spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Care sunt avizele de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite, valabile până în 2021

Facebook Twitter Google+
Care sunt avizele de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite, valabile până în 2021

Locurile de muncă în condiţii deosebite trebuie aduse la condiții normale de către angajatori. Astfel, firmele care, la finele anului 2015, deţineau avize de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite au putut cere reînnoirea acestora cu o valabilitate de cel mult trei ani, adică până la finele anului 2018. Totuși, valabilitatea acestor avize va fi prelungită duminică până în septembrie 2021, pentru a da mai mult timp firmelor să normalizeze condițiile de muncă.Locurile de muncă mai puteau fi menţinute în condiţii deosebite, prin reînnoirea avizelor de încadrare, în anii 20162017 şi 2018, se arăta, până de curând, în Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Locurile de muncă mai puteau fi menţinute în condiţii deosebite, prin reînnoirea avizelor de încadrare, în anii 20162017 şi 2018, se arăta, până de curând, în Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Practic, până la finele anului 2018 ar fi trebuit normalizate condițiile de muncă, dar Guvernul a prelungit valabilitatea avizelor cu un an, prin Ordonanța de urgență nr. 89/2018. Totuși, Parlamentul va extinde termenul până la 1 septembrie 2021, conform Legii nr. 13/2019 pentru aprobarea respectivei ordonanțe de urgență, care se va aplica din 13 ianuarie 2019.

„Perioada cuprinsă între data de 31 decembrie 2018 și data de 1 septembrie 2021 constituie stagiu de cotizare în condiții deosebite de muncă, pentru care angajatorii datorează contribuția de 4% (…)”, scrie în noua lege

Măsura vine în condiţiile în care normalizarea condiţiilor de muncă este dificilă în contextul economic actual.

Conform legislaţiei în vigoare, locurile de muncă în condiţii deosebite sunt cele unde „gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la condiţiile specifice unor categorii de servicii publice, pe toată durata timpului normal de muncă, poate conduce în timp la îmbolnăviri profesionale, la comportamente riscante în activitate, cu consecinţe asupra securităţii şi sănătăţii în muncă a asiguraţilor”.În funcţie de stagiul de cotizare realizat în condiţii deosebite, salariaţii pot beneficia de reducerea vârstei-standard de pensionare. Totodată, aceşti angajaţi se bucură de majorarea punctajelor lunare şi a celor anuale realizate în perioadele în care au muncit în condiţii deosebite.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....