Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Napoli: ‘Nu știu dacă voi mai rămâne aici. Voi discuta cu președintele’

Publicat

in

Carlo Ancelotti (60 de ani), antrenorul lui Napoli, a declarat, marți seara, după victoria obținută contra lui Genk, scor 4-0, că nu știe dacă va mai rămâne pe banca tehnică a italienilor și că va avea o discuție cu președintele Aurelio De Laurentiis, miercuri, anunță MEDIAFAX.

„Nu știu dacă voi mai fi antrenor aici și la meciul de sâmbătă. Vom face o evaluare alături de președinte, mâine. Eu nu am demisionat niciodată în carieră și nu o voi face. Această echipă are calitate și a demonstrat în Liga Campionilor”, a declarat Ancelotti, potrivit Sky Sports Italia.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

Ulterior, Ancelotti a fost întrebat de jurnaliști dacă găsește asemănări între despărțirea de Bayern Munchen și posibila plecare de la Napoli.

„A fost diferit la Munchen. Acolo a fost o problemă în tot clubul. Am crezut atunci că e nevoie de o schimbare de generație și am avut probleme cu anumiți jucători. Problema de acum este că echipa nu se exprimă la capacitate maximă, dar nu au existat alte conflicte, cu excepția celor izolate, care au loc peste tot. E complet diferit. E normal să fiu în atenția tuturor și să fiu judecat după ceea ce fac. În cazul meu, rezultatele nu sunt satisfăcătoare. Vrem să ne îmbunătățim parcursul din Serie A, așa că sper ca obbținerea calificării în optimilie Ligii Campionilor să ia din presiunea de pe umerii jucătorilor”, a mai spus Ancelotti.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi .

Carlo Ancelotti o pregătește pe Napoli de la începutul sezonului 2018/2019. El a terminat pe locul secund în ediția precedentă de campionat din Italia, însă rezultatele mai slabe în Serie A au apărut în actuala stagiune, echipa fiind pe locul 7, după 15 runde, cu 21 de puncte. În schimb, italienii au obținut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, marți, după ce au învins Genk, scor 4-0.

Presa din Italia a scris, marți, că Ancelotti va fi demis de la Napoli, iar succesorul său va fi Gennaro Gattuso.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Tapiseriile create de Rafael, contemporan şi rival al lui Michelangelo, au revenit, după aproximativ cinci secole, în Capela Sixtină

Publicat

in

De

Toate tapiseriile create de Rafael, contemporan şi rival al lui Michelangelo, au revenit, după aproximativ cinci secole, în Capela Sixtină, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Pentru prima dată în sute de ani, cele 12 tapiserii realizate de Rafael au fost expuse pe pereţii Capelei Sixtine, ca parte a manifestaţiilor prin care sunt marcate cinci secole de la moartea artistului.

„Au fost concepute pentru acest spaţiu, aşa că am considerat că este cel mai bun mod de a omagia”, a spus Barbara Jatta, director al Muzeului Vaticanului.

Tapiseriile, care au fost ţesute la Bruxelles în studioul lui Pieter van Aelst după schiţele lui Rafael, descriu scene din Faptele Apostolilor.

În următoarea săptămână, ele vor rămâne în Capela Sixtină, unde s-au aflat după ce Michelangelo a încheiat lucrările la tavan, în 1512, şi până în anul în care a început să picteze peretele Judecăţii de Apoi, în 1536.

Toate 12, realizate din mătase, lână şi fire din aur şi argint, au fost restaurate cu migală de experţii de la Muzeul Vaticanului în ultimii zece ani.

Citește și: Marcel Vela a izbucnit, în timpul audierilor: Este un ordin! N-a fost nicio eroare, oameni buni!

„Acest loc are importanţă universală, nu doar pentru artele vizuale, ci şi pentru credinţa noastră”, a mai spus Jatta despre Capela Sixtină. „Vrem să împărtăşim această frumuseţe cu oamenii, chiar şi pentru numai o săptămână”.

Şapte dintre tapiserii, comandate de Papa Leon al X-lea, au fost montate în capelă pe 26 decembrie 1519. După patru luni, Rafael, a murit la vârsta de 37 de ani. Celelalte tapiserii au fost finalizate postum.

„Ultima înregistrare cu toate expuse aici datează la finalul anilor 1500”, a spus Alessandra Rodolfo, curatoarea expoziţiei.

Expoziţiile în care au mai fost văzute zece dintre tapiserii, cu dimensiuni de 6×5 metri, au fost deschise câteva ore sau o zi. Două dintre cele 12 sunt înguste şi agăţate vertical, pentru a le încadra pe celelalte zece.

În mod normal, ele stau la Muzeul Vaticanului, în spatele unui geam, la o temperatură controlată.

Restaurarea lor a fost făcută pentru a fi protejate, dar şi pentru că unele vor fi împrumutate – una va ajunge la Scuderie del Quirinale din Roma, iar alta, la National Gallery din Londra, la finalul acestui an.

„Este exact ceea ce ne-a cerut Papa Francisc – să împărtăşim şi să fim un muzeu deschis tuturor”, a completat Jatta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Preşedintele PSD Ialomiţa spune că nominalizarea candidatului la Primăria Slobozia se va face după o competiţie între proiecte

Publicat

in

De

Preşedintele PSD Ialomiţa, senatorul Marian Pavel, a anunţat, luni, că lista cu candidaţii pentru primăriile din judeţ este finalizată în proporţie de 80 la sută, iar în ceea ce priveşte funcţia de primar al oraşului Slobozia, candidatul va fi nominalizat în urma unei competiţii între proiecte, potrivit news.ro.

Liderul social-democrat din Ialomiţa a declarat, luni, că, pentru prima dată în istoria partidului, candidatul pentru Primăria municipiului va fi desemnat în urma unei competiţii între proiecte care aparţin candidaţilor angrenaţi în cursa internă. Trei social-democraţi au rămas în cursă, în urma unui prim sondaj, iar pentru Consiliul Judeţean sunt patru candidaţi rămaşi în cursă pentru alegerile din vară.

Citește și: Marcel Vela a izbucnit, în timpul audierilor: Este un ordin! N-a fost nicio eroare, oameni buni!

„Am rămas cu Primăria Slobozia unde am terminat un sondaj şi în perioada următoare ca şi decizie la nivel politic am zis că vreau să vedem fiecare candidat ce proiect de dezvoltare are. Pe bugetul municipiului trebuie să facă o analiză şi o proiecţie de dezvoltare a oraşului, pentru că dincolo de capacitatea fiecăruia, de carisma pe care o are în spaţiul public, mă interesează proiectele cu care vin pentru dezvoltarea municipiului. Am greşit de trei ori în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor pentru primăria Slobozia şi nu mai vrem să se întâmple asta. La fel e şi la Consiliul Judeţean, facem analize, sunt 4 doritori din ce ştiu eu”, a declarat liderul PSD Ialomiţa, senatorul Marian Pavel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend