Conecteaza-te cu noi

TIMP LIBER

Cat de usor de inteles e pokerul?

Publicat

in

Sunt deja multi ani de cand pokerul a devenit un adevarat subiect de studiat in scoli. Popularitatea poate ca nu mai inregistreaza acelasi “boom” ca in urma cu un deceniu, insa cu siguranta nu putem spune ca jocul consemneaza un regres. Din contra. Epoca tehnologiei a marit viteza internetului, iar spatiul online a oferit multor oameni platformele necesare pentru a incerca acest joc. Mai ales ca regulile jocului de poker nu sunt deloc complicate. Sigur, vorbim doar de nivelul de incepator, deoarece strategiile ulterioare devin ceva mai difici de interpretat. Insa nu ai cum sa nu te bucuri de un joc care uneste la aceeasi masa indivizi de pe diferite continente, ce au culturi divergente.

Cum se incepe si cum se termina o mana de poker?

Evident, inceputul unei maini de poker este primul punct critic pe care un novice trebuie sa-l cunoasca. Toata actiunea incepe prin doua pariuri fortate, numite small blind si big blind. Aceste beturi fortate formeaza potul de inceput pentru fiecare mana. Un fel de stimulent pentru jucatori, care au ceva de castigat in acel moment. Valoarea potului creste odata cu plasarea mizelor la fiecare runda de pariere. Pentru a castiga o mana de poker, jucatorul trebuie sa detina cea mai buna combinatie de carti la “showdown” – atunci cand se arata mainile tuturor jucatorilor inca implicati in mana respectiva. Alta posibilitate ar fi ca jucatorul sa efectueze ultimul pariu la care nu se mai da call, astfel putand sa traga jetoanele spre el.

Rundele de pariere

O mana de poker se desfasoara pe mai multe etape, fiecare cu o importanta cruciala pentru soarta mainii respective. Odata ce cartile initiale se impart, jucatorii pot sa inceapa sa actioneze, totul in sensul acelor de ceasornic.

Pre-flop – este runda de pariere dinaintea afisarii celor trei carti comune. Aici, fiecare jucator incearca sa arate putere, transmitand restului mesei ca cele doua carti din mana reprezinta un “monstru”.

Flop – este etapa de pariere de dupa afisarea celor trei carti comune. Odata cu vizualizarea lor, fiecare jucator incepe sa-si faca o idee mai clara despre cum doreste sa continue mana respectiva.

Turn – este runda de pariere ce se desfasoara dupa ce dealerul a aratat cea de-a patra carte.

River – este ultima etapa de pariere, imediat dupa ce s-a pus pe masa cea de-a cincea carte de joc.

Tipurile de actiuni pe care le poate desfasura un jucator

Exista un numar limitat de actiuni pe care un jucator le poate desfasura, insa nu sunt aproape niciodata doi jucatori la fel. Unii sunt mai calmi, altii mai agresivi. Unii joaca doar mainile puternice, in timp ce cativa doresc sa-si hraneasca orgoliul cu cate un “bluff” la fiecare mana. De aceea, pokerul este un joc atat de interesant, deoarece transforma un numar de actiuni limitate intr-un numar infinit de rezultate posibile.

Check – un jucator bate check atunci cand nu doreste sa efectueze vreun pariu. Are posibilitatea sa faca acest lucru doar daca nu s-a plasat vreo miza inaintea lui.

Bet – este actiune prin care un jucator efectueaza un pariu, asta in cazul in care niciun alt oponent n-a intrepatruns acelasi demers anterior.

Fold – un jucator da fold atunci cand vrea sa renunte la mana, aruncand astfel cartile

Call – daca un alt jucator a efectuat un pariu in runda respectiva, atunci actiunea de call presupune egalarea celui mai mare pariu.

Raise – inseamna plusarea fata de betul initial efectuat de un jucator (sau de mai multi).

Sunt multe motive pentru care jucatorii pot sa efectueze una sau mai multe dintre aceste actiuni in cadrul unei maini. Daca a dat raise, nu inseamna neaparat ca are cea mai puternica mana. Exista diferite strategii, iar fiecare jucator actioneaza in consecinta.

Mai exista si alte reguli, majoritatea de bun-simt, insa acelea se aplica la pokerul live. Fie ca vorbim de actionarea la o mana doar atunci cand iti e randul la masa, fie ca discutam de tratarea adversarilor cu respect, toate aceste reguli fac parte din conduita obligatorie a unui jucator de poker. Din fericire, in mediul online, sunt putine abateri de la protocol.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Concerte la Mioveni: Uite ce artiști fac show la Târgul de Crăciun

Publicat

in

De

Prim]ria Mioveni păstrează și în acest an tradiția si, pe 5 decembrie, în Ajun de Sfântul Nicolae, se va aprinde  bradul de Crăciun, moment care va marca startul celei de-a patra editii a „Târgului de Crăciun” din Mioveni.Astfel, în zilele de 12, 13, 14 și 15 decembrie vor fi organizate zilnic spectacole cu artiști îndrăgiți și multe surprize.Mai exact, Ansamblul „Balada Humorului”, Marcela Fota,  Wendell, Nicolae Datcu, Amna, Alina Eremia & Band, Nicoleta Oancea& Band,Sandra N, Randi & Band și Cătălin Măruță și-au anunțat prezența la Mioveni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

NU RATA ! Vineri, super show etno cu Radu Ille, doar La Conac

Publicat

in

De

Va fi super show vineri, 22 noiembrie, la restaurantul La Conac din Curtea de Argeș ! Radul Ille , îndrăgitul interpret de muzica etno-dance va susține un concert de excepție pentru argeșeni.
„Artistul sufletului tău”, așa cum îi place să i se spună, Radu Ille este numai un zâmbet atunci când urcă pe scenă și înveselește de fiecare dată publicul care participă la evenimentele sale. Vino sa te convingi de asta, vineri 22 noiembrie, doar la restaurantul La cInac din Curtea de Argeș.

Rezervări la nr:  0740.077.889

Pret Bilet: 40 Lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend