Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Casa Albă anunță Congresul că nu va participa la audierile de săptămâna viitoare

Publicat

in

Casa Albă a informat vineri Congresul Statelor Unite că nu va participa la audierile ce urmează să se desfășoare săptămâna viitoare în Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanților ca parte a anchetei privind Ucraina, conform Mediatfax relatează citănd Reuters.

Într-o scrisoare adresată șefului Comisiei Judiciare, Jerrold Naddler, consilierul de la Casa Albă, Pat Cipollone, a declarat că ancheta pentru inculparea președintelui american Donald Trump este „complet nefondată”. „Nu vedem niciun motiv pentru care am participa deoarece procesul nu este unul corect. Nu ni s-a oferit nicio oportunitate corectă de a participa. Președintele Camerei Reprezentanților a anunțat deja rezultatele predeterminate și nu ni se va oferi ocazia de a chema martori”, a declarat un oficial din cadrul Administrației prezidențiale.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a anunțat joi că articolele pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere urmează să fie elaborate de Camera Reprezentanților a SUA. Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Florin Cîțu spune că are bani de investiții: ‘Sunt 50 de miliarde de lei, adică 4,5% din PIB’

Publicat

in

De

Banii prevăzuţi anul acesta pentru investiţii se ridică la 50 de miliarde lei, respectiv 4,5% din PIB, dar filosofia va fi alta, şi anume să facem unul, două proiecte mari, a declarat, luni seara, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, menţionând Autostrada Sibiu-Piteşti şi Autostrada Unirii potrivit Agerpres.

„Banii de investiţii sunt, 4,5% din PIB. Sunt 50 de miliarde (lei n.r.) anul acesta. Mai mult, anul acesta, pentru a-i stimula pe cei din ministere şi administraţiile locale să folosească fonduri europene, jumătate din bani sunt fonduri europene, jumătate de la buget. Ei au acceptat această provocare, vor merge înainte. Dar sunt 50 de miliarde, 4,5% din PIB bani pe proiecte, nu sunt bani irosiţi acolo. Iar aceşti bani vor fi folosiţi pentru investiţii, nu se vor duce la jumătatea anului prin rectificare către pensii şi salarii. Nu se va întâmpla acest lucru. (…)”, a spus Cîţu la Digi24.

Citește și: PNL taie în carne vie: Guvernul începe runda 2 de verificări pe PNDL / Acord ministru – parlamentari

El a precizat că banii nu vor fi împărţiţi în o mie de proiecte, „să le punem pe hârtie şi să nu facem nimic”, ci pentru două autostrăzi „mari şi late”.

„Am altă filosofie: hai să facem unu-două proiecte mari, să le începem şi să le facem. Nu putem să ne împărţim iarăşi în o mie de proiecte, să le punem pe hârtie şi să nu facem nimic. Astea mari sunt două autostrăzi mari şi late pe care vrem să le începem să le facem şi o a treia pentru care ministrul Transporturilor a găsit deja o soluţie temporară. Avem Sibiu-Piteşti, care trebuie făcută, avem Autostrada Unirii, care trebuie făcută, şi Comarnic-Braşov. Acestea sunt trei chestii pe care vrem să le facem să arătăm că se pot face. Bugetele în ultimii ani au fost piperate cu tot felul de proiecte care au fost bugetate şi nu s-a făcut niciodată. Banii au fost acolo doar pentru a fi luaţi în timpul anului şi duşi în altă parte. Şi aşa s-a sifonat bugetul ţării. De aceea vă spun că prin Ministerul Finanţelor voi controla, şi sunt foarte serios, toate aceste programe care au fost finanţate cu bani de la buget să vedem unde au ajuns aceşti bani”, a subliniat oficialul MFP.

Potrivit sursei citate, partea de structură a cheltuielilor nu este ceva sustenabil, deoarece nu se poate merge pe termen lung cu două treimi din cheltuieli doar pentru pensii, salarii şi asistenţă socială şi, de aceea, măsurile care vor fi luate anul acesta şi în viitor vor fi şi pe partea de venituri şi pe cea de cheltuieli.

„Dar nu se întâmplă peste noapte. Ca să schimbi structura bugetului nu poţi să o faci peste noapte. Anul acesta am început şi primul pas făcut a fost cu îngheţarea salariilor demnitarilor, aleşi locali, sunt mai multe lucruri la care lucrăm, 16 ministere în loc de 27. Astăzi ministerele sunt într-un proces de reorganizare pentru că ar fi culmea să rămânem cu acelaşi aparat administrativ. Lucrurile se vor mişca. Pe partea de venituri am început informatizarea, e o soluţie, dar în acelaşi timp avem o vizită a Fondului Monetar Internaţional în România care se uită exact pe partea de venituri, cum putem să îmbunătăţim situaţia şi se va uita şi la Codul fiscal, să vedem dacă, aşa cum este astăzi, este mai mult o povară pentru economie sau ajută economia şi dacă trebuie să schimbăm ceva”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ANPC aduce bani la buget: După ce a controlat 1.400 de firme, a dat amenzi de 3,6 milioane lei

Publicat

in

De

În perioada 25.11-20.12.2019, comisarii ANPC au controlat 1.442 operatori economici, constatându-se abateri la 945 dintre aceștia, fiind aplicate 1.302 sancțiuni contravenționale dintre care 593 avertismente și 709 amenzi contravenționale în valoare de 3.610.900 lei, anunță MEDIAFAX.

Acțiunile de control au vizat calitatea, modul de etichetare și comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Moise Guran, funcție-cheie în USR-PLUS! Alianța se transformă într-un singur partid

A fost verificată o cantitate de 93.751 kg produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă, constatându-se că cca. 17.936 kg (19,13%) nu se încadrau în prevederile legale privind protecția consumatorilor.

Că urmare a deficiențelor constatate, comisarii ANPC au dispus oprirea definitivă și retragerea de la comercializare a 3.148 kg produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă în valoare de 54.890 lei, produse improprii consumului uman, oprirea temporară de la comercializare a cca 9.508 kg produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă, în valoare de 201.849 lei până la remedierea neconformităților constatate, aplicarea de 1.302 sancțiuni contravenționale dintre care 593 avertismente și 709 amenzi contravenționale în valoare de 3.610.900 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend