănaşu a anunţat că i-a cerut procurorului-şef DIICOT audierea sau, după caz, reaudierea, tuturor victimelor şi suspecţilor din cazul de proxenetism şi răpiri din 2012 din Caracal, precizând că a solicitat şi audierea membrilor Parlamentului şi a primarului din Caracal. Mai mult, Cumpănaşu a specificat clar ca victime ale retelei de proxeneti au fost si fete din Arges şi chiar din Curtea de Argeş. Cu siguranţă unchiul Alexandrei Măceşanu avea in vedere desele perchezitii la proxenetii din Arges si reamintim ca aproape nu trecea an fara ca DIICOT sa anunte perchezitii de amploare in judeţ.

Poliţişti printre proxeneti şi in Arges ?

Chiar in primăvara acestui an, in aprilie, mascatii au descins la o retea de proceneti iar presa anunta ca printre cei chemaţi la audieri se află şi un agent de poliţie. Tânărul este subofițer al Inspectoratului de Poliție Argeș și are gradul de agent principal. Lucreză la Serviciul de Ordine Publică din cadrul secției 1 din Pitești. Este de notorietate dosarele proxeneţilor de la Curtea de Argeş sau campulung, in primul, la del, fiind implicat chiar finul sefului IPJ Arges de atunci. Tot în 18 aprilie, dar 2012, Procurorii DIICOT au făcut pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani. Anchetatorii susţineau, la acea dată, că cei 50 de membri ai grupării au racolat nu mai puţin de 150 de victime, femei majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj. Victimele erau transportate în Italia şi obligate la practicarea prostituţiei în Milano şi în zonele adiacente. În acest fel, membrii grupării au obţinut peste 2.000.000 de euro.

Perchezitii comune la reţele de proxeneţi în Olt şi Argeş

Un alt episod cu largi ramificatii a avut loc in 2012. Mascații au descins,in iunie 2012 , în numai puțin de 71 de locuințe de pe raza județelor Argeş, Olt, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa şi a municipiului Bucureşti. Anchetatorii au destruturat patru grupuri infracționale, formate din 52 de suspecți. Faptele de care sunt bănuiți indivizii depășesc granițele țării. Acestea sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani atât în România, cât și în alte state europene, precum Marea Britanie, Belgia, Elveția, Germania, Cehia și Spania. Şi în acel caz s-a vorbit de proxeneţi care aveau unele legături cu persoane influente din politica si politie.

ACTUAL

Vești uriașe din partea premierului- Ce vor primi acești angajați

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, că militarii români au cea mai mică diurnă dintre ţările care participă în teatrele de operaţii şi că aceasta va creşte.

„În ceea ce priveşte relaţia dintre Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei am convenit să existe anual, prevăzută suma pe care Ministerul Apărării o va folosi în bugetul pe anul respectiv, pentru comenzi şi contracte cu companiile româneşti din industria de Apărare, sigur am avut discuţii şi se participarea României în programele de Cercetare Dezvoltare a Iniţiativei pentru Apărare de la nivel european. În privinţa diurnelor militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii cu siguranţă ele vor creşte, urmează să stabilim cu Ministerul Finanţelor cuantumul acestor diurne, avem cele mai mici diurne dintre toate ţările praticipante la misiuni, ca să zic aşa, până şi Bulgaria are diurne mai mari decât noi , ceea ce este de neacceptat. Există un grup de lucru la nivelul Ministerului Apărării care încearcă să realizeze un Proiect de Lege care să repare nedreptăţile şi inechităţile care au apărut în calcului pensiilor de serviciu ale militarilor, în urma Ordonanţei 57”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a adăugat că va respecta nivelul de 2% din PIB asumat pentru apărare, şi că va menţine angajamentul faţă de NATO şi pentru bugetul anului viitor.

„Vom atinge procentul de 2% din produsul intern brut, pentru anul acesta prin intermediul plăţilor de 2 miliarde (de euro n.r.) care practic sunt ca şi deblocate. Pentru bugetul pe anul viitor ne menţinem acelaşi angajament, în conformitate cu decizia consensuală care a fost luat că urmare a iniţiativei Preşedintelui pentru a ne respecta angajamentul în faţa partenerilor din NATO” a spus acesta.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult

ACTUAL

Eugen Teodorovici îl atacă pe Florin Cîțu: Nu știe să citească un buget

Publicat

in

De

Fostul ministru PSD al Finanțelor a ieșit la atac după ce ministrul Florin Cîțu a declarat că bugetul României are o ‘gaură’ imensă.

„Sunt Al Capone cum e Florin Citu seful FBI. Dincolo de gluma, o discutie serioasa. Imi exprim profunda dezamagire si mahnire ca dl Citu nu stie sa citeasca un buget. A prezentat o situatie in care prezinta partial sau trunchiat executia la 9 luni de zile. Pe site-ul MFP era un istoric al veniturilor si cheltuielilor programate pe fiecare luna in parte. Acolo vedea foarte clar ca veniturile programate raportat la partea de executie, daca luam pe 2019 la prezent sa spunem, avem 21,7 miliarde lei venituri estimate, iar cheltuieli de 21 miliarde lei, ce inseamna ca nu este niciun fel de gaura in bugetul de stat”, a zis Teodorovici la sediul PSD.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend