spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Casele din lemn și modernismul arhitectural ce le caracterizează

Facebook Twitter Google+
Casele din lemn și modernismul arhitectural ce le caracterizează

În contextul actual, construcțiile realizate din lemn s-au reinventat, acestea nemaifiind de mult simple construcții tradiționale. La ora actuală construirea unei case din lemn reprezintă pentru mulți o alternativă neconvențională, dar și avantajoasă din punct de vedere al prețului, care de multe ori poate să fie mai mult decât convenabil.

La început, această variantă era valabilă în special pentru casele de vacanță, destinate zonelor rurale și celor montane – încadrându-se perfect în peisajele specifice. În prezent însă, numărul de proiecte case din lemn realizate este tot mai mare, fiind privit un model excelent de locuit în permanență. De altfel, pe piață s-au făcut remarcate variate companii ce realizează astfel de proiecte și finalizează construcții ce au ca material de bază lemnul, LITARH fiind un exemplu excelent în acest sens.

După cum se poate observa și în cadrul paginii litarh.ro, preferințele către acest sector se datorează numeroaselor avantaje pe care le oferă – cu precădere faptului că reprezintă o variantă ecologică, care nu are impact negativ asupra mediului.

Estetica locuințelor din această categorie este caracterizată de armonie, calm și relaxare – un mediu benefic pentru dezvoltare și un trai corespunzător. De altfel, și preferințele proprietarilor cu privire la anumite aspecte conferă spațiilor o valoare însemnată întrucât oferă acestora o notă de personalitate, constituind locuințe primitoare.

Casele din lemn – o variantă modernă și practică de locuință

Și-au conturat statutul de versiune modernă și ecologică de locuință într-un ritm acerb în ultimii ani acest tip de case. Construcțiile, realizate de Litarh pe baza unor proiecte case din lemn, sunt acceptate pe scară largă deoarece constituie medii sigure și trainice, durabile.

Modelele puse pe hărtie inițial și care prind apoi viață sunt extrem de variate. Vechimea, profesionalismul și experiența celor de la LITARH este transpusă în realizarea unor oferte de nerefuzat, întotdeauna bazate pe principiul calității după care aceștia se ghidează până în cele mai mici detalii – acestea sunt deseori și cele mai însemnate.

Varianta modulură – realizată din lemn ecarisat – pare să fie o alternativă tot mai solicitată, reprezentând versiunea cea mai modernă a caselor din lemn.

Pentru ca locuința să fie modernă, specialiștii Litarh recomanda ca soluții optime integrarea în mediu și deschiderile largi. Arhitectura acestora se caracterizează prin clădiri impunătoare, proporționate atent, lungi și în linii drepte, avangardiste. Terasele și etajul vin ca o completare a acestora, oferind totodată un generos spațiu iluminat natural. Pentru rezultate mereu satisfăcătoare, se adoptă mereu soluții inovatoare, ce încadrează casele din lemn în categoria celor eficiente din punct de vedere energetic.

Lemnul începe să fie tot mai folosit de cei ce doresc să ridice o construcție, fiind ceea ce unii ar putea denumi drept un material cald. Frumos prin aspect, lemnul oferă întotdeauna o atmosferă plăcută și un design special. Nu poate fi făcută nici o comparație între confortul asigurat de acesta și oricare alt tip de material.

Plusul acestui tip de case este resimțit mai ales în caz de seism, când șocurile produse sunt amortizate datorită flexibilității materialului.

Și un bun izolator termic, lemnul este apreciat pentru faptul că menține o temperatură constantă în locuință, ceea ce se transpune în cheltuieli de întreținere mai mici.

Cei care sunt interesați de analizarea unor proiecte cu case din lemn sau doresc să contruiască o casă de acest tip într-un timp util și cu minimum de cheltuieli pot solicita ajutorul experților Litarh.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....