Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CAZ INCREDIBIL la CURTEA DE ARGEȘ ! Copil de 4 ani, refuzat la grădiniță pe motiv de… boală – Directoarea i-a pus și diagnostic – CE SPUNE ISJ ARGEȘ

Publicat

in

Caz incredibil la o gradiniță din municipiul Curtea de Argeș ! Conducerea grădiniței „O lume minunată” din zona Posada încalcă flagrant actuala legislație și insistă ca un băiețel de doar 4 ani să nu mai vină la cursuri. Mai mult, conducerea grădiniței a găsit și un motiv halucinant: copilul ar suferi de o anume boală și nu poate fi… „stăpânit”. Chiar dacă actuala legislatie din Romania interzice excluderea unui copil dintr-o unitate de acest gen pe motiv că ar suferi de o anume boală, chiar dacă un educator sau chiar director de gradinita nu pot da diagnostice medicale, părintii micutului au mers cu el la medic si… nu se confirmă nicio afectiune. Micutul este doar hiperactiv, adica este mai energic, mai plin de viață. Părintii acestuia sunt decisi sa reclame ceea cei numesc un abuz la Ministerul Educatiei. Redactorii PROFIT au stat de vorbă cu Dumitru Tudosoiu, seful ISJ Argeș care s-a arătat surpins de situație: ” Nu se poate așa ceva ! În Româania orice copil are dreptul la educație și nu poate fi exclus pentru că unei persoane, directoare sau ce o fi, i se pare ca ar suferi de o boala, cu atat mai mult autism. Acest gen de manifestari pot perturba serios psihicul coopilului. Vom demara o actiune pentru a vedea exact ce se intâmplă acolo si vom lua masurile care se impun, daca cele relatate de parinti se confirma. Dar, repet, niciun copil din tara asta nu poate fi exclus din actul educational doar pentru ca așa vrea cineva! „, ne-a declarat Dumitru Tudosoiu.

UPDATE 24/11/2019 – Drept la replica Mimi Gheorghe – directoare gradiniță

Chiar daca ziarul nostru a relatat o situatie reclamata de părinti iar noi, la randul nostru, am adus-o la cunostinta ISJ si Minister pentru a cerceta ce se intampla, conducerea Gradinitei „O lume minunată” a trimis un drept la replica, asta desi, pana la finalizarea cercetarii ISJ Arges, noi am anuntat cu nu vom detalia subiectul. Aceste a fost si motivul pentru care nu au apărut nici numele parintilor, nici al educatorilor si, cu atat mai mult, al copilului. Articolul, publicat sub forma unui semnal de alarma tras după ce parintii au reclamat o situatie … incomodă, va fi largit sub forma unui reportaj care va cuprinde si concluziile trase de ISJ si, eventual, de Minister si va cuprinde puncte de vedere ale partilor implicare, daca cele reclamate se confirma, asa cum anunta si inspectorul sef, Dumitru Tudosoiu.

Iata dreptul al replica la directoarei Mimi Gheorghe:

„In data de 21.11.2019, in ziarul PROFIT a apărut sub titlul: ” CAZ INCREDIBIL la CURTEA DE ARGES! Copil de 4 ani, refuzat la gradinita pe motiv de….boala – Directoarea i-a pus si diagnostic – CE SPUNE ISJ ARGES ” prin care lansati in spatiul public, fara cercetarea prealabila a starii de fapt pe care o disipati împrejurarea că la grădinița ” O lume minunata ” din zona Posada, conducerea acesteia încalca flagrant legislatia si insista ca un baietel de doar 4 ani sa nu mai vina la cursuri.

Se mai arata in articol ca, conducearea gradinitei a gasit si un motiv halucinant, acela ca respectivul copil sufera de o anumita boala si nu poate fi ” stapanit „, ca chiar daca un educator sau chiar director de gradinita nu pot da diagnostice medicale, parintii micutului au mers cu el la medic unde nu s-a constatat vreo afectiune, ci doar faptul ca micutul este doar hiperactiv, ca parintii copilului sunt decisi sa reclame ceea ce ei numesc un abuz la Ministerul Educatiei.

In sfarsit se mai arata in acest articol ca redactorii PROFIT au stat de vorba cu inspectorul scolar general al ISJ Arges, prof. Dumitru Tudosoiu care chipurile s-a aratat surprins de situatie, ca va demara o actiune pentru a vedea ce se intampla… si vor lua masurile ce se impun daca cele relatate de parinti se confirma…pentru ca in final sa se precizeze ca in editia de luni a ziarului PROFIT se va preciza punctul de vedere a reprezentantilor Ministerului Educatiei si ce spun parintii baietelului!!!

Față de acest articol aparut in ziarul Dvs. precizez urmatoarele:

Indeplinesc functia de director la Gradinita ” O lume minunnata ” din municipiul Curtea de Arges, obținută prin concurs, din data de 23.08.2017, pana in prezent.

Imi exprim indignarea si mai ales ingrijorarea fata de usurinta cu care se publica asemenea articole prin ziarul Dvs. in conditiile in care o elementara norma deontologica a redactorilor Dvs., presupunea verificarea anterioara la Gradinita ” O lume minunata ” a celor ce urmau a fi publicate in continutul articolului de mai sus, probabil in baza simplelor afirmatii ale parintilor micutului de care amintiti ca are un comportament ” hiperactiv ” .

Credeti ca este corect sa amplificati acest caz prin care denigrati si impietati nejustificat imaginea gradinitei noastre, fara ” o actiune pentru a vedea exact ceea ce se intampla acolo ” la care amintiti ca ar recurge ISJ Arges unde redactorii dvs. au mers fara sa treaca – cum era firesc – pe la gradinita noastra, numai din dorinta ” senzationalului ” in aceasta urbe si a cresterii tirajuljui ziarului Dvs. ?

Starea de fapt nu este cea relatata de Dvs. ci o stare de fapt total diferita creata de exasperarea parintilor colegilor copilului de 3 ani și 8 luni, de care amintiti in articolul din ziar aparut in data de 21.11.2019 si care au facut si fac presiuni la conducerea Gradinitei ” O lume minunata ” in sensul de a se lua masuri fata de respectivul copil hiperactiv care terorizeaza prin actiuni violente colegii sai, iar copiii d-lor nu sunt în siguranță.

De aceea am stat de vorba cu parintii micutului de 3 ani și 8 luni pe care i-am rugat sa facem un efort comun in sensul de asigura tratamentul copilului lor indicat de medicii specialisti pentru a face posibila desfasurarea activitatilor scolare in clasa in care acesta este inscris.

Consider ca trebuia precizat in articol lipsa unei cercetari la Gradinita ” O lume minunata ” a celor publicate prin articolul de mai sus, iar pentru egalitate de tratament se impunea precizarea dreptului la replica din partea gradinitei noastre.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Raed Arafat liniștește: Doamna nu are nicio problemă la acest moment!

Publicat

in

De

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a afirmat, duminică seara, că femeia care a apelat serviciul de urgență 112 la momentul în care a coborât din autocarul cu care a călătorit din Italia nu are coronavirus, ea fiind, la acest moment, asimptomatică, potrivit Mediafax.

„Doamna nu are nicio problemă la acest moment. E asimptomatică. Ea a călătorit tot drumul și când s-a oprit microbuzul, ea a sunat la 112 și a spus că a avut contact cu o persoană din Italia. E clar că ea trebuia să declare acest lucru când a pornit din Italia, nu când a ajuns la Buzău. Aceasta nu e o atitudine corectă. Vedem mulți oameni care fac acest lucru. Când a apărut această boală în China, China a luat niște măsuri foarte serioase de carantinare a zonelor în care populația e afectată. A luat măsuri pentru a limita răspândirea ei. Atunci a introdus carantina pentru zonele deja afectate”, a explicat, la Antena 3, Raed Arafat.

O ședință de urgență a fost convocată, duminică seara, la Prefectura Buzău după ce o femeie, întoarsă din Italia, a sunat la 112, anunțând că a intrat în contact cu o altă româncă ce avea grijă de o bătrână suspectă de coronavirus.

Femeia a apelat servicul de urgență 112 imediat după ce a coborât din autocarul cu care s-a întors în România din Italia, au afirmat reprezentanții Prefecturii Buzău.

Acea româncă ar fi acuzat stări febrile și speriată, buzoianca, a alertat autorităților.

Între timp, femeia din Buzău a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Buzău, secția de boli infecțioase, unde a fost investigată medical, arată știripesurse.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mascarada ar fi şi mai mare! Marcel Ciolacu : Românii sunt speriaţi

Publicat

in

De

„Nu ştiu, parcă mi-e şi ruşine, avem o agendă paralelă. Românii sunt speriaţi şi noi, politicienii, avem o agendă paralelă, o mascaradă, nu se poate ca un partid politic să propună un premier şi să decidă să nu îl voteze, asta e o mascaradă”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a spus că, în privinţa votului de învestitură de luni, nu este vorba despre un boicot propriu-zis.

„Am făcut o cerere la CCR. Mascarada ar fi şi mai mare dacă CCR spune că nu trebuia desemnat tot Orban. Nu putem intra în jocul acesta, sunt mai multe forţe politice care nu vor participa. Nici Pro România, nici UDMR nu participă. E posibil şi domnul Tăriceanu. Să ne lămurească CCR şi vom decide pe urmă. În 2007 e o altă decizie a CCR-ului, care spune că miniştrii care primesc avize negative în Parlament trebuie schimbaţi. Am atras atenţia şi când a fost la prima învestire. Sunt aproape 13 miniştri cu aviz negativ. Toţi cu aviz negativ trebuie schimbaţi”, a afirmat Ciolacu.

El a menţionat că este „exclus să stăm cu guvern interimar până în noiembrie”.

„Românii pot lua furcile şi să ne fugărească prin Parlament. Dacă dizolvăm Parlamentul nu înseamnă că el pleacă acasă. E la fel ca şi Guvernul. Dacă e dizolvat poate da doar legi ordinare, nu legi organice. Dacă e nevoie de mutări de bani către Arafat să gestioneze criza, nu se poate face legal”, a adăugat el.

Potrivit liderului interimar al PSD, luni nu va exista cvorum.

„Mi-aş dori ca preşedintele să desemneze altă persoană, nu pe Orban. Aş urgenta anumite consultări. Am vorbit cu Ponta, Tăriceanu, cu Kelemen Hunor. Guvernul Orban a căzut cu 261 de voturi, nu la limită. Am fost cu o propunere de premier, Arafat, care a declinat această propunere, spunând că are altă menire. Misiunea dânsului este cu totul alta. E singurul cu expertiză”, a spus Marcel Ciolacu.

El a afirmat că PSD nu va mai face o propunere de premier, fiind atributul preşedintelui Iohannis.

„Suntem dispuşi la o discuţie politică pentru a intra în agenda oamnenilor. (…) Suntem de prea mult timp în crize. O groază de decizii ale CCR, ale Comisiei de la Veneţia au fost încălcate, sper să avem o Românie normală, sper, ca lider al opoziţiei, să intrăm în litera Constituţiei”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă l-ar susţine pe Nicolae Ciucă pentru premier, Ciolacu a spus: „Luni e Orban, să vedem ce decizie ia CCR”.

„E o situaţie complicată, nu doar politică. Categoric, un guvern minoritar al PNL, PSD nu îl va vota. E exclus aşa ceva”, a susţinut el, menţionând că deciza CCR va fi respectată, arată news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend