spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Câte o lalea pentru fiecare locuitor al Pitestiului – au fost plantati 150.000 de bulbi care vor înflori la Simfonie

Facebook Twitter Google+
Câte o lalea pentru fiecare locuitor al Pitestiului – au fost plantati 150.000 de bulbi care vor înflori la Simfonie

 

Conducerea primăriei Pitesti a stabilit perioada in care in acest an se va desfăsura traditionalul eveniment Simfonia Lalelelor.

Sărbătoarea se va desfăşura în perioada 24 – 27 aprilie, iar autorităţile se pregătesc sârguincios în acest sens. Aproximativ 150.000 de bulbi de lalele au fost plantaţi în centrul oraşului, florile reprezentând fiecare locuitor al Piteştiului.

„Am plantat cam 150.000 de bulbi. Aproximăm ca fiecare bulb de lalea să reprezinte fiecare locuitor al oraşului Piteşti. Conform ultimului recensământ, Piteştiul are 180.000 de locuitori, dar sunt aproximativ 15% – 20% locuitori care locuiesc în Piteşti, sunt proprietari de locuinţe, dar nu au mutaţie, din diverse motive. Cu siguranţă florile se vor prezenta mult mai bine datorită faptului că lalelele sunt îngrădite în ţarcuri. Am luat aceste decizii pentru că în anii trecuţi aveam probleme cu câinii, dar şi cu persoanele care le furau, le distrugeau. Cu atât mai mult, câinii nu mai reprezintă o ameninţare pentru că majoritatea au fost capturaţi. Câini încă există, dar problema a fost rezolvată în proporţie de 98%. Până în martie nu vom acţiona pentru că nu scoatem utilajele şi oamenii ca să prindem 100 de câini, câţi ar mai fi în Piteşti. În ultima vreme nu am mai avut nicio sesizare, în contextul în care înainte aveam foarte multe, mai ales în anul 2012. Nu puteai să ieşi în nici un parc pentru că nu te simţeai în siguranţă. Înaintea Sărbătorilor de Paşti vom face din nou o campanie de strângere a câinilor, absolut în condiţiile legii şi garantez tuturor că până în vară vom elimina această problemă în totalitate“, a declarat viceprimarul Piteştiului Cornel Ionică.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....